emulatory i HX4700

• 21 Odpowiedzi
  • 2970 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline embe1

• 29
emulatory i HX4700
« dnia: Czerwiec 15, 2005, 00:55:46 »
witam!
jestem świeżo upieczonym posiadaczem iPAQa hx 4700 - ściągnąłem i wsadziłem do niego różne emulatory (te z artykułu na stronce pdaclub) lecz nie chcą hulać. w czym tkwi problem??

*

Offline lipciopda

• 6801
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 15, 2005, 00:58:06 »
co znaczy nie chca hulac? jakie emulatory instalowales? moze jakies dane podasz bo to troche jakbys dzwonil do mechanika samochodowego i mowil "zepsulo mi sie auto - ile kosztuje naprawa?"

*

Offline embe1

• 29
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 15, 2005, 01:26:32 »
chodzi mi o to, że po odpaleniu np. pocket GBA wiesza się wszystko-żadne przyciski nie działają-ani nie reaguje na kliknięcia w ekran. a przy pocket snes - nie ładuje się żadny rom. czy jest to kwestia ekranu hi-res? czy trzeba cos poustawiać? bo szczerze powiedziawszy jestem deczko zielony :)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 15, 2005, 08:12:20 »
To nie tyle kwestia ekranu hi-res co okienek WM 2003 SE - na tym systemie niektore starsze emulatory nie beda dzialac. Po drugie na hx4700 raczej nie pograsz sobie w gierki ze SNESa czy tez GBA... no chyba ze w szachy :)

*

Offline embe1

• 29
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 15, 2005, 11:08:29 »
czyli co-emulacja kompletnie odpada w przypadku hx4700? czy jednak jest coś godnego polecenia? :)  

emulatory i HX4700
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 15, 2005, 11:50:18 »
Game boy Color jest malo wymagajacy :) Przeciez sa na nim ciekawe gierki.
A jeszcze NES, tu tez sa, w niektore nawet do dzis gram ;)

*

Offline lipciopda

• 6801
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 15, 2005, 11:54:21 »
ale embe1 ma 4700 a na nim nie za bardzo jest jak sterowac w gierkach z racji posiadanego touchpada a nie przyciskow kierunkowych

jesli emulator/gierka umozliwia mapowanie przyciskow to jeszcze jakos ujdzie ale w pozostalych przypadkach pozostaja szachy albo kolko i krzyzyk

*

Offline embe1

• 29
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 15, 2005, 14:17:53 »
właśnie widzę że w tym jest problem - pocket advance działa, kierunki też, ale brak guzika odpowiedzialnego za start, A, B itp. Np. po załadowaniu gierki Advance Wars - dostaję ekranik z wyborem języka, strzałkami przesuwam, lecz nie mogę zaakceptować niczym :P  dziwi mnie tylko jedno-gdyż Pocket Advance ma opcję przemapowania klawiszy-po kliknięciu w ekran, jednak żadne takie menu u mnie nie wyskakuje :huh:

*

Offline oscar

• **
  • 218
  • Sprzęt: Nokia n95
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 15, 2005, 14:29:13 »
Morphgear lekiem na wszelkie problemy (oczywiscie problemu touchpada to nie uleczy). Wszystko konfigurowalne i stabilne... Ja na swoim looxiku elegancko sobie gram w gierki z GBA...

*

Offline embe1

• 29
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 15, 2005, 14:54:08 »
Narazie udało mi się z Pico Drive - emulacja Sega Genesis :P
Ściągnąłem demko MorphGear'a PPC2003 i hula wyśmienicie!!! Szkoda,że to tylko 5 minut :S
Dysponuje ktoś pełną wersją MorphGeara?? Jeśli tak,to można prosić na mailika?? Będę bardzo wdzięczny :)

*

Offline lipciopda

• 6801
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 15, 2005, 18:14:55 »
embe1 - kup pelna wersje a nie zebraj... no i przeczytaj regulamin forum

*

Offline embe1

• 29
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 15, 2005, 19:20:36 »
a gdzie to można zakupić i ile takie cudeńko kosztuje? :)

*

Offline lipciopda

• 6801
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 15, 2005, 19:30:06 »
no moj blad - okazuje sie, ze najnowsza wersja jest juz darmowa - moze masz jakas stara

przeczytaj to
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=9351

a tu jest chyba jeszcze nowsza wersja
http://www.spicypixel.com/confluence/display/mg/Releases

*

silentjob

emulatory i HX4700
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 16, 2005, 14:06:08 »
Niedawno ściągałem Morphgeara i wcale nie okazał się darmowy, a była to najnowsza wersja wprost ze strony. Lipciopda przeczytaj do końca newsa-szczególnie komentarze. Morphgear nie jest darmowy!!!

*

Offline embe1

• 29
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 16, 2005, 14:36:03 »
nie jest, nie jest-też zassałem z tych stronek i działa tylko 5 minut :P
ale już mam full wersję, więc problem z głowy-chodzi pięknie :)
ale nasuwa się kolejne pytanko-przy ekranach hi-res wirtualny padzik jest mikroskopijnej wielkości-czy wiecie może skąd można ściągnąć skórki w większym wydaniu?? czy może ten rozmiar jest uniwersalny i się tego problemu nie przeskoczy?:mysli:

PS.dzięki oscar za pomoc i za... ;)

*

Offline kanczug

• 19211
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 17, 2005, 01:40:37 »
Cytat: embe1
nie jest, nie jest-też zassałem z tych stronek i działa tylko 5 minut :P
ale już mam full wersję, więc problem z głowy-chodzi pięknie :)
ale nasuwa się kolejne pytanko-przy ekranach hi-res wirtualny padzik jest mikroskopijnej wielkości-czy wiecie może skąd można ściągnąć skórki w większym wydaniu?? czy może ten rozmiar jest uniwersalny i się tego problemu nie przeskoczy?:mysli:

PS.dzięki oscar za pomoc i za... ;)

Mysle ze Oscar nie ucieszyl sie z tego ostatniego "za"... wyswiadczyles mu wlasnie niedzwiedzia przysluge...

*

Offline embe1

• 29
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 17, 2005, 08:50:42 »
hmmm... nie bardzo czaję-pełne zdanie potraktowałem w formie żartu, a bierze się ono z rozmowy na gg: "dzięki za pomoc i za odpowiedzi na tak banalne niektóre moje pytania" a dałem ... by dodać troszkę tajemniczości do wypowiedzi :)  jeśli chodzi o posiadanie morphgear'a-oscar nie ma z tym nic wspólnego!!

*

Offline kanczug

• 19211
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 17, 2005, 11:05:59 »
Akurat nie jest sie trudno domyslic o co chodzi... skoro piszesz dzieki za pomoc i za ... z takim usmieszkiem, wiadomo w czym kolega Oscar Ci pomogl, szczegolnie ze wczesniej wspominasz o tym ze masz juz Morphgeara.

*

Offline embe1

• 29
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 17, 2005, 13:20:35 »
i tutaj nastąpił błąd interpretacji!! na początku tego tematu napisałem czy ktoś by mógł mi posłać-dostałem odpowiedź by poczytać regulamin, gdyż faktycznie o tym nie wiedziałem:P przeczytałem i od tej pory zacząłem szukać na własną rękę i akurat tutaj nie mogę się zgodzić gdyż zawdzięczam go zasobom DC++:) oscar nie ma tu nic wspólnego z tym tematem. a to za co mu dziękuję dałem ... gdyż mógłbym wymieniać i wymieniać-jego cierpliwość w pomocy i odpowiadaniu na pytania kogoś kto dopiero zaczął przygodę z palmtopem ale to już sam odbiorca wie o czym mówię :)

*

Offline oscar

• **
  • 218
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 18, 2005, 11:46:55 »
Kolega odezwal sie do mnie na gg (i to nie raz) z prosba o pomoc w tej materii, gdyz chcial sprobowac czy rzeczywiscie MG tak pieknie dziala. Poprosil mnie o przeslanie mu programu, wiec odeslalem go na strone SpicyPixel gdzie mozna pobrac triala i wyprobowac mozliwosci tego programu (niektore konsole sa odblokowane, a niektore maja ograniczenie 5 min). Jak zwykle poczatkujacemu - musialem mu wyslac nawet linka do strony :) Ale rozumiem takie przejscia, bo i ja na poczatku mialem problemy ze znalezieniem informacji nawet na tym forum. Spytal sie mnie czy mam pelna wersje, a ja odpowiedzialem ze ja mam odblokowany GBA, ale jesli chce uzywac tego programu to musi sobie radzic sam... Poza tym pytal sie o wiele rzeczy dot. obslugi MG i sadze ze chcial jedynie podziekowac za wytrwalosc w odpowiadaniu na banalne pytania, ktora staram sie sluzyc, bo sam nie dawno bylem zielony w temacie PDA (a nadal wiele rzeczy to dla mnie czarna magia).
Kazdy postepuje wedle wlasnego sumienia i wg. mnie to indywidualna sprawa czy w sposob legalny nabywaja ludzie np. oprogramowanie. Ale prosilbym o nie insynuowanie jak kto postepuje na podstawie niedokonczonego zdania...
Pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 18, 2005, 11:57:27 »
Jak ktos chce by go dobrze zrozumiano to musi pisac pelnymi zdaniami. Urwanie zdania i jego wykropkowanie zmusza do dopowiedzenia sobie reszty... wiec ewentualne uwagi prosze kierowac do osoby ktora tak zdanie ulozyla, a nie do tego kto sobie cos dopowiedzial. Kazdy ma do tego prawo, a zdanie wg mnie ewidentnie wskazywalo na to co napisalem. Jesli nie to przepraszam.

*

Offline oscar

• **
  • 218
emulatory i HX4700
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 18, 2005, 17:56:49 »
Nie mam do Ciebie zalu. Chcialem tylko wyjasnic sytuacje tez z mojej strony. Koniec OT :)