Emulacja na LOOX N560

• 5 Odpowiedzi
  • 891 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Emulacja na LOOX N560
« dnia: Lipiec 11, 2007, 20:59:47 »
Witam, chciałbym wiedzieć jak LOOX N560 bedzie sie spisywal przy emulacji takich konsol jak GBA, PSX, czy SNES, generalnie chodzi mi czy ilosc przyciskow u tego palmka jest wystarczajaca zarowno jak i procek, watpie zeby ktos moglby powiedziec cos na temat ukladu graficznego, do tego ponoc emulacja na ekranach VGA to porazka i chcialbym rowzniez sie dowiedziec jaki inny ppc (w granicach cenowych 0-1600zl) bylby lepszy do emulacji. Z góry dziekuje za odp.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2007, 22:02:02 wysłana przez Berzerker »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Emulacja na LOOX N560
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 12, 2007, 09:25:05 »
a czytałeś co do tej pory zostało napisane? Otwierasz wyszukiwarkę, wpisujesz hasło n560 i każesz przeszukiwać tylko jeden dział - Emulacja. Proste.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 12, 2007, 11:30:38 »
O.K - DONE
Ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na zadane pytanie, raczej komentarze, czy dany emu działa na tym palmku/nie działa. Chciałbym równierz sie dowiedziec jak LOOX N560 spisuje sie w prędkości emulowania w stosunku do np. asusa a639, ktory ma procesor o dosc znacznie mniejszej mocy obliczeniowej, z ekranem qvga, a znajduje sie w tym samym przedziale cenowym. Chciałbym ze jakis wlasciciel takiego ppc powiedział jak palm spisuje sie w emulowaniu GBA SNES PSX, przy dobrze wybranych ustawieniach i dobranych emulatorkach.

*

Offline gotrek

• *
  • 74
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 12, 2007, 11:32:26 »
Ja uzywam N560 m.in. jako zabawki do gier. Co prawda nie przetestowalem gier z szybka animacja, bo glownie gram w RPG, przygodowki i strategie, ale ten palmtop jak dla mnie
w tym zastosowaniu jest wystarczajacy. Gram w nastepujace gry:

PSX: UFO
GBA: Final Fantasy (nie pamietam numeru), Golden Sun
SNES: Chrono Trigger
ScummVM: Broken Sword II, Beneath A Steel Sky

Oprocz tego gram/gralem w gry nie wymagajace emulatora:
- OpenTTD
- Broken Sword I

Mio A201 >> FS Loox N560 >> HTC Diamond

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 12, 2007, 13:52:38 »
Dzieki, to mi wystarczy jezeli grales w te gry tzn ze sa grywalne ^_^ a wlasnie o to mi chodzi... thx once again.

*

nothin

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 13, 2007, 17:32:08 »
taki piękny sprzęt...działaj....