Emulacja Indiana Jones And Inferial Machine

• 10 Odpowiedzi
  • 1241 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline James070

• 28
  • Sprzęt: SPV M3000 & Nokia N70
Emulacja Indiana Jones And Inferial Machine
« dnia: Wrzesień 04, 2009, 17:12:18 »
Witam :) !!! Mam propozycje , żeby ktoś z mocnym sprzętem spróbował emulacji tej wspaniałej
gry :) , wiem , że szanse są małe , ale gra ma bardzo niskie wymagania Pentium II 233MHz, 32MB RAM, akcelerator 3D :) :) !!! Jeśli można to proszę napisać w tym temacie o efektach czy się udało , czy gra wogóle nie rusza , a jak się uruchomi to jak będzie chodzić :) !!! Pozdrawiam wszystkich !!

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Emulacja Indiana Jones And Inferial Machine
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 04, 2009, 17:28:00 »
a niby pod jakim emulatorem to miałoby ruszyć?

*

Offline James070

• 28
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 04, 2009, 17:43:45 »
 No pamiętam jak kiedys , ktoś emulował Falluota na PPC i chyba na pdosbox - e i nieźle mu to wyglądało a Indiana Jones ma podobną grafikę
co ten port Tomb Raidera z PC-ta na PPC , dlatego może by to ruszyło na jakimś mocnym palmtopie :)

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 04, 2009, 18:04:12 »
pod dosboxem czy pdosboxem można emulować gry pod DOSa a ten Indiana Jones pod dosa nie jest, to raz
a co do tombraidera - no to co z tego że jest podobna grafika, przecież na ppc uruchamiamy PORT a nie oryginalnego TR z peceta a tutaj chcesz odpalić pecetową grę?

*

Offline James070

• 28
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 04, 2009, 18:11:19 »
wiem o tym Kapitanie  :ok: , zrobiłem tylko porównanie z Tombraiderem i wiem , że gra została przystosowana
do PPC , ale tak jak mówię był temat , gdzie ktoś uruchamiał Fallouta i pytam się czy jest możliwość emulacji Indiego na ppc ??
Myślę , że jak się udało windowsa 98 uruchomić to może tę grę też się będzie dało , ale to tylko moje marzenia :) , natomiast
powiedz mi jednoznacznie czy można to wyemulować czy nie , może ty byś spróbował , ja niestety mam Qteka 9100 :( !!!

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 04, 2009, 18:22:11 »
owszem był temat gdzie nothin (chyba wtedy jeszcze jako xoen) uruchomił fallouta, dokładnie - uruchomił dla samego uruchomienia bo to niemal stało w miejscu, poruszenie kursorem trwało pół minuty - gdzie tu mówić o grze...
Win98 owszem dało się uruchomić ale nie bardzo wyobrażam sobie jeszcze na to zainstalować indy'ego. Dodatkowo nie wiem czy czasem ta gra nie wymaga sprzętowej akceleracji 3D

*

Offline James070

• 28
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 04, 2009, 18:35:26 »
 A Tombraider też potrzebuje akceleracji 3D i co zrobili porta z PC , ale mniejsza o to :) Zgadzam się z tobą , bo sam się bawiłem jakiś rok
temu w emulację i widziałem jak wszystko długo chodzi , jednak nadal nie odpowiadzasz na moje pytanie czy da się taką grę
chociaż do menu uruchomić ? wiem , że nie ma to sensu ze względu na 0,5  :grin: FPS , ale jednak to już było by coś , może
jakaś najnowsza wersja emulatora Noopa ? Nie wiem czy dobrze mowię ale komuś już chyba się udało wyemulować jakąś gierę
wymagającą akceleracji 3D z PC :) , ale mogę się mylić !! Z tego co pamiętam przy dobrym konfigu emulatora na PPC i podkreconym na maxa
procem na SPV M3000 emulowalem windows 95 i 98 ktory odziwo chodził lepiej od 95 , bawiłem się grami z PSX i miałem jakieś 14 FPS  :grin: ,
udało mi się uruchomić Deluxe Ski Jumping ale nie dało się grać  :grin: !!! Nie ślędzę teraz nowych wersji emulatorów , dlatego może ktoś wie
czy wyszła jakaś nowsza emulka na PPC ?   

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 04, 2009, 18:44:05 »
zrozum że mylisz pojęcia, jak ktoś zrobi port pod inne urządzenie to przecież wymagania sprzętowe są już inne niż pierwotne
co z tego że TR na PC wymaga akceleracji skoro jego port na PPC nie wymaga? Portu Indy'ego nie ma, gdyby był to nie było by rozmowy
tak samo nie ma możliwości emulowania gry która jest napisana pod Windows. Są tylko emulatory DOSa. Jest też emulator PSX, dlatego mogłeś grać w gry z tej konsoli. Deluxe Ski Jumping jest pod dosa, Fallout też ma wersję dosową (podstawowa jest pod win) dlatego była w ogóle możliwość podchodzenia do emulacji. Znajdź mi wersje dosową Indy'ego to porozmawiamy

*

Offline James070

• 28
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 04, 2009, 18:48:01 »
OK , teraz wiem ze nie mozna emulowac Indiego i o to mi chodzilo ! Dzieki za odpowiedz :) ! Pozdro !

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 04, 2009, 18:51:54 »
ale oczywiście zawsze możesz spróbować zainstalować ją pod emulowanym Windows 98

*

Offline James070

• 28
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 04, 2009, 18:56:43 »
No teoretycznie , bo chyba gra potrzebuje Directa chyba 7.0 co jest mozliwe , ale tez sterow od grafy chyba a to juz w pockecie jest niemozliwe pod windowsem 98 :) ! Ale dzieki za propozycje :) !!