WI-FI w ELFIE

• 7 Odpowiedzi
  • 1296 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WI-FI w ELFIE
« dnia: Sierpień 26, 2009, 19:56:16 »
Witam forumowiczow.

Mam pewną sprawę, a mianowicie problem z skonfigurowaniem sieci abym mógł łaczyć się z routerem w domu. Problem tkwi w tym ,że ELF jest z Holandii MODEL ELFA TO " MDA TOUCH (T-MOBILE) , a ja nie kapuje Holenderskiego ,chciałem wrzucic polskiego roma ale na ten model takiego nie znalazłem,wiem że są nakłądki ale to syfiasty shit. Więc tak apeluje do ludzi którzy maja taki model i potrafią mi wytłumaczyc od poczatku jak to siec skonfigurowac po polsku a ja postaram sie to ogarnac na moim sprzęciwie.
Z góry dzięki za wysiłek i zajmowany czas.

*

don.kamillo

Odp: WI-FI w ELFIE
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2009, 09:16:05 »
Wrzuć angielski soft - jest dużo bardziej intuicyjny.
A sieć wifi masz zabezpieczoną, czy nie?
Jeśli nie: po prostu włącz wifi i czekaj, aż telefon złapie sygnał routera. Jak ikona oznaczająca łączenie z wifi się unormuje (strzałki nie będą sięprzesuwać), to możesz spokojnie wchodzić na internet - połączenie będzie po wifi.
Jeśli masz zabezpieczoną sieć, to trochę bardziej sięto koplikuje, bo musisz do telefonu wprowadzić klucz WPA, albo WEP (czy jakoś tak :P) i dopiero wtedy Ci się połączy.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2009, 11:15:42 »
Witam.
No a jaki rom jest najlepszy do zwykłego ELFA według was taki szybki wydajny i zeby mial jakies programy jak word , i takie tam bo na tym to jest wszystko za darmo XD

*

don.kamillo

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 27, 2009, 11:38:15 »
Hmm... Najlepiej, jakbyś sam potestował co Ci pasuje ;)
Ja w tej chwili używam onyxa 5.02 z WM 6.5, ale dla Twojego Elfa polecę Ci onyxa 4.7 z WM 6.1. Skoro masz Elfa, to zainstaluj sobie onyxa junior, to lżejsza wersja.
Ogólnie ROMy masz tutaj:
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=374

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 27, 2009, 12:51:03 »
Dzieki a i mam jeszcze jedno pytanie , bo ze wzgledu na to ze bede zmienial roma wgralem spolszczenie z przyklejonego postu i ogolnie sie spolszczylo tylko jak odpalam menu z programami to jest bialy ekran

*

Offline wojtas40

• **
  • 133
  • Sprzęt: Leo, Diamond, Elfin
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 27, 2009, 12:56:26 »
Dzieki a i mam jeszcze jedno pytanie , bo ze wzgledu na to ze bede zmienial roma wgralem spolszczenie z przyklejonego postu i ogolnie sie spolszczylo tylko jak odpalam menu z programami to jest bialy ekran

Miałem identycznie te spolszczenia to pic na wodę, bo i tak nie działa to tak jak powinno. Tylko zmula system  :proud:

*

don.kamillo

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 27, 2009, 13:21:20 »
Bo spolszczenie jest chyba tylko dla oryginalnych romów, bez przeróbek. Takie moje przyypuszczenie, ale nie testowałem. Uwierz, że angielski jest bardzo intuicyjny (jak cały WM), polski nie jest potrzebny do szczęścia.

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 27, 2009, 18:45:46 »
Temat do kosza gdyż wgranie nowego roma pomogło.