Wersja chińska - problemy ( HR/BL/ROM)

• 21 Odpowiedzi
  • 7841 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline makomako2

• 22
  • Sprzęt: HTC TOUCH
Wersja chińska - problemy ( HR/BL/ROM)
« dnia: Czerwiec 23, 2008, 15:33:54 »
Jako ze zakupilem chinska wersje Toucha i nie moge wykonac HardResetu za pomoca trzymania ziel i czerw sluchawki +soft reset mam pytanie czy jest jakas alternatywna wersja HR naprzyklad poprzez jakis soft itp.
Za dobre rady z gory dzieki

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Dla wtajemniczonych
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 23, 2008, 16:12:49 »
A nie udało Ci się znaleźć funkcji Clear storage ?

Na końcu w okienko trzeba wprowadzić cyfry 1234
potrzebna zgoda

*

Offline makomako2

• 22
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 23, 2008, 16:36:05 »
A nie udało Ci się znaleźć funkcji Clear storage ?

Czy to jest pelny hard reset?

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 23, 2008, 16:38:12 »
Tak to pełny hard reset.
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline makomako2

• 22
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 29, 2008, 11:39:07 »
Tak to pełny hard reset.
to juz robilem szybciej ale nie moge wgrac roma wiec myslalem ze taki typowy hard pomoze
Napisane: Czerwiec 23, 2008, 17:16:18
Tak to pełny hard reset.
to juz robilem szybciej ale nie moge wgrac roma wiec myslalem ze taki typowy hard pomoze
ok to jeszcze jakis program za pomoca ktorego odblokuje cid-locka albo pare bo ten ktorego uzywam nie daje rady z tym chinolem a podczas wgrywania gdy pojawia sie tabela z licznikiem procentowym podczas wgrywania wyskakuje tabelka o ktora mowi o braku komunikacji z usb czyli poprostu zrywa a romy dwa wgrywalem + oryginalny HTC.
Napisane: Czerwiec 23, 2008, 21:58:50
dzieki za wyczerpujace odpowiedzi :) rozumiem ze dzial ELF juz umarl :-|

Czy ktoś aktualizował już klona z chin, który nie ma wifi. HTC TOUCH ELF
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 12, 2008, 19:26:59 »
Witajcie!

Sprawa jest taka. Mam HTC Touch Elf z chin. Nie mam w nim wifi. Chciałem aktualizować roma wg instrukcji ze strony http://smartmobile.pl/blue-touch-rom-v40-instalacja
Zastanawiam się czy da się to zrobić z tym klonem, żeby go nie zabić. Robił już to ktoś?????? Jeśli się nie da to nie będę się z motyką na słońce porywał, bo po co skoro i tak telefon sprawuje się elegancko, mimo tego brakującego wifi :)
Za pomoc z góry dziękuje.

Pozdrawiam :)

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
Odp: Czy ktoś aktualizował już klona z chin, który nie ma wifi. HTC TOUCH ELF
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 12, 2008, 19:43:52 »
To jest oryginał, klon czy podróba? Jaki to ma system...? Z WiFi chyba nic nie zrobisz...?  :-?

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 13, 2008, 14:53:03 »
Dział ELF jeszcze zipie, ledwo ale zipie ;)

Chodzi raczej o to że z chinolami to prosto nie jest.... W każdym jest ten problem i jeszcze nie widziałem żeby ktoś to obszedł...

No ale powodzenia w próbach reaktywacji.... ja dziś załatwiłem swojego i mam nadzieję że go uzdrowię mimo że dziś 13 ;)
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline makomako2

• 22
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 19, 2008, 09:57:05 »
Dział ELF jeszcze zipie, ledwo ale zipie ;)

Chodzi raczej o to że z chinolami to prosto nie jest.... W każdym jest ten problem i jeszcze nie widziałem żeby ktoś to obszedł...

No ale powodzenia w próbach reaktywacji.... ja dziś załatwiłem swojego i mam nadzieję że go uzdrowię mimo że dziś 13 ;)
I jak sa jakies postepy bo moj padl i nie chce wstac wyswietla sie tylko poczatkowa niebieska stronawindows mobile :(

*

Offline jawer1

• 29
  • Sprzęt: HTC Touch
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 19, 2008, 10:29:38 »
przeczytaj ten wątek

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102510.0

też miałem taki problem

*

Offline makomako2

• 22
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 19, 2008, 18:22:24 »
przeczytaj ten wątek

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102510.0

też miałem taki problem

BOOTLOADER - przytrzymujemy przycisk aparatu, wciskamy reset i po pokazaniu ekranu BL puszczamy przycisk aparatu u mnie to nie dziala mam niestety chinska wersje nie wiem nawet jak zrobic hard reset i nie wiem tez gdzie mam szukac takiej wiadomosci czyli jestem w kropce  :worried:

*

• 7793
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 19, 2008, 18:40:14 »
Hard Reset :
- trzymaj zieloną i czerwoną słuchawkę , wciśnij reset stylusem ( cały czas trzymająć klawisze aż do momentu ujrzenia na ekranie napisu " 'this will erase all your personal data"  - wtedy  naciśnij środek joystika .
BL :
Wciśnij i trzykmaj Camera i Reset do momentu trójkolorowego ekranu
lub
Wyłącz całkowicie urządzenie , wciśnij kamerę a następnie reset - trzyjam aż urządzenie się włączy i przejdzie do trójkolorowego ekranu .

potrzebna zgoda

*

Offline makomako2

• 22
Hard Reset w CHINA ver?
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 20, 2008, 22:31:52 »
Hard Reset :
- trzymaj zieloną i czerwoną słuchawkę , wciśnij reset stylusem ( cały czas trzymająć klawisze aż do momentu ujrzenia na ekranie napisu " 'this will erase all your personal data"  - wtedy  naciśnij środek joystika .
BL :
Wciśnij i trzykmaj Camera i Reset do momentu trójkolorowego ekranu
lub
Wyłącz całkowicie urządzenie , wciśnij kamerę a następnie reset - trzyjam aż urządzenie się włączy i przejdzie do trójkolorowego ekranu .

no fajnie tylko to nie dziala bo mam wersje na CHINYwiec chce sie dowiedziec gdzie poszukac hr dotyczacego mojego modelu
Napisane: Lipiec 20, 2008, 00:59:19
Czy ktos wie jak lub wie gdzie mogl bym sie dowiedziec jak robi sie hard reset lub BOOTLOADER bo jestem w kropce a nie wiem nawet gdzie szukac wiec prosze o pomoc.

*

• 7793
Odp: Wersja chińska - problemy ( HR/BL/ROM)
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 20, 2008, 23:22:24 »
Odpowiedź nam na pytanie - czy nie działa Ci HR przez Clear Stroage ?
Podaj wersje ROM-u i Windowsa - najlepiej zrzutu z ekranu - a może masz klona który nie jest oparty na WM ?
potrzebna zgoda

*

Offline makomako2

• 22
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 23, 2008, 12:09:04 »
Odpowiedź nam na pytanie - czy nie działa Ci HR przez Clear Stroage ?
Podaj wersje ROM-u i Windowsa - najlepiej zrzutu z ekranu - a może masz klona który nie jest oparty na WM ?
Jest to  normalny HTC tylko przeznaczony na rynek chinski czyli bez wlana HR juz sie malo liczy bo Clear Stroage oczywiscie dzialal ale juz mi sie nie odpala system wiec zostaje tylko BOOTLOADER
a wgrany normalny winsows mobile 6.0 jez ang wersji nie pa,ietam
Napisane: Lipiec 21, 2008, 05:46:17
Pakuje telefon w celu wyslania gwarancyjnego wkladam chinsko angielska instukcje i przegladam sobie jeszcze raz a tam taki tekstpo przetlumaczeniu JESLI NE MOZNA WEJSC W CLEAR STORAGE ZROB HARD RESETNACISKAJAC W WYLACZONYM TELEFONIEZIELONY PRZYCISK (SEND)ORAZCAMERAI TRZYMAJAC TE PRZYCISKI NACISNIJ POWER TRZYMAJAC KILKA SEKUNDPO CZYM PUŚĆ.
Tak wiec moja sprawa zalatwiona hard reset dziala,telefon dziala.Tylko ta ankieta do d... :)
Pozdrawiam

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 23, 2008, 13:26:18 »
aaa... ratujcie! Nie dam rady zadnym sposobem zrobic hard resetu. Telefon padl po probie zainstalowania pewnego programu i sie nie wlacza.. Pojawia sie tylko niebieski ekran z napisem Windows Mobile, a potem logo HTC i nic wiecej. Nie reaguje na kombinacje przyciskow zielony, czerwony, a potem reset, ani na camera+reset, ani tez na zielony przycisk+camera+power. Zawsze tylko logo htc i koniec, albo w ogle brak reakcji. Zna ktoś może jakies inne sposoby? Bede bardzo, bardzo wdzieczna..

*

Offline wojtas40

• **
  • 133
  • Sprzęt: Leo, Diamond, Elfin
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 08, 2008, 17:58:13 »
Hard Reset :
- trzymaj zieloną i czerwoną słuchawkę , wciśnij reset stylusem ( cały czas trzymająć klawisze aż do momentu ujrzenia na ekranie napisu " 'this will erase all your personal data"  - wtedy  naciśnij środek joystika.

Też mam Toucha, ale jak robi się HR to rysik po jakiś 5s. się zwalnia i czeka aż na ekranie wyświetli się jakiś komunikat i naciszkasz tak jakby Enter za pomocą joysticka.

« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 17, 2009, 17:53:32 »
Witajcie
też posiadam Chińczyka ale niestety żadna z opisanych metod nie pozwala mi zrobić reseta.
Tu nasuwa mi sie pytanie do szanownych forumowiczów i expertów. Czy jest w Elfiku jakaś wewnętrzna bateria, zworka do resetu pamięci.....(chodzi mi o zwykłą zworkę jak na płytach głównych komputerów lub bateryjkę do podtrzymania ustawień Biosu)

*

Offline Snoopdog

• 9
  • Sprzęt: HTC Elf
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 11, 2010, 17:34:06 »
Siema. Ja tez jestem szczesliwym posiadaczem chinskiej wersji ELFa i tak samo jak Ty nie moge zrobic HR za pomoca zielony+czerwony+SR. Jest to mozliwe za pomoca Master Clear i wpisaniu kodu 1234. Ale na oslode dodam ze moj kolega ma orginalnego HTC Elf z sieci T-Mobile i u niego tez to nie dziala. Ale ja mam inny problem. Chcialbym zmienic ROM w swoim Elfie ale za CHINY nie moge go podlaczyc do PC. ActiveSync go nie widzi. Moze ktos mial podobny problem z "CHINCZYKIEM"????? Z gory dziekuje za podpowiedz :) POZDRO

*

Offline piechucki

• **
  • 206
  • Sprzęt: C600>Touch>Zest>Acer S200>V970>Coolpad F1
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 12, 2010, 11:10:58 »
Może poczytaj tu:
http://pdaclub.pl/forum/artemis/problem-pda-nie-synchronizuje-sie-z-activsync/
Nawiasem mówiąc ciekaw jestem efektów ...

*

Offline Snoopdog

• 9
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 12, 2010, 19:31:07 »
Wielkie dzieki ale nic sie nie zmienilo.Moj ELFik to naprawde ciezki przypadek:) Moze ktos ma jakis inny pomysl??????????:)

*

Offline Snoopdog

• 9
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 16, 2010, 11:54:03 »
Dobra, juz sobie poradziłem z pomocą wojtas40. Nie było tematu :ok: