Wieszanie & Wylaczanie

• 2 Odpowiedzi
  • 977 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wieszanie & Wylaczanie
« dnia: Lipiec 03, 2009, 18:02:23 »
Kupiłem na allegro sprzęt HTC Touch wczoraj przysłał mi go kurier bawiłem sie nim caly dzień wszystko było ok a dziś nagle zaczeły dziać się z nim cuda pochodzi troche i sie wiesza nie chce się włączyc chociaz miga zielona dioda musze wyciagac baterie i wlaczac go od nowa jednak jest znow to samo resetowalem go do ustawien fabryznych jednak nic to nie daje. Nie ma nakladki jezykowej ani zadnych innych chyba ze instalowal poprzedni wlasciciel (napewno nie instalowal polskiego :) chodzi na WM 6.1. Nie mam pojecia co moze byc przyczyna ani jak temu zaradzic bo to moj pierwszy sprzet tego typu i juz zaluje wyboru moze to dlatego ze na storage memory mam tylko ok 2,5 - 3 mb wolnego miejsca ? zwolnilbym wiecej gdybym wiedzial jak ;P jak ktos moze to pomozcie ;)

Odp: Wieszanie & Wylaczanie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 07, 2009, 10:18:15 »
Nie ma czego żałować.
Sprzęcik ubogi w procesor i pamięć. Mi się poszczęściło i trafiłem na wersję ze 128MB pamięci, chodzi bardzo dobrze.
Możesz wgrać mu innego softa. Wersja lite pomoże, będziesz mieć około 20MB wolnego ramu - to już daje możliwości :P
Od siebie polecam ROM dsixda:
http://www.4shared.com/file/111891752/668abbec/onyx_micro_46.html
ale najpierw trzeba mu wgrać HardSPL'a
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=445666
Tylko czytaj wszystko! Istotne rzeczy są zapisane wyróżniającą się czcionką.

*

don.kamillo

Odp: Wieszanie & Wylaczanie
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 07, 2009, 11:01:22 »
3 MB to faktycznie malutko  :O
Kolega wyżej dobrze Ci doradził, wgraj nowy ROM. I dobrze doradził, że onyxa 4.6 CE  :ok:
A póki co, spróbuj zrobić harf format (wciśnij zieloną i czerwoną słuchawkę i rysikiem ten guzik obok gniazda usb i przytrzymaj chwilkę), albo wejdź w: start=>settings=>system=>clear storage, a później wpisz kod 1234.
Jednak lepszym rozwiązaniem będzie wgranie romu, to co pisałem, to raczej rozwiązanie doraźne ;)