Skype na Touch

• 17 Odpowiedzi
  • 3512 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline s0828

• *
  • 67
  • Sprzęt: HTC TOUCH
Skype na Touch
« dnia: Sierpień 04, 2007, 14:23:57 »
Czy ktoś z Was testował skype na touch (o ile wogole da sie go zainstalowac)??

Odp: Skype na Touch
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 04, 2007, 20:30:29 »
Spoko możesz instalować działa jak ta lala

*

Offline gregorius_83

• 10
  • Sprzęt: HTC Touch
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 12, 2007, 23:35:39 »
Działa, sprawdziłem. Tak samo jak mobilne Gadu, wszystko bez problemów.

*

Offline przygod

• 370
    • http://www.przygod.eu
  • Sprzęt: za często się to zmienia:)
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 28, 2007, 11:51:04 »
Z ciekawości spytam, którą wersje pobieraliście (dla którego urządzenia) i czy udało wam się osiągnąć dźwięk w głośniku od telefonu a nie tym głównym na tylnej ściance? Ja ściągałem wersję dla HTC P3300 i mam właśnie taki efekt jak powyżej....

*

Offline s0828

• *
  • 67
  • Sprzęt: HTC TOUCH
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2007, 16:43:08 »
U mnie nie dość, że dźwięk na głośniku (tylnej ścianki) to na dodatek muli się. Więc można uznać, że użytkowo do rozmów po wifi aktualne skype(v.2.2.0.20) na touch się nie nadaje

*

Offline przygod

• 370
    • http://www.przygod.eu
  • Sprzęt: za często się to zmienia:)
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 29, 2007, 16:47:52 »
Ja znalazłem rozwiązanie szukając programu do korzystania z operatorów voip działających na protokole SIP. Zainstalowałem fringa (więcej na http://przygod.biznes.net/2007/10/26/oszczedzamy-czas-i-pieniadze-mobilna-komunikacja.html ). Nie dość że można rozmawiać przez skype tak jak przez komórkę (czyli głos idzie przez właściwy głośnik) to jeszcze mam kilka komunikatorów w jednym i jedną listę kontaktów:)

*

Offline kristof1960

• 18
  • Sprzęt: HTC Desire S
Odp: Skype (lub Fring) na Touch
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 11, 2007, 16:46:37 »
Witam!

1.Mam problem, niby blachy ale nie moge sobie z nim poradzic ... instalujac Fring'a na HTC Touch (WM 6.0) dochodze do logowania, wpisuje haslo i login, zaraz wywala, ze nie mozna zalogowac, bledny Login... wpisuje to samo co mam na skype pod XP... (na N80 dzialalo)

2. Skype'a z kolei nie moge zainstalowac bo jest za malo miejsca w pamieci. Touch kupiony 2 dni temu, a Skype (lub Fring) to pierwsze program(y),  ktore chcialem zainstalowac. Czy jest mozliwe aby fabrycznie zainstalowane programy zabieraly tyle miejsca ze nie mozna wgrac w/w?

Mam co prawda zainstalowanego Tom Tom'a ale zarówno program jak i mapy sa na karcie pamieci.

Prosze o pomoc

pozdrawiam
Krzysztof

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 19, 2007, 17:45:51 »
posluchalem was i tez zaistalowalem FRING'a scype chodzi pieknie , msn tez i nawet udalo mi sie zaistalowac SIP  :grin: ale nadal mam dzwiek w tylnym glosniku i po wylaczeniu fringa glosnosc calego telefonu jest ustalona na +/- 60 % volume ?? czy tez to wam sie przydazylo ??

*

Offline tejot

• *
  • 61
  • Typhoon >>> Touch >>> Diamond >>> Desire /4x HTC/
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 20, 2007, 10:34:48 »
potwierdzam - u mnie podobnie - Fring dziala przez tylny glosniczek, skype rowniez dziala przez tylny glosniczek (jakie macie dokladnie wersje i skad pobrane jesli macie inaczej?) i nie widze opcji pozwalajacej na zmiane tego. Ponadto plynnosc (ze tak to nazwe) rozmow nie byla niestety zadowalajaca (przynajmniej z tego co do tej pory testowalem na wifi). Wspomniane sciszanie do 60% nie wystepuje u mnie.
Pzdrv!

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 20, 2007, 14:45:53 »
ja mam fring'a  3.20.21.96 sciagniety ze strony producenta

*

Offline sonixpl

• 14
  • [ Cooking newbie ]
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 06, 2008, 06:00:21 »
mi co prawda oba dzialaly na tylnich glosniczkach jak i w Elfie jak i Hermesie ale Skype dziala mi ok, co nalezy pamietac w batteryStatusie hack na 312mhz i Skype nie muli jak na 200 oryginalnie. Ja pozostaje przy Skype
[ iPhone ]

*

Offline tejot

• *
  • 61
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 09, 2008, 14:16:09 »
u mnie skype na 247Mhz ciagle przymula niestety - tak szybko wykreconego jak napisales troche sie balem na stale zostawic (co myslicie o ryzyku?) a tak tylko na chwile kiedy rozmawiam to troche niekomfortowo przelaczac...
pzdrv!

*

Offline st3fan

• *
  • 94
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: HTC Touch (P3450)
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 09, 2008, 14:58:45 »
Ja odpaliłem wczoraj (za czyjąś sugestią zresztą) Fringa. Bardzo ładnie się sprawuje, rozmowy działają prawie jak przez telefon -- prawie, bo działa mi niestety zewnętrzny głośnik i nie wiem jak się przełączyć na ten ze słuchawki. :S

*

Offline tejot

• *
  • 61
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 10, 2008, 00:22:26 »
no wlasnie jak narazie to chyba tylko 1 osoba wspomina o dzwieku przez wlasciwy glosnik - tak sie wiec zastanawiam na czym polega myk :) czy to jakas starsza wersja czy cos czy to ja nie radze sobie po prostu z konfiguracja (choc ona uboga raczej i wielu opcji nie daje)
swoja droga akurat padl mi normalny glosnik i zostal jedynie glosnomowiacy wiec w sumie nie spieszy mi sie tak z wlasciwym skonfigurowaniem tego  :S
pzdrv!

*

Offline st3fan

• *
  • 94
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: HTC Touch (P3450)
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 10, 2008, 14:09:07 »
no wlasnie jak narazie to chyba tylko 1 osoba wspomina o dzwieku przez wlasciwy glosnik - tak sie wiec zastanawiam na czym polega myk :) [...]
No właśnie. Nie ma opcji w konfiguracji programu, dlatego nie jest to zapewne rozwiązanie standardowe, a szkoda, bo chętnie wyplułbym dźwięk na wewnętrzny głośniczek. Chociaż można to obejść obracając telefon w drugą stronę i zniżając głośność do około dwóch kresek - wtedy można sobie trzymać telefon przy uchu - prawie jak normalnie. ;)

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 13, 2008, 13:48:22 »
u mnie skype na 247Mhz ciagle przymula niestety - tak szybko wykreconego jak napisales troche sie balem na stale zostawic (co myslicie o ryzyku?) a tak tylko na chwile kiedy rozmawiam to troche niekomfortowo przelaczac...
pzdrv!
osobiscie nie polcam 312 mhz niedawno padl mi Touch wlasnie z taka szybkoscia ,choc zrobilem mu mala jazde na autostradzie motorem po deszczu wiec sam nie wiem , naszczescie gwaracja francuzkiego orange'a nic nie zajazyla i dostalem nowy ale osobiscie krece na 286mhz i wiecej nie prubuje
ps scypa nie prubuowalem nawet istalowac , fring mi wystacza pozdrawiam i przepraszam za nie polskie pisanie

*

Offline tejot

• *
  • 61
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 15, 2008, 11:28:20 »
chyba wlasnie ostudziles moj overclockowy entuzjazm....

« Odpowiedź #17 dnia: Luty 04, 2008, 17:09:27 »
To mój pierwszy post tutaj, także witam wszystkich :-)

Wracając do tematu - ja zainstalowałem na swoim HTC Touchu (wersja enchanced) Skype i działa jak marzenie - przyznam, ze testowałem na zestawie słuchawkowym. Pobrałem wersję dla PPC, przerzuciłem na PDA i zainstalowałem. Chwilę się ładuje, ale to jest cecha chyba wszystkich odmian Skype (ta z mojego blaszaka też uruchamia się stosunkowo wolno). Po uruchomieniu wszystko działa ok.