Resety i samowyłączanie się Elfa

• 4 Odpowiedzi
  • 1117 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Resety i samowyłączanie się Elfa
« dnia: Czerwiec 07, 2009, 19:48:01 »
Witam od jakiegoś czasu moj Elf zaczał sie sam wyłączac i wieszac , czasami widze ze zielona dioda w słuchawce miga ale nie moge go wlaczyc , musze resetowac  , czy to oznacza ze harware siada i niedługo pozegnam sie z moim Elfem ?

zmiana romu nie pomaga , na kazdym podobne objawy

*

Offline maciej5005

• 29
  • Sprzęt: HTC Touch P3450
Odp: Resety i samowyłączanie się Elfa
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2009, 19:57:35 »
możliwe iż spowodowane jest to złą baterią, możliwe iż jest za mocna lub przeciwnie.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 08, 2009, 13:23:09 »
Prosiłbym kogoś o zmierzenie napiecia na swojej baterii przy 100% i np przy 10% naładowania, nie chce w ciemno kupowac baterii bo jesli to nie jej wina wydam niepotrzebnie pieniadze

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 22, 2009, 17:03:58 »
może znalazłeś przyczynę tego wyłączania. mam elfa z podobnymi objawami: wyłącza lub wiesza się gdy ma jeszcze połowę baterii i trzeba ją wyciągać żeby go odpalić. ostatnio byłem w serwisie ale takim od zwykłych telefonów, coś pomierzyli, posprawdzali i stwierdzili, że tak się dzieje z powodu starej baterii. w nową nie chcę inwestować bo oryginalna droga a podrobionej nie ma sensu brać. elf i tak idzie na allegro tylko nie wiem czy jako uszkodzony czy sprawny z padniętą baterią.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 02, 2009, 13:20:08 »
A może to Wam pomoże?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=476152 - How to fix turning off HTC Elf :D