SMSy trzeba pisać stylusem, co czasem może sprawiać trudności (trzeba używać dwóch rąk).
Nie do końca jest to prawda. Ja obsługuję swojego prawie cały czas kciukiem, nawet jeżeli piszę SMSy. Polecam darmową klawiaturkę (z plznaczkami)
PocketCM Keyboard.
Wracając do głównego wątku... jakość rozmów jest jak na mój gust bardzo dobra. Zewnętrzny głośnik też jest przyzwoity, chociaż w samochodzie trzeba się nieco wsłuchać, ale to zależy od natężenia szumu wokół. Za to rozmawiając na wewnętrznym głośniku na 100% poziomu głośności trzeba trzymać telefon nieco dalej od ucha, dlatego przeważnie mam na 80% co i tak jest aż za głośne
Również obawiałem się przed zakupem o stabilność WinMobile, ale w rzeczywistości okazało się to jedynie niepotrzebną obawą. Oczywiście tak jak pisali poprzednicy da się system zawiesić, ale to trzeba coś namieszać.
Ponadto, koledzy z PDAClubu w audycji radia Tok FM, wspominali że urządzenia HTC mają niezależny moduł telefonu od systemu operacyjnego (o ile dobrze zrozumiałem), a więc nawet jak okna się zawieszą to telefon powinien działać. Nie miałem jeszcze okazji, żeby to przetestować.