z przykroscia stwierdzam, ze w zwyklym touch'u brak klawiatury jest dla mnie odczuwalny... podkreslam to 'z przykroscia' to tymbardziej dlatego, ze przed zakupem bylem bardzo entuzjastycznie nastawiony do rozwiazania wylacznie dotykowego - teraz rzeczywistosc troche moje nastawienie zweryfikowala - nie jest latwo napisac sms'a, nawet krotkiego, np. na szybko w samochodzie, idac ulica i w podobnych okolicznosciach. Owszem - jest szereg programow klawiaturoemulujacych

(stestowalem ich troche) jednak brak mozliwosci wuczucia 'pod palcem' np. wypustki na klawisz nr 5 itp

sprawia ze obslugujac touch'a jedna reka nie czuje sie tak dobrze jak chcialbym. Pisanie bezwzrokowe (czyli cos z czym nei mialem problemu na poprzednim telefonie (svp c500)) odpada calkowicie. Brakuje mi tego czasem... Oczywiscie inaczej sytuacja wyglada np. siedzac na kanapie - rysikiem (czy nawet nie) bez problemu i stosunkowo szybko mozna sobie popisac. Do tego rozpoznawanie pisma recznego tez dziala, moze nieco gorzej niz sie spodziewalem ale jest to rowniez calkiem ciekawa sprawa.
Natomiast cos za cos - dzieki temu touch ma niespotykanie wsrod pda male rozmiary&wage w polaczeniu z duzym wyswietlaczem - to naprawde nieocenione i nielatwo byloby mi tu wymienic wszystkie tego zalety wiec nawet nie proboje. Osobiscie nie wyobrazam sobie noszenia w kieszeni laptopa

co, moze prawie, ma miejsce w przypadku niektorych pda...
Kolejna rzecz - procek moglby byc troche szybszy. Czasem imho brakuje wydajnosci, nieczesto, ale mam czastem takie wrazenie. Podkrecenie procka troche pomoglo (dziala bez problemow nawet 300mhz) ale to kosztem baterii zostalem wiec przy 250.
W dualu na pewno brakowaloby mi WIFI. Wykorzystuje calkiem czesto i polecam.
Jeszcze z innej beczki - w aparacie troche brakuje mi autofocusu czy lampy, ale to chyba nie zostalo poprawione w dual'u.
To tak tyle na szybciocha - mam nadzieje, ze bylem choc troche pomocny - jak mi sie cos przypomni to dorzuce....
Aha odnosnie klawiatury to jeszcze - ciekawostka - w kilku grach spotkalem sie z potrzeba zdefiniowania paru klawiszy i ze wzgledu, po prostu, na ich bark bylo to niemozliwe - wiec gry te odpadly.... Trudno mi tu jednak skale zjawiska ocenic, rozumiem rowniez, ze nie wszystko musi byc dedykowane pod touch'a, jednak zjawisko bylo nieco irytujace....