HTC MDA Touch WTE 15

• 2 Odpowiedzi
  • 707 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC MDA Touch WTE 15
« dnia: Maj 25, 2009, 09:38:32 »
Witam!
Dostałem od szwagra holenderskiego palmtopa (T-Mobile 256MB ROM 128MB RAM) i na pudełku jest nazwa HTC MDA Touch WT E15. Moje pytanie jest dość banalne bo chciałbym po prostu wgrać spolszczenie (ewentualnie jakieś nowe bajery), ale nim zacznę zabawę muszę zidentyfikować go (ELF, ELFIN a może jeszcze coś innego?)  by następnie wgrać odpowiednie romy.
Byłbym bardzo wdzięczny za wskazanie mi czy jestem w odpowiednim dziale i udzielenie mi kilku rad od czego powinienem zacząć zabierając się za "tuning" tego palmtopa.

Załączam zdjęcia tego palmtopa

« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 14:53:44 wysłana przez mandragor »

*

Offline wojtas40

• **
  • 133
  • Sprzęt: Leo, Diamond, Elfin
Odp: HTC MDA Touch WTE 15
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 25, 2009, 17:15:18 »
To jest Elfin patrząc na fotki i z racji, że w nazwie pisze 128RAm i 256ROM. Na początek powinieneś sciągnąć CId locka i  wgrać nowego Roma. Mini poradnik znajdziesz w jednym z tematów poniżej, pisany był prze ze mnie. Tylko pamiętaj, żeby pobrać roma na Elfina nie na Elfa(prawie zawsze rom jest kompatybilny z dwiema wersjami). Piszesz w dobry dziale.  :ok:

Odp: HTC MDA Touch WT E15
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 26, 2009, 03:46:35 »
Witam ponownie
    Po przeczytaniu powyższego postu oraz zapoznaniu się z artykułami na XDA wgrałem sobie ONYXa ultimate 4.5 (bez spolszczenia). Wszystko było w miarę dobrze (rozmowy działają, szybkie działanie menu) póki nie chciałem napisać w celach testowych jakiegoś sms...
    Okazuje się bowiem, że nie jestem w stanie wpisać liter! Zmieniałem układ klawiatury qwerty na phone itd. Ale to nic nie pomogło! Jednak dłuższe przytrzymanie klawisza pozwala na "wrzucenie" cyfr czy znaków interpunkcyjnych, jak kropki, przecinki itp. Albo czegoś nie zauważyłem albo nie wiem... Mam jeszcze jeden HTC MDA TOUCH w domu wiec sprawdziłem jak to wygląda na tamtym. Problem nie występował wcześniej wiec zastanawiam się co jest nie tak...

-----------------------------------------

Dość ciekawa sprawa, gdyż wcześniej wyciągnąłem nawet baterie i to nic nie dało... Jednak za drugim rebootem funkcja pisania sms "wróciła" i nie ma już problemów!

Dzięki za wszystko!

« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 04:10:37 wysłana przez mandragor »