Dotyk w Touch - nie działa.

• 2 Odpowiedzi
  • 880 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dotyk w Touch - nie działa.
« dnia: Kwiecień 17, 2009, 18:27:17 »
Witam

Dzisiaj przestał działac mi dotyk w Touchu, ekran działa, wygląda normalnie, tzn wszystkie kolory, jasność itd jest ok, tylko dotyk nie działa.

3-4 dni temu położyłem niechcący na telefonie pare kg. Telefon jednak działał do dzisiaj bez problemu, ale na wyświetlaczu, gdy był wygaszony, było widać pod światło, lekkie zabarwienie (coś jak benzyna rozlana w wodzie). Dzisiaj te "kolorki" znikneły i czułość ekranu też. Nawet bardzo mocne dotykanie nie powoduje żadnego efektu. Oczywiście przyciski działają bez problemu, z telefonu da się dzwonić itd.

Czy ktoś wie czy da sie jeszcze ten telefon uratować?

p.s mam go jeszcze do pazdziernika na gwarancji, ale nie wiem czy jest sens oddawać? czy ktos sie orientuje czy to naprawią i ewentualnie za ile? (w sumie to moja wina a nie sprzętu).

pozdr.

*

Offline Batmans

• 25
  • Sprzęt: HTC Magic 32A
Odp: Dotyk w Touch - nie działa.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2009, 16:45:32 »
Jak w sofcie nie grzebałeś, (ROM) to oddaj go do serwisu b ozepsułci sie po czasie od wypadku poprostu powiedz serwisantom ze ci w
telefonie przestał działać dotyk i nie gadaj że go wczesniej uszkodziłeś bo to bedzie samobójstwo, powiedz im ze z czasem przestal działać, a jak ci rozpatrzą negatywnie to poszukaj czesci na allegro. Jak go bedziesz robićodrazu na własną ręke to napewno stracisz gwarancje. Pozdro
HTC Magic 32A espresso magic 2.1
HTC HERMES(sprzedamy) (kupuje 3 :))

Odp: Dotyk w Touch - nie działa.
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 23, 2009, 23:15:46 »
ok, telefon odlozylem na pare dni, czekal sobie na zamowienie części na allegro. wczoraj potrzebowalem cos z niego zgrac i okazało się ze dotyk zaczal działać. Dzisiaj cały dzien również działa ok.

Niestety pozostało na środku, tak w 3/4 wyświetlacza dziwne przebarwienie (jak pisałem - cos jak kałuża z benzyną), ale nie przeszkadza to w niczym gdy ekran jest włączony.

Mam nadzieje ze znowu nie przestanie działać.
Do serwisu nie oddam, bo ma widoczne uszkodzenie mechaniczne na wyświetlaczu, więc szansa ze ktos to przyjmie na gwarancji jest miminalna.