Comm manager / Menedżer komunikacji

• 3 Odpowiedzi
  • 3294 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
Comm manager / Menedżer komunikacji
« dnia: Lipiec 30, 2008, 12:02:13 »
Haj.

Użyłem ROMSettings.exe i zmienił mi się wygląd Menedżera komunikacji na taki:

Czy wiecie jak wrócić do standardowego Comm Managera jaki jest w HTC:

Przeszukałem forum i znalazłem tylko, że można zainstalować inne i mieć np. poniższy wygląd, ale najbardziej mi pasuje standardowy [a nie chce robić HR tylko po to, aby wrócił standardowy - na pewno odpowiedzialny jest za to jakiś wpis w rejestrze, bo nie instalowałem nic tylko zmieniłem ROMSettings.exe ilość ikonek z 8 na 6]

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=90031.0
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Kordus

Odp: Comm manager / Menedżer komunikacji
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 31, 2008, 14:20:37 »
Dlaczego nie chcesz robić hr? To "najszybsze" wyście. W jakimś programie do automatycznej edycji rejestru może to być ale wątpię. Przeszukaj w rejestrze ustawień programu, coś tam o musi być.

Szukaj w HKEY_LOCAL_MACHINE -> Comm -> ConnMgr

Możesz zawsze przywrócić backup rejestru, jeśli takowy zrobiłeś przed zabawą w stwórce...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2008, 14:27:22 wysłana przez VesperWar »

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 31, 2008, 19:49:23 »
hehe, tylko, który według ciebie to ten oryginalny? Właściwie każdy ROM ma inny.

ja do kolekcji dołożę takiej jaki mam teraz:

« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2008, 19:51:07 wysłana przez icemont »
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 01, 2008, 10:16:02 »
Dlaczego nie chcesz robić hr? To "najszybsze" wyście

Dobrze, ze uzyles cudzyslowu. Najszybsze heh. Wlasnie nie chce mi sie instalowac tego wszystkiego od nowa i ustawiac :/

W jakimś programie do automatycznej edycji rejestru może to być ale wątpię. Przeszukaj w rejestrze ustawień programu, coś tam o musi być.

Szukaj w HKEY_LOCAL_MACHINE -> Comm -> ConnMgr

Szukalem tu, ale nie wiem za co sa odpowiedzialne dane wartosci. Znalazlem tylko jak zmienic przycisk na inna funkcje, ale nie wyglad.

Możesz zawsze przywrócić backup rejestru, jeśli takowy zrobiłeś przed zabawą w stwórce...

Prawdziwili twardziele nie robia backupow ;-)

hehe, tylko, który według ciebie to ten oryginalny? Właściwie każdy ROM ma inny.

No przeciez podałem:

Czy wiecie jak wrócić do standardowego Comm Managera jaki jest w HTC:

[img]http://www.4winmobile.com/forums/uploads_dir/imageuploads/819211963447389594.jpg[/img]

Ten mi pasuje, bo ma duze przyciski i latwo trafic palcem podczas jazdy [rysika prawie wogole nie uzywam do niczego - dlatego wybralem HTC i jego TouchFlo].

EDIT:

Przypadkowo trafilem na rozwiazanie - bawiłem się Snaps Advanced Config i tam w opcjach znalazłem pozycje od ustawien Comm Menagera :-) Wystarczylo zaznaczyc Large Buttons zamiast New style.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2008, 14:05:38 wysłana przez rymi »
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend