Bateria w Elfinie

• 9 Odpowiedzi
  • 1797 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

don.kamillo

Bateria w Elfinie
« dnia: Sierpień 26, 2009, 08:21:32 »
Ile trzyma wam bateria? I przy jakim używaniu? Mi tak starcza na jakiś dzień  :(
Nie słucham juz muzyki, nie gram w żadne gry, czasem tylko bubble brreaker  :P. Zwyczajne użytkowanie, z 5 SMSów, z 15 minut rozmowy może. Zrezygnowałem już z używania GPRS (czasem na 5 minut użyje, sprawdze maile i pogodę). Częściej na wifi, ale jak nie korzystam, to wyłączam moduł. Podświetlenie mam zmniejszone do przedostatniej kreski. Słyszałem, że ten telefon potrafi wytrzymać niektórym 5 dni  :shock:
Jak rano odłączam PPC z kabla ładowarki, no to do wieczora bateria spada do jakichś 30 %.
Bateria i ładowarka są oryginalne. Używam ROMu onyxa 5.02 (WM 6.5), ale na onyxie 4.6 nie było lepiej.
Jest jakaś rada na to? Czy tylko kupno nowej baterii za jakieś 100 zł ?? :(

*

Offline wojtas40

• **
  • 133
  • Sprzęt: Leo, Diamond, Elfin
Odp: Bateria w Elfinie
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 26, 2009, 09:35:42 »
Moja bateria w Elfinie trzyma około 2 dni. Trochę słucham muzyki i pisze sms, czasem skorzystam z wifi i gprs (pogoda). Nie ma rewelacji co do baterii  :( Nie raz słucham muzyki dosyć długo to bateria schodzi w mgnieniu oka i  dnia nie wytrzyma. Jeśli rano mam naładowanego na 100% to pod wieczór jest około 40-50 %. Używam romu Onyx 4.6. :S

*

don.kamillo

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2009, 09:09:06 »
No to mizernie... Coś słyszałem, że baterię ma ten telefon swietną, ale potwierdzić nie moge. W zasadzie to udany model, ja nie mam nic do niego, ale ta bateria straszna jest :(

*

Offline wojtas40

• **
  • 133
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 27, 2009, 22:54:06 »
Małe sprostowanie, dzisiaj rano postanowiłem sprawdzić jak wytrzyma bateria przy takiej średnio intensywnej obsłudze(trochę Wifi, muzyki, około 50 sms). Bateria wieczorem miała 70% także, tragedii aż takiej nie ma. Do tych 50% mi zjeżdża jak słucham muzyki przez głośnik dosyć sporo.

*

don.kamillo

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 28, 2009, 11:54:45 »
A jaki masz rom?
To coś mam trefną baterię chyba w tym elfinku... :-|
Jak odłączę z ładowarki mojego i zacznę trochę grzebać po menu, to tylko patrzę, jak uciekają procenty z bateryjki  :-|
Mam nadzieję, że chociaz w moim blackberry będę mógł zapomnieć o ładowarce  :E

*

Offline wojtas40

• **
  • 133
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 28, 2009, 11:59:08 »
Teraz Onyxa 4.7  :wink:

*

Offline komosinskijunior

• 43
  • Sprzęt: //HTC touch Elf //Nokia n80 //nokia n96//
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 29, 2009, 18:31:41 »
Mi na oryginalnym roomie i chinskiej baterii z allegro 2000a ! trzyma ok 9 dni przy normalnym użytkowaniu
A moja stara bateria trzyma ok 4 dni

*

Offline wojtas40

• **
  • 133
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 30, 2009, 16:38:32 »
Mi na oryginalnym roomie i chinskiej baterii z allegro 2000a ! trzyma ok 9 dni przy normalnym użytkowaniu
A moja stara bateria trzyma ok 4 dni

To ładnie mój pewnie pociągnie z 4 dni, ale ja wole zawsze w nocy pod usb mniej więcej co 2 dni zostawiać i mam full z pewnością, że mi nie padnie.  :proud:

*

don.kamillo

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 31, 2009, 10:23:58 »
A ile już masz ta baterię? Długo? Ile dałeś?
No ja wolę nie wychodzić z domu z jakimiś 40%, bo telefon musi być w pełnej gotowości. A niech się coś zdarzy..
Dlatego ja tez zawsze na noc podłączam pod ładowarkę ;) A w torbie zawsze mam kabelek do USB :P

*

Offline komosinskijunior

• 43
  • Sprzęt: //HTC touch Elf //Nokia n80 //nokia n96//
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 31, 2009, 12:14:26 »
Bateria 25 zł razem z przesyłką 1100 a
i trzyma i trzyma i  .... tak długo