Windows Mobile vs Windows CE - słów kilka

• 1198 Odpowiedzi
  • 261445 Wyświetleń

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
Odp: Windows Mobile vs Windows CE - słów kilka
« Odpowiedź #1050 dnia: Maj 26, 2007, 19:04:52 »
Olac ich? Chyba zartujecie, mowilem, ze tak bedzie, mowilem.
Tozto plagiat i nic wiecej. Przeciez gdyby nie ten temat i _TB_TB_ to oni by teego przez nastepne 20 lat nie wdrozyli. Po prostu zerzniety kod i jeszcze kijowe wykonanie, a kaza sobie za to placic.
Mam nadzieje, ze nasze mody nie zotana przez to uznane za plagiat wisbara. mamy jakies dowody co do daty tworzenia? W kazdym razie nie ujawniamy tego co mamy teraz, bo jeszcze podpieprza reszte.
Obysmy tylko ta paczke wypuscili...
W kazdym razie jak widac na kase ludzie chca wyciagnac wszystko.
Napisze dosc ciekawego posta pozniej w naszym dziale. Natencazas sorry za jakosc postu - pisze z Axima.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #1051 dnia: Maj 26, 2007, 19:33:16 »
dowody mamy - cały ten wątek, wątek TB_TB, daty utworzenia plików na dyskach twardych

*

Offline usercontrol

• 393
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2, Newton OMP
« Odpowiedź #1052 dnia: Maj 26, 2007, 23:47:59 »
 :(

*

nothin

« Odpowiedź #1053 dnia: Maj 27, 2007, 00:09:54 »
o co chodzi z TB_TB? wyjaśni mi ktoś w czym rzecz? od roku or so, TB_TB mało pisze itp, o czym wszyscy mówią?
jakji kod wykorzystuje TB_TB? aktualny? jeśli tak, to ktoś mu go podsyła ;/ o czym mowa, nie rozumiem...

« Odpowiedź #1054 dnia: Maj 27, 2007, 00:24:11 »
o co chodzi z TB_TB? wyjaśni mi ktoś w czym rzecz? od roku or so, TB_TB mało pisze itp, o czym wszyscy mówią?
jakji kod wykorzystuje TB_TB? aktualny? jeśli tak, to ktoś mu go podsyła ;/ o czym mowa, nie rozumiem...
Nie tu chodzi o starego float'a. Bo po screenach przynajmniej wydaje mi się, że tylko z tego korzysta Lakeridge.

« Odpowiedź #1055 dnia: Maj 27, 2007, 00:38:30 »
jezu jeszcze wam się chce gadać o floatme? przecież to było tak dawno...czy coś mnie omija? jeden tekst TB_TB pamiętam, i nie widzę nic dziwnego, ze na próbę napisał floatme: to są rozwiązania systemowe, więc ciężko mówić o plagiacie czy tym podobnych....

chodzi mi o to:

dowody mamy - cały ten wątek, wątek TB_TB, daty utworzenia plików na dyskach twardych

..Kajetan..lol, kiedy TB_TB pisał floatme, ty jeszcze nie wiedziałeś(jak i my wszyscy) że będzie idea wincemoda...
wypadałoby uznać, że od floatme sprawa modowania w ogóle ruszyła...

btw, jaki WA3 ?!?!?lol wypuścili wisbara 3?!

Nothin poczytaj nowe posty, z poprzedniej strony :P A dokładniej to chodzi o ten post:

http://www.lakeridgesoftware.com/forum/showthread.php?t=11258

Added a command called "Float Window".
This command allows you to change an otherwise full-screen window to a "floating" window, complete with a titlebar. Due to a few "quirks" in the system, the close button on the title bar will ALWAYS close the program (this is OS defined). Also, some of the builtin applications will resort to full-screen again when activated (like File Explorer, for instance).

To restore the windows back to full-screen, simply use the "Float Window" command again.

hę?

Co do reszty (kod floatme) to odnośi się do WA3 a nie do TB_TB :P

*

Offline Tur!

• 24
« Odpowiedź #1056 dnia: Czerwiec 12, 2007, 22:05:43 »
Witam wszystkich.

Przeczytałem cały ten wątek (ufff..... trochę to trwało)

Co do prac...podoba mi się to wszystko...
odnoszę takie wrażenie, że wszyscy dążą do tego aby były okienka... wg mnie najważniejsze było by to aby był szybki i stabilny.

Wg mnie ciągłe bazowanie na wm2003 przynosi skutek, że jesteście w pewnym sensie 'ograniczeni'.
Wyciąganie kodu WinCE jest ok.. ale pozostają resztki po WM co powoduje zbędne przymulenie (to moje wnioski, nie wiem jak dokładnie trzymaja się sprawy).

Najlepszym rozwiązaniem było by napisać nowy system bazujący na WinCE... tylko szkoda, że jest to nie realne.

Bazowanie na innych systemach powoduje, że osiągniemy tylko to na co pozwala nam ten system.

W każdym bądźże razie trzymam za was kciuki :)

Jak wydacie tego 'moda' do WM.... wtedy zapewne ruszycie do stworzenia własnego systemu (możliwe, że nawet doskonalszego od Makrosyfu)

To czy pasek jest na dole... czy u góry mi to bez różnicy... po prostu tak przywyczaił nas M$ dlatego tak ustawiacie.
Tutaj trzeba by było popracować nad tym by usunąć wszystkie zbędne funkcje WM i sprawidź by ten system był ultra stabilny i super funkcjonalny :)

Polacy... do dzieła ;)
My motór... my life ;)

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #1057 dnia: Czerwiec 12, 2007, 23:02:34 »
Hmm powiedzmy tak: Udało się wyciągnąć kilka funkcji z CE, zamieniając istniejące w WM. Do pisania własnego systemu się narazie nie bierzemy bo po pierwsze nie jest to zgodne z licencją triala PB, po drugie nie mamy źródeł wm, po trzecie nasi programiści dopiero raczkują w winapi (ackolwiek ostatnio pojawiły się postępy, więcej nie jestem upowaźniony mówić :P )

*

Offline Tur!

• 24
« Odpowiedź #1058 dnia: Czerwiec 13, 2007, 18:21:08 »
więcej nie jestem upoważniony mówić

spoko, rozumiem :)

W każdym bądźże razie... na pewno wiecie co chcecie osiągnąć - i to jest najważniejsze..

..patrząc na wasze zaangarzowanie.. mogę być pewien, że bubla nie odwalicie :)
My motór... my life ;)

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #1059 dnia: Czerwiec 13, 2007, 18:52:25 »
Tur!: niestety, o wzroście stabilności, czy szybkości zapomnij. Nasz program ma za zadanie upodobnić WM do WinCE i WinXP, więc nie oczekuj za wiele od tego projektu. Jest to na chwilę obecną zwykły program, nie mam mowy o ingerencji w samo jądro systemu, nie modyfikujemy go. Próbujemy zrobić program (a raczej zbiór programów), który pójdzie na WM2003 i nowszych (SE, WM5, WM6).
Jeżeli chodzi o inny system na PPC to tylko i wyłącznie mobilny Linux.

PS. Gratuluję wytrwałości. Przeczytanie całego tego wątka to nie lada wyzwanie, którego sam dzisiaj pewnie bym się nie podjął :)

*

Offline Tur!

• 24
« Odpowiedź #1060 dnia: Czerwiec 14, 2007, 18:31:23 »
Heh.. czytałem właściwie z nudów.. ale nawet zainteresował mnie ten wątek.. :)
można się sporo dowiedzieć ^^

Owocnych prac... panowie :)

P.S. Chciałbym być jednym z pierwszych którzy będą mogli to zainstalować na swoich PDA :D
My motór... my life ;)

« Odpowiedź #1061 dnia: Czerwiec 26, 2007, 13:35:17 »
I jak tam idą prace? Coś się dzieje?

*

• 6211
« Odpowiedź #1062 dnia: Czerwiec 26, 2007, 13:44:14 »
Narazie nic ciekawego. Nowe menu start jest w trakcie "produkcji", więcej nie mogę powiedzieć

*

Offline slammer

• 536
  • Sprzęt: Spica
« Odpowiedź #1063 dnia: Czerwiec 28, 2007, 10:08:30 »
macie zamiar wypuścić jakąś wstępną wersję jeszcze w tym roku?

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #1064 dnia: Czerwiec 28, 2007, 10:11:55 »
macie zamiar wypuścić jakąś wstępną wersję jeszcze w tym roku?
To zależy. W sumie to mamy założone wątki o wszystkim, co chcieliśmy osiągnąć. Także można uznać, że wszystko co chcieliśmy mieć da się zrobić. Teraz trzeba te programiki dopracować, bo większość nie działa wpełni, albo nie ma możliwości konfiguracji itp. Jak wszystko będzie działać stabilnie, szybko i sprawnie, to zrobimy z tego jednego caba z różnymi aplikacjami i każdy będzie dodawał do autostartu to co potrzebuje :) Wszystko teraz zależy od tego ile te wykańczanie potrwa, a problemy największe są z tym, że połowy funkcji prawdziwego WinAPI nie ma w WM.

*

Offline processor

• 691
    • Radio i telewizja w Małopolsce
  • Sprzęt: XDA Exec, iPAQ 3870
« Odpowiedź #1065 dnia: Czerwiec 28, 2007, 17:28:57 »
Albo nie męczyć się z Autostartem i dodać do rejestru.

*

• 6211
« Odpowiedź #1066 dnia: Czerwiec 28, 2007, 18:08:07 »
Oj to już jest sprawa do przedyskutowania, ale nie tutaj.

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
« Odpowiedź #1067 dnia: Lipiec 19, 2007, 22:44:42 »
Co z tym projektem??
Bedzie w końcu WinCE*Mod, czy nie?
Bo widzę że już dawno nikt o tym nie pisał...
Chciałbym się już pobawić okienkami ;)
Nienawidzę Androida!

*

• 6211
« Odpowiedź #1068 dnia: Lipiec 19, 2007, 22:50:43 »
czy 3 tygodnie to dawno? Pojawiły się pewne ulepszenia, nowe pomysły i nowe kłopoty z ich realizacją, do tego jeden z głównych programistów jest na wakacjach. Ale "nie bój żaby", projekt ma się dobrze

*

• 6211
« Odpowiedź #1069 dnia: Lipiec 25, 2007, 21:23:47 »
Hmm. Mogę jedynie powiedzieć że menu start jest prawie że na ukończeniu, pojawiło się znowu dużo pomysłów.

I taki bonusik żeby nie było że nic nie robimy :P :

btw: też mi się nudziło i znowu przeczytałem od początku wątek  :E
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2007, 11:03:41 wysłana przez kitor :: Kajetan Krykwiński »

« Odpowiedź #1070 dnia: Sierpień 02, 2007, 16:06:57 »
Przepraszam elite że wchodze w dyskusje o systemach na których się nie znam ale do rzeczy mam MIOC720 na WCE 5.core odblokowany jest system ale problem polega na tym że nie można na nim odpalać programów jak na WM a na 1 stronie tego postu przeczytałem żę trzba coś dodać kilka bibliotek i wsztystkie programy będą chulać więć prośba czy możecie mnie skierować do miejsca gdzie to przeczytam i ściągne to co potrzebne

*

• 6211
« Odpowiedź #1071 dnia: Sierpień 02, 2007, 17:56:40 »
może w właściwym dziale poszukasz (Windows CE)??? Wątek poruszany 10000 razy

*

Offline Piotr_Kaczmarek

• *
  • 73
    • HTC w MEGARAM
  • Sprzęt: HTC Universal, HTC BlueAngel i inne
« Odpowiedź #1072 dnia: Sierpień 16, 2007, 04:21:04 »
Ehhh widze ze nic z tego nie bedzie.. moi koderzy zrobili szybciej dll do GS'a niz wy sie za to zabieracie. Poza tym nie prościej dac topic na SourceForge.net zrobic z tego otwarty dzial dla programistow? Po tym co wy zrobiliscie to narazie smiac sie chce. Wiecie ze gdzies dzwoni.. cos potraficie .. ale pokazcie efekty. Opieracie sie na WB a toz to innego jak kolejna aplikacja. Zawsze mozna uzyc ASM a nie C i modyfikowac pliki systemowe. Sadze ze ta droga wiecej zdziałacie. Po co robic cos na bazie czegos jak mozna zrobic wlasne? Aplikacja ktora bedzie przelaczac shelle systemowe. Odpalic jadro .. a dalej myslec nad dopasowaniem shella od CE. Skoro nie chce to czegos brakuje a skoro czegos brakuje trzeba dodac a jak nie mozna dodac to moze to mozna wywalic albo zmienic tak procedure zeby wkoncu sie odpalilo? Zawsze mozna dopisac jakas dll ktora zacznie obslugiwac to co potrzeba. Sprawa nie jest prosta ale trzymajac to dla siebie przy (bez obrazy) waszej wiedzy nic nie zdzialacie.. chcecie cos osiagnac i pokazac ze jestescie wyjatkowi i pierwsi? SF.NET i koniec przepychanek... bo ktos zrobil to co kazdy moze znajac podstawy systemow operacyjnych. Sa lepsi od was i sadze ze jesli zainteresowac tym tematem wieksza grupe osob to dopiero cos by z tego wyszlo ... Wyobrazcie sobie CE.NET na Ameo.... czysta poezja... Sadze ze odpalenie na takim ameo CE to nie jest problem .. ale widac ktos tego nie chce... a jak nie wiadomo o co chodzi .. to chodzi .. o kase.. Dajmy userom wybor.. tak jak w przypadku Shifta... CE czy WM ? To tylko komputer.. to tylko sprzet! Macie podobno source... a to juz ktrotka droga do odpalenia CE na pockecie. Trzeba od czegos zaczac.. moze od sposobu ladowania i startowania obu systemow. Zacznijcie cos robic.. a administracja niech odsloni topic bo takie ukrywanie przed obcymi portalami nie prowadzi do niczego .. bo ani wy ani oni niczego nie osiagniecie. Nawet jesli napisalem 200 lini kodu to czy to wazne ze ktos to dokonczy lub wykorzysta? liczy sie dla mnei to zebym wkoncu na VGA zobaczyl CE i mogl wykorzystac jego zalety i zeby billg nie byl taki pewny siebie.. trzeba mu nosa utrzec! Ale jesli sie wyzej s... niz ... ma to przepraszam .. takie moje zdanie .. Mozecie sie z tym nie zgodzic ale ukrywanie rezultatow pracy nie sluzy ani projektowi ani uzytkownikom ktorzy w przyszlosci mieli by z tego korzystac.

MDA I, MDA III, MDA PRO, HP 9515. HTC - Mój świat, moje zabawki :)

*

• 6211
« Odpowiedź #1073 dnia: Sierpień 16, 2007, 08:25:50 »
Chcesz dostać screeny? Proszę, wyślę kilka na PW. Jakbyś przeczytał ten wątek to byś wiedział dlaczego nic nie ujawniamy. A o sourceforge zapomnij, nikomu nie będziemy dawać naszego kodu żeby dzień później bez słowa znalazł się on w wisbarze. Czy my opieramy się właśnie na Wisbarze? Z orginalnego wisbara (nie wisbara advance) który miał udostępnione źródła i był autorstwa japończyka zapożyczyliśmy może 2 procedury. Piszemy w C++ i winapi z 2 prostych powodów - modyfikacja plików systemowych wbrew pozorom nie jest taka prosta - żeby wogóle odpaić wyciągnięty z romu plik systemowy w ramie trzeba go przerobić hexeditem, na jeden plik jest około godziny roboty. A co jak przerobimy owe pliki i system będzie ładniejszy ale zacznie głupieć? Drugi to to że robimy wszystko na rozwiązaniach systemowych. Tak! 3/4 potrzebnych rzeczy jest już w systemie, 1/4 to szczegóły które ominęliśmy na swój sposób. Pozatym jak myślisz że można tak poprostu podmienić jądro bez edycji romu to grubo się mylisz (temat wałkowałem sam osobiście i nie da się wstawić nowego jądra w ramie!). Mamy źródła WinCE ale jak je tak poprostu skompilujesz to będziesz bogiem. Dla każdego urządzenia trzebaby zrobić oddzielny rom, do tego kupić na PB licencję (mamy triala a full kosztuje tylko 1000$). 200 lini? Nie no facet nie rozwalaj mnie. 200 lini to żeby nie skłamać ma najmniejszy podprogram. Jak nie wiesz o czym piszesz to chociaż nie obrażaj nas, dobrze? A na SF to sam idź. Krótko mówiąc mogliśmy 15 stron temu napisać że nie pracujemy już nad tym jako przykrywka to prawdziwych prac, przynajmniej nie musielibyśmy odpowiadać na takie głupie posty
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2007, 08:29:03 wysłana przez kitor :: Kajetan Krykwiński »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #1074 dnia: Sierpień 16, 2007, 08:41:03 »
i chyba nas faktycznie pomyliłeś z jakimiś swoimi koderami że nas tak strofujesz, my to robimy hobbystycznie, w wolnym czasie, a nie na zlecenie niezadowolonego pana kierownika Piotra Kaczmarka

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #1075 dnia: Sierpień 16, 2007, 11:34:40 »
Nie słuchajcie kolesia, on nie wie na jakim etapie jesteśmy, a odpalenie sprawnego CE to sprawa niemożliwa. Sam się o tym przekona jak dział będzie dla wszystkich. Dlaczego jest zamknięte grono to zostało wyjaśnione. Sourceforge, jeszcze czego... Jak to wypuścimy za darmo to takie Lakeridge zbankrutuje, a równie dobrze moglibyśmy to sprzedawać na pocketgear, a tego nie zrobimy. Jak damy na sourceforge to nikt się nie zainteresuje, bo wszyscy lubią ten swój WM, a poza tym o donacjach nie będzie co marzyć.
W ogóle kitor nawet screenów mu nie dawaj, niech sobie myśli, że projekt stoi w miejscu i do niczego nie doszliśmy :)) Im mniej osób na razie to widzi tym lepiej, odetniemy się od ciągłych pytań "czy to działa tak, a czy to może być tak a nie tak".
Będzie jak zostanie zrobione ;)

*

Offline Piotr_Kaczmarek

• *
  • 73
    • HTC w MEGARAM
« Odpowiedź #1076 dnia: Sierpień 16, 2007, 11:41:37 »
Przynajmniej nie wstydze sie przdstawic imieniem i nazwiskiem. Jesli chodzi o programowanie to po cholere ci WinHex!!! Wiesz do czego sluzy ASM ?? I co daje?? Jakie mozliwosci ma pisanie programow pod Asamblerem?? Polecam ollydbg. Prosto i przyjemnie zedytujesz wszystkie procedury. No i co z tego ze sie pojawi. Jesli wystawisz na SF to bedziesz wlascicielem kodu. Jesli sie kod pojawi w wisbarze to mozesz zadac odszkodowania za wykorzystanie kodu i bede musieli dolaczyc licencje GNU/GPL do zestawu! Jaki poza tym ty kod napisales?? Jestes chyba jedynym krzykaczem z tej grupy w tym temacie... Zal ci pupe sciska ze ktos twoj kod wykorzysta ... i co z tego !! Liczy sie cel. Chyba ze pod przykrywka darmowej aplikacji masz zamiar pozniej zaczac ja sprzedawac?? Jesli tak to gadajmy otwarcie! Bo jesli zalezalo by ci na projekcie zarowno soursy jak i reszta byla by ogolnie dostepna poniewaz nie sadze abys byl bogiem koderow... sadze ze jesli dal bym ci to co my robimy nawet nie wiedzial bys jak sie do tego zabrac! Troszke kolego samokrytyki. Albo zalezy ci na projekcie aby osiagnac sukces albo nie. Jesli masz zamiar cos robic z pobudek ideologicznych i aby tylko udowodnic swiatu jaki ty great coder to wybacz.

Ps. W 200 liniach kocdu mozna napisac niezla dllke ktora za pomoca asm'a mozna podpiac pod dowolny plik....

Proponuje troche pokory i zapoznac sie z innymi mozliwosciami. Jesli stawiasz tylko na C to niewiele zdzialasz.. chyba ze masz zamiar napisac caly system i calego shella od podstaw.  Ja jestem za upublicznieniem kodu, jesli aplikacja ma byc darmowa. Jesli nie to zarowno ten caly watek jak i reszta jest zbedna. Chwalenie sie co to sie nie dokonalo to naprawde nie jest ambitne. Lepiej wspolpracowac i cos dokonac niz trzymac to w tajemnicy.

Potorze po raz ostatni !! Liczy sie cel nie sposob... nie wazne jakie sie poniesie straty jesli idea jest szczytna i warto o nia walczyc. Co z tego ze na kilu forach nie bedzie twojego nicka jako autora. Predzej czy pozniej i tak sie zwroca do ciebie z prosba o pomoc bo czegos tam nie zrobia! Wiem z doswiadczenia ze predzej czy pozniej i tak sie pojawia klony tego co ty zrobiles jeszcze lepsze i jeszcze nowsze i nawet nie wspomna o Tobie. Czy warto walczyc o cos co ma byc dobrem ogolno dostepnym. Zaluje ze linux nie jest podstawowym systemem op. lub windows nie ma udostepnionych publicznie zrodel. Czemu? Z prostego powodu.. zawsze znajdzie sie ktos kto zrobi cos co ty zrobiles lepiej... lub inaczej ... co w rezultacie moze pozniej zaowocowac lub ulepszyc prace dzialania programu. To nie jest wyscig szczorow ze musisz dbac o to jak my zeby nikt nie dostal twoich PDB. Jesli tylko ty bedziesz to mial na swoim pockecie to po co to robic? A jesli chcesz dac to wszystkim to zrob to teraz. Zarowno projekt na SF jak i na XDA-Dev przyniosl by oczekiwane rezultaty w krotszym terminie. A jesli chodzi o to ze wisbar zarabie to co ty lub wy zrobiliscie. Jesli dostosujecie powloke CE do WM i zdolacie odzyskac wszystkie funkcje CE to przestanie to byc zwykla podmiana todaya ale przekrztalcenie systemu z jednego w inny ... oparty na plikach i zrodlach windowsa CE ktora jak sadze nie jest w 100% legalna wiec i wisbar sie o to nie pokusi... chodzi mu takze o zachowanie zgodnosci i licencji Micr0softu. Tobie wolno robic to .. im niezabardzo. Wrzucajac jakis plik z WCE musisz miec na niego licencje .. czyli posiadac obje zarowno WM jak i WCE. Pomysl zanim zaczniesz dalej sie sprzeczac i bronic swoich praw autorskich i dobr intelektulanych.

Jak masz cos robic dla ludzi to rob to z ludzmi .. jak masz zamiar to sprzedawac to niepotrzebnie zawracasz nam glowe.. siedz w domku i pisz a potem wystaw ze oferte na allegro. :D

@BAT
jaki ty ograniczony jestes... widac ze glowka pracuje ..kasa.. kasa.. kasa... Co dla ciebie sprwny CE? WM wygladajacy jak ce? Czy WM ktory ma mozliwosc pracy z aplikacjami CE? Jesli chodzi o sprzedaż to pisalem troche wyzej gdzie i komu to mozesz sprzedawasc jesli wykorzystujes z pliki z WinCE.NET! Zachowujecie sie jak dzieci ... dotacje wam w glowie...Powiedzcie ze robicie projekt dla kasy a nie dal ludzi !! Otwarta grupa developerska miala by wieksze uznanie... ile projektow na SF jest finansowanych przez duze firmy ze wzgledu na to ze wykorzystuja ich prace? sadze ze jesli jest odzew na innych forach i inni chca tez cos takiego zrobic to nie mysle aby wszyscy lubili swoj WM....
funkcjionalnosc WCE jest niezaprzeczalna i mozliwosci inne wiec sadze ze majac prawo wyboru powloki i funkcjonalnosci systemu .. kazdy byl by zadowolony.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #1077 dnia: Sierpień 16, 2007, 12:05:41 »
Przynajmniej nie wstydze sie przdstawic imieniem i nazwiskiem.
A kto tu się boi? My swoje imienia i nazwiska znamy, a na forum powinno się posługiwać nickiem, którego widocznie nie potrafiłeś wymyślić :)) Na takiego jednego zioma Kaczmarka u mnie wołają Kaczorek :D

Wiesz do czego sluzy ASM ?? I co daje?? Jakie mozliwosci ma pisanie programow pod Asamblerem?? Polecam ollydbg. Prosto i przyjemnie zedytujesz wszystkie procedury. No i co z tego ze sie pojawi. Jesli wystawisz na SF to bedziesz wlascicielem kodu. Jesli sie kod pojawi w wisbarze to mozesz zadac odszkodowania za wykorzystanie kodu i bede musieli dolaczyc licencje GNU/GPL do zestawu! Jaki poza tym ty kod napisales?? Jestes chyba jedynym krzykaczem z tej grupy w tym temacie... Zal ci pupe sciska ze ktos twoj kod wykorzysta ... i co z tego !! Liczy sie cel. Chyba ze pod przykrywka darmowej aplikacji masz zamiar pozniej zaczac ja sprzedawac?? Jesli tak to gadajmy otwarcie! Bo jesli zalezalo by ci na projekcie zarowno soursy jak i reszta byla by ogolnie dostepna poniewaz nie sadze abys byl bogiem koderow... sadze ze jesli dal bym ci to co my robimy nawet nie wiedzial bys jak sie do tego zabrac! Troszke kolego samokrytyki. Albo zalezy ci na projekcie aby osiagnac sukces albo nie. Jesli masz zamiar cos robic z pobudek ideologicznych i aby tylko udowodnic swiatu jaki ty great coder to wybacz.
A wiesz co potrafi StrongARM Assembler? Dużo mniej niż na PC. GNU/GPL raczej będzie. Jednak dalej nie rozumiesz o co lotto z zamknięciem, wcale nie liczy się cel - jak się udostępni kod to np. autor Wisbara wklei do nowej wersji nowe funkcje i będzie miał monopol + kupę kasy (w końcu Wisbar jest płatny), wtedy to już gówno się będzie dało zrobić.

Proponuje troche pokory i zapoznac sie z innymi mozliwosciami. Jesli stawiasz tylko na C to niewiele zdzialasz.. chyba ze masz zamiar napisac caly system i calego shella od podstaw.  Ja jestem za upublicznieniem kodu, jesli aplikacja ma byc darmowa. Jesli nie to zarowno ten caly watek jak i reszta jest zbedna. Chwalenie sie co to sie nie dokonalo to naprawde nie jest ambitne. Lepiej wspolpracowac i cos dokonac niz trzymac to w tajemnicy.
No i nadal nie kumasz. C to na pewno lepsze rozwiązanie niż .NET i bardzo dużo da się w tym języku zrobić. Aplikacja będzie darmowa i kod będzie udostępniony, ale to po zakończeniu prac! Żadnego release wcześniej np. z jedną funkcją i z kodem, robimy paczkę pod koniec jak będzie dobrze chodzić, udostępni się kod i będzie się ulepszać, bo wtedy to już ktoś będzie znał to pod jakąś nazwą i za darmo, a nie że ktoś nas uprzedzi tymi samymi funkcjami we własnym programie na co nigdy by nie wpadł.

Potorze po raz ostatni !! Liczy sie cel nie sposob... nie wazne jakie sie poniesie straty jesli idea jest szczytna i warto o nia walczyc. Co z tego ze na kilu forach nie bedzie twojego nicka jako autora. Predzej czy pozniej i tak sie zwroca do ciebie z prosba o pomoc bo czegos tam nie zrobia! Wiem z doswiadczenia ze predzej czy pozniej i tak sie pojawia klony tego co ty zrobiles jeszcze lepsze i jeszcze nowsze i nawet nie wspomna o Tobie. Czy warto walczyc o cos co ma byc dobrem ogolno dostepnym. Zaluje ze linux nie jest podstawowym systemem op. lub windows nie ma udostepnionych publicznie zrodel. Czemu? Z prostego powodu.. zawsze znajdzie sie ktos kto zrobi cos co ty zrobiles lepiej... lub inaczej ... co w rezultacie moze pozniej zaowocowac lub ulepszyc prace dzialania programu. To nie jest wyscig szczorow ze musisz dbac o to jak my zeby nikt nie dostal twoich PDB. Jesli tylko ty bedziesz to mial na swoim pockecie to po co to robic? A jesli chcesz dac to wszystkim to zrob to teraz. Zarowno projekt na SF jak i na XDA-Dev przyniosl by oczekiwane rezultaty w krotszym terminie. A jesli chodzi o to ze wisbar zarabie to co ty lub wy zrobiliscie. Jesli dostosujecie powloke CE do WM i zdolacie odzyskac wszystkie funkcje CE to przestanie to byc zwykla podmiana todaya ale przekrztalcenie systemu z jednego w inny ... oparty na plikach i zrodlach windowsa CE ktora jak sadze nie jest w 100% legalna wiec i wisbar sie o to nie pokusi... chodzi mu takze o zachowanie zgodnosci i licencji Micr0softu. Tobie wolno robic to .. im niezabardzo. Wrzucajac jakis plik z WCE musisz miec na niego licencje .. czyli posiadac obje zarowno WM jak i WCE. Pomysl zanim zaczniesz dalej sie sprzeczac i bronic swoich praw autorskich i dobr intelektulanych.
Cel to się będzie liczył jak będzie jakaś podstawa. Będzie release, będą źródła, to inni będą mogli dawać swoje pomysły lub proponować inne rozwiązania. Póki co nie ma takiej możliwości i jakoś idziemy do przodu, więc nie sądzę, że osoby z tej grupy są jakieś mało inteligentne :O Na pewno dużo bardziej niż użytkownicy XDA-Dev.

A jesli chodzi o to ze wisbar zarabie to co ty lub wy zrobiliscie. Jesli dostosujecie powloke CE do WM i zdolacie odzyskac wszystkie funkcje CE to przestanie to byc zwykla podmiana todaya ale przekrztalcenie systemu z jednego w inny ... oparty na plikach i zrodlach windowsa CE ktora jak sadze nie jest w 100% legalna wiec i wisbar sie o to nie pokusi... chodzi mu takze o zachowanie zgodnosci i licencji Micr0softu. Tobie wolno robic to .. im niezabardzo. Wrzucajac jakis plik z WCE musisz miec na niego licencje .. czyli posiadac obje zarowno WM jak i WCE. Pomysl zanim zaczniesz dalej sie sprzeczac i bronic swoich praw autorskich i dobr intelektulanych.
Tyle, że póki co robimy coś własnego upodobnionego do CE (dużo rzeczy jest nawet lepszych), a wszystko wykorzystuje WinAPI + własne funkcje, więc nie ma w tym niczego nielegalnego. Jakbyśmy przerzucili część z CE na WM to by było coś i mogło by być uznane za nielegalne, trudno :)

jaki ty ograniczony jestes... widac ze glowka pracuje ..kasa.. kasa.. kasa...
Wiesz, z samej jednej aplikacji, której jeszcze na PPC nie było i jest użyteczna można mieć kupę kasy. Gdybyśmy tak chcieli zrobić to kazdy autor swojego moda poszedłby w inną stronę i sam wypuszczał program trzepiąc kasę, a i zyskał by jakąś popularność. Ponadto inni mogli by robić podobne mody z ulepszeniami lub inaczej wyglądające, jako konkurencję. A tu projekt jest zwarty i raczej dużej wagi, więc donacje sprawiedliwie podzielone byłyby chyba uzasadnione, nikt płacić nie musi, a jak ktoś doceni projekt to może coś sypnąć, bo tak jak killcabbie mówił to jest projekt hobbystyczny i tutaj ludzie dużo czasu spędzają za darmo.

Co dla ciebie sprwny CE? WM wygladajacy jak ce? Czy WM ktory ma mozliwosc pracy z aplikacjami CE?
Użyteczny WM, czyli interfejs taki jak z CE, bo aplikacje z CE da się odpalać.

Jesli chodzi o sprzedaż to pisalem troche wyzej gdzie i komu to mozesz sprzedawasc jesli wykorzystujes z pliki z WinCE.NET!
Kto tu mówi o sprzedaży plików WinCE? Nie znasz projektu to nie rzucaj takimi hasłami.

Zachowujecie sie jak dzieci ... dotacje wam w glowie...Powiedzcie ze robicie projekt dla kasy a nie dal ludzi !! Otwarta grupa developerska miala by wieksze uznanie... ile projektow na SF jest finansowanych przez duze firmy ze wzgledu na to ze wykorzystuja ich prace? sadze ze jesli jest odzew na innych forach i inni chca tez cos takiego zrobic to nie mysle aby wszyscy lubili swoj WM....

To chyba ty masz jakiś dziwny tok rozumowania, nie my ;)
W ogóle chyba nie skumałeś nawet założeń tego wątku.

Jak coś wypuścimy to sam się przekonasz, że się mylisz.

edit

Apropos podpisywania się imieniem i nazwiskiem:
12:10:35 Eddy
@BAT
jaki ty ograniczony jestes... widac ze glowka pracuje ..kasa.. kasa.. kasa... Co dla ciebie sprwny CE? WM wygladajacy jak ce? Czy WM ktory ma mozliwosc pracy z aplikacjami CE? Jesli chodzi o sprzedaż to pisalem troche wyzej gdzie i komu to mozesz sprzedawasc jesli wykorzystujes z pliki z WinCE.NET! Zachowujecie sie jak dzieci ... dotacje wam w glowie...Powiedzcie ze robicie projekt dla kasy a nie dal ludzi !! Otwarta grupa developerska miala by wieksze uznanie... ile projektow na SF jest finansowanych przez duze firmy ze wzgledu na to ze wykorzystuja ich prace? sadze ze jesli jest odzew na innych forach i inni chca tez cos takiego zrobic to nie mysle aby wszyscy lubili swoj WM....
funkcjionalnosc WCE jest niezaprzeczalna i mozliwosci inne wiec sadze ze majac prawo wyboru powloki i funkcjonalnosci systemu .. kazdy byl by zadowolony.
12:10:36 Eddy
lol?
12:10:41 bat
no
12:10:43 Eddy
co to za typ?
12:10:49 bat
Piotr Kaczmarek
12:10:51 bat
nie widzisz?
12:10:57 bat
podpisał się przecież imieniem i nazwiskiem

----
Czas na cytat the best of z całego tematu:
Zal ci pupe sciska ze ktos twoj kod wykorzysta ... i co z tego !!
Brawa dla tego pana ;) Np. ktoś męczy się miesiąc dzień w dzień nad programem, poświęca wolny czas, pokonuje trudności, a tu przyjdzie np. Lakeridge i wstawi gotowy kod jako swoje rozwiązanie. Sama przyjemność, no ale przecież liczy się cel.
Nawet się nie oduczył tego, że na forum nie ma tak zwalonych emotek jak na gg (podwójny wykrzyknik i pytajnik) i chyba myśli, że zobaczy denną animację emotki, przez którą polski internet jest zasyfiony podwojonymi wykrzyknikami i pytajnikami właśnie, co w języku polskim jest błędem :P
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2007, 12:29:21 wysłana przez Batִ »

*

• 6211
« Odpowiedź #1078 dnia: Sierpień 16, 2007, 12:43:51 »
Dzięki Bat że nie musiałem za ciebie odpisywać  :E A co do ciebie, Piotrze (skoro nie boisz się podpisać imieniem i nazwiskiem, to sądzę że mogę tak do ciebie mówić), to skoro nie masz nic do wniesienia do tego tematu to po cholerę tracimy na ciebie cenny czas który moglibyśmy poświęcić na udoskonalanie projektu.

Bat: Widząc takich ludzi to wolałbym udostępnić projekt jako freeware nie gnu/gpl
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2007, 12:45:59 wysłana przez kitor :: Kajetan Krykwiński »

*

Offline Piotr_Kaczmarek

• *
  • 73
    • HTC w MEGARAM
« Odpowiedź #1079 dnia: Sierpień 16, 2007, 12:47:56 »
Po pierwsze .. nicka to ja moge uzywac w grze, na blogu a nie na forum gdzie nie mam czego ukrywac. Poprostu chowacie cos co jesli wyjdzie to i tak bedzie w wisbarze czy innym swinstwie. Robicie moda .. a temat to chyba przywrocenie CE z WM .. wy robicie kolejna nakladke ... poczatek byl niezly.. a teraz co? dodatki duperele .. po co i na co ? jednen ma 14 lat 2 ukrywa wiek .. ze znacie winapi to nic nie znaczy bo kazdy kto ma zapal do programowania i umie szukac w google tez posiedzi i cos zrobi. Zamiast oczyscic Wm i doprowadzic do uzytecznosci WCE robicie klona wisbara ktory da wam ikonki pulpit i traya...a nie znam gorszego zamulacza nic WA. To ma byc przywrocenie CE czy dodanie "puplitu" .... zycze wam sukcesow ale przy takim postepowaniu sadze ze topic z relase pojawi sie nie predzej niz za rok ... Potrafisz odbijac pileczke i cigale zaslaniac sie tymi samymi argumentami i tylko potakuje cie .. tak idzie .. juz duzo zrobiliscie...Nawet najwieksze firmy podaja postep prac screeny itp. a wy nie bo was ktos okradnie... Przyjmijcie wkoncu do wiadomosci ze sami niewiele zdzialacie .. majac zrodla sadze ze wiele osob (w tym np ja) usiadlo by i zaczelo tez cos robic. Jest to wasz projekt i nikt wam tego nie odbierze. Bo zrobiliscie zakladki do ie? a po co kolejny pasek zabierajacy miejsce na ekranie... wystarcza okna ... Robicie bajer czy cos co ma byc funkcjionalne i sprawdzac sie.. bo kolejny bajer mi nie potrzebny.. Wodotryski sa w SE, nokiach itp... dlatego mam pockety. Prosty przejzysty funkcjonalny interfejs ktory szybko i sprawnie mozna obsluzyc. Okna aplikacji - tak, reskalowane okna - tak, jedna belka z menu start i trayem .. tak ale po co wiecej... skupiacie sie na pierdolach a nie na funkcjonalnosci .. watek sledzilem od dawna i wiem co sie dzieje... schodzicie troche z tematu i odbiegacie od istoty sprawy. Moze kubel zimnej wody w postaci moich postow postawi was na nogi, lecz z tego co widze za bardzo jestescie zadufani zeby zrozumiec ze kazdy chce pomoc a nie zaszkodzic ..a slowa krytyki sa budujace .. wiem po sobie i po moich pracach oraz projektach. Z opini innych ludzi trzeba wyciagnac to co jest potrzebne. Nie twierdze ze mam 100% racje .. racja lezy po srodku.

Pozdrawiam i biore sie do pracy.... bo wkoncu trzeba cos robic ...

Drogi Kajetanie... nie wiemczy tracicie.. nikt nie kaze wam tego czytac dyskutowac i tu pisac. Ja probuje was naprowadzic na pewna droge i wg mnie sluszne postepowanie w przypadku takich projektow. Doswiadczenie mam jak postepowac w takich przypadkach i wiem kiedy jaki moze odniesc skutek .. tyle na ten temat