Ha!!! Przerzuciłem tray'a do paska zadań

Zrobiłem to trochę łopatologicznie (bo nie mogłem dojść do ładu z FindWindow i Worker'em):
- za pomocą
Task Menager'a zdobyłem uchwyt okna tray'a czyli Worker'a, niestety za każdym razem jest inny, więc i tak trzeba wymyśleć jak go chwycić automatycznie

- ustawiłem mu nowego parenta czyli pasek zadań,
- przesunąłem w odpowiednie miejsce

I jest tam gdzie na okres testu chciałem

, ale tyle wrażeń teraz uwagi:
- trick nie chce współpracować z IcBar'em (WisBar?) tzn pewnie by współpracował, gdyby tray'a przypisać nie do paska zadań, a do okna WisBarClass które zresztą podpięte jest pod pasek zadań. Klasa WisBar'a jest to okno nałożone (sic!) na pasek zadań w celu skinowania go oraz dodawania/przesówania przycisków po ukryciu tego okna (WisBarClass) za pomocą Task Menager'a (pewnie WinCETree też by to zrobił) widać ładnie tray'a a w tle klasyczny pasek zadań.
- po zamknięciu IcBar'a po przepisanym już trayu, tray wyrzuca w kosmos (współrzędne ok
-300), więc trzeba go znowu przesunąć.
Aha no i trzeba będzie zobaczyć jak skinować tray'a
Poklik ten IcBar nasunął mi myśl co zrobić z tym skinowaniem okienek. Poprostu podkleić jako childa okienko które będzie tak samo nałożone na okno programu jak WisBar na Pasek zadań. Minusy są 2:
- w ch... roboty (napisać własne okno, z obsługą skalowania i przekazywania parametrów do okna maskowanego)
- pewnie będzie to przymulać :/
EDIT:
--------
No właśnie czytam, że FindWindow nie dobiera się do "podklejonych" okien czyli wiekszości childów. Trzeba użyć do tego FindWindowEx.