kiedyś pokazywałeś ikonę kosza, jednak to nie była standardowa ikona (ta z pulpitu, one wyleciały) a ta która się pojawia w ce w okienku dialogowym "Are you sure you want to send " " to Recycle Bin". Ja jednak jestem za tym to napisał Poklik - MS nie robił od nowa todaya i paska zadań tylko z(...)lił to co miał :-/
BTW: Nothin - może pamiętasz w jakich plikach?
Bat: Chiciaż folderu \Windows\Desktop u mnie nie ma to w rejestrze w HKLM\Explorer\Shell Folders mamy odniesienia zarówno do "Desktop" \Windows\Desktop jak i do "Programs" \Windows\Programs. Ale z innej strony (doczytajcie do końca bo lekko mieszam) w dużym windowsie są różne identyfikatory folderów, np jak się folder nazwie "Panel sterowania.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D} " to wejście w folder spowoduje otwarcie panelu sterowania. W WinCE też takie coś istnieje, tyle że tu trzeba (ja to robię w Tolal Commanderze) zrobić skrót o nazwie dajmy My Computer.lnk a w polu skrót (takiego skrótu z Eksploratora edytować się nie da) wpisać {000214A0-0000-0000-C000-000000000046}. Skrót zmieni ikonkę na mojego komutera i będzie tam prowadził. W WM też taka sztuczka istnieje, tylko że skrót opisany wyżej został zmodyfikowny i teoretycznie prowadzi do katalogu \ (zapis w resestrze). Teoretycznie, bo rzeczywistości dostaniemy komunikat Cannot Find (...). Dziwne, nie? Mnie to wygląda na przypadkowe usunięcie bo "Shell folders" działały z plikiem explorer.exe. Dodatkowo w kluczu rejestru mamy zapisaną ikonę do tego "skrótu" - shell32.exe -1204. Pod tym uchwytem nic nie ma, ale uchwyt jest identyczny jak do ikonki "Mojego komputera" w ceshell.dll z winCE. Coś naprawdę jest namieszane i tego ukryć się nie da
[edit]
Jeszcze jedna rzecz: ma ktoś dostęp do urządzenia PNA z ce .net 4.2 core?? Z tego co zauważyłem na wszystkich screenach, każdy zaczyna od instalacji TC. Po co? Nie ma tam eksploratora? Jeśli tak, to zawitała mi w głowie jedna koncepcja...