Windows Mobile vs Windows CE - słów kilka

• 1198 Odpowiedzi
  • 262434 Wyświetleń

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Windows Mobile vs Windows CE - słów kilka
« Odpowiedź #750 dnia: Kwiecień 24, 2007, 09:55:52 »
prędzej lista wyjątków.

Mnie zależy na taskbarze+menu kaskadowym na dole (prawie mamy) i okienkach ale tylko jak sobie zażyczę. Więc na mój łeb trzebaby robić nowe okno, tak jak teraz robi poklik, w nie wrzucić menu_workera i okno programu ale pozostawić to na fullscreenie. Dopiero póżniej coś a'la floatme jeśli chciałbym okienko.

Co do pulpitu to możnaby zamknąć todaya, a postawić własne okienko o takij nazwie jak today

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #751 dnia: Kwiecień 24, 2007, 12:47:46 »
Grrrrr, czy wy naprawdę używacie tego programu  ??? Przecież to ni tylko mini wersja pokazowa co można zrobić z okienkami, ale także po prostu moja nauka WinAPI  ;D więc nie wiem jak tego w praktyce używać...
Ostatecznie jeżeli opanujemy w dobrym stopniu okienka wtedy dopiero pomyśli się nad pierwszą, normalną wersją programu. Więc teraz zamiast narzekać wystarczy po prostu go wyłączyć.

Nothin: przecież to dawno jest zrobione, co więcej masz kod tego programiku, więc w czym problem?

Killcabie: po prostu użytkownik sam będzie decydował kiedy okienkować, kiedy nie.  ;)

Kitor: jeżeli chce się tylko przneieść start na dół a m_w na górę to nie trzeba wtedy wcale okienkować. Jeden programik przenosi start  i mw, a drugi podpinasz np. pod WisBara i będzie on okienkować aplikacje.

Sanjuro: jak zwykle trochę poczytałem i wszystko wydaje się być jasne. :) Zaraz spróbuję napisać programik do skinowania okienek. Myślę, że tu idealnie nada się WM_NCPAINT.

*

nothin

« Odpowiedź #752 dnia: Kwiecień 24, 2007, 15:21:00 »
Poklik, ja nie narzekam.. po prostu ta powolna inkrementacja hm życzeń nadziei sprawia, że ten app wynikowo stanie się czymś innym , niż możnaby się spodziewać...poza tym nie działa to, jak tzreba w wm05/06..potem screeny.

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #753 dnia: Kwiecień 24, 2007, 21:26:35 »
O masz, czyli w praktyce każdy w tym wątku chciał czego innego? ;D
W takim razie ja wypiszę moją listę życzeń:
-pasek start na dole (jednak jeżeli nic się nie poradzi z tą pustą 26px przestrzenią u góry to niech jednak zostaje na swoim miejscu),
-pasek start na którym są tylko: przycisk start, uruchomione aplikacje, tray, zegar,
-możliwość okienkowania programów,
-skinowanie okienek na wzór WinXP, czyli: menu worker w oknie programu, pasek tytułowy wraz z menu workerem ściśnięty do około 26px (tak aby zachować podobną wysokość okna co w fullscrenowych aplikacjach), podkolorowana belka tytułowa a na niej przyciski zamknij, min, maxymalizuj, ikonka programu wraz z menu, nazwa programu, zaokrąglanie okieniek.

Pewnie jeszcze by się coś znalazło, jednak teraz już sobie niczego nie przypomnę. :P
Aktualnie chcę coś zrobić w kwestii rysowania po pasku tytułowym, tzn. jak rysować to wiem, jednak nie działa mi MW_NCPAINT a to jest najważniejsze (dodam, że kompilowałem pod PellesC - tu kompilacja przebiega OK, jednak MW_NCPAINT jakby nie działał, eVC3.0 i PPC2002 SDK - nie kompiluje się). Spróbuję jeszcze pod eVC4, jednak wg. MS powinno to działać już na eVC3...

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #754 dnia: Kwiecień 24, 2007, 22:08:33 »
hmmm może mi ktoś wytłumaczyć jak użyć tego shellexecuteex albo czegoś innego, byleby odpalić jakiś program (sam program z którego będzie wykonywana procedura nie ma jako takiego okna)

« Odpowiedź #755 dnia: Kwiecień 24, 2007, 23:01:24 »
-pasek start na dole (jednak jeżeli nic się nie poradzi z tą pustą 26px przestrzenią u góry to niech jednak zostaje na swoim miejscu),
eee... a przesuniecie "DesktopExplorerWindow" nie pomaga?

Aktualnie chcę coś zrobić w kwestii rysowania po pasku tytułowym, tzn. jak rysować to wiem, jednak nie działa mi MW_NCPAINT a to jest najważniejsze (dodam, że kompilowałem pod PellesC - tu kompilacja przebiega OK, jednak MW_NCPAINT jakby nie działał, eVC3.0 i PPC2002 SDK - nie kompiluje się). Spróbuję jeszcze pod eVC4, jednak wg. MS powinno to działać już na eVC3...
Nom niestety Pelles ma to do siebie, że nei czai wszystkich błedów :| Mi np bez problemów przyjmował hooki, mimo, że ich nie powinien przetrawić :/

*

• 6211
« Odpowiedź #756 dnia: Kwiecień 25, 2007, 07:59:15 »
Poklik - to puste 26px na górze przcież idealnie pasuje na menu_workera. I znowu można się zastanawiać nad sensem okienkowania z automatu.

BTW: W to 26px program napisany na handhelda bez przoblemu wchodzi. trzba jeszcze dobrze poszukać

Bat: dziwne, że cLaunch tobie nie działa, tu tłumaczę facetowi obsługę cLauncha, jemu na WM5 działa?!:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=3820676

[edit]
Poprawiona wersja WinCEModa 002 - WinModCE
<<<---Ze względu na zbyt duże zainteresowanie ocenzurowałem--->>>
jednak się za programowanie wziąłem ;-)
PS: Kombinuję z timerem także może wyjdzie coś "automatyczniego"
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2007, 19:54:51 wysłana przez kitor :: Kajetan Krykwiński »

*

Offline processor

• 691
    • Radio i telewizja w Małopolsce
  • Sprzęt: XDA Exec, iPAQ 3870
« Odpowiedź #757 dnia: Kwiecień 26, 2007, 20:51:32 »
Z tym 26px u góry da się zrobić! U mnie po uruchomieniu jakiejkolwiek gry 3D z PDAmill, następne uruchamiane programy nie mają tego ograniczenia.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #758 dnia: Kwiecień 26, 2007, 21:15:54 »
Może ja mam jakąś kulawą wersję cLauncha :)

tu widać w akcji cLauncha (ikonki na todayu, wywaliłem resztę napisów); WisBar Advance (skiny na pasku zadań) i pasek zadań na dole (ZAWSZE na dole, w porównaniu z innymi programami) by PDAClub.pl Poklik&BatSk8&Kitor WinCEMod 002. Ten pasek zawsze na dole jest w wczesnej wersji alpha, także nie polecam zabawy (cały czas udoskonalamy), ale problemów nie robi.
Lepiej by było, gdybyś tego tak nie rozgłaszał póki co, a na pewno nie podawał linków z programem na innych forach. Musimy to skończyć, niech się świat alfą nie podnieca. Poza tym - autorstwo - ja akurat tego programu nie robiłem :) Dlatego myślę, że jakbyśmy skończyli prace i przygotowali caba ze wszystkim, to w autorach wypisało by się WSZYSTKICH, którzy cokolwiek wnieśli do wątku.

*

nothin

« Odpowiedź #759 dnia: Kwiecień 26, 2007, 21:50:19 »
no właśnie, nie zapodaj softu nigdzie;/

*

• 6211
« Odpowiedź #760 dnia: Kwiecień 26, 2007, 22:05:51 »
Dobra, wycinam ;-)
Teraz może być???

Processor - możesz napisać coś więcej??? Na bank coś się da zrobić, dosłownie przd chwilą bawiąc się moim handheldem na ce 2.0 zauważyłem, że tam też jest taka granica i co ciekawe wcale nie na równi z taskbarem, tylko na górze ekranu (belka nie może mieć wartości y na minusie)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2007, 22:11:50 wysłana przez kitor :: Kajetan Krykwiński »

*

Offline processor

• 691
    • Radio i telewizja w Małopolsce
  • Sprzęt: XDA Exec, iPAQ 3870
« Odpowiedź #761 dnia: Kwiecień 27, 2007, 13:24:21 »
LUDZIE!! Rozwiązałęm zagatkę błędu shella! :D (chyba że ktoś wcześniej to odkrył).

Okno które domyślnie posiada przycisk OK, przy wincemod ma już X, a wisbar kopiuje to i sam daje X. Trzeba najpierw odczytać czy ostatni przycisk to X czy OK, a potem w nowym oknie dorobić X albo OK, zamiast standardowego X. Wtedy nic nie będzie się już gryzło :D.

Mam również propozycję aby:
- dodatkowe okna wepchnąć do wincemod
- ukryć aktualnie działający program (bo na belce WAD jest jako ikonka która nie wykonuje żadnej akcji, a jego wincemodowa wersja jest bez ikony)
- przejąć nazwę tamtego okna oraz jego ikonę.

- można również zrobić gradientowe i bitmapowe ramki okna w stylach XP, Klasyczny, Vista, CE itp.

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #762 dnia: Kwiecień 27, 2007, 13:39:18 »
Processor: wszystko to już zostało powiedziane w tym wątku, nawet sam kilka dni temu wyjaśniłem ten błąd shella (poszukaj wśród moich odpowiedzi).
Także o propozycjach wszystko zostało powiedziane, ogólnie ja to sobie wyobrażam tak:

Uwaga: jest to moja twórczość w paincie a nie program skinujący okienka. ;)

Co do WA (bo raczej ci nie chodziło o WisBar Advance Desktop ;) ) to jest to błąd samego WA (taka optymalizacja, żeby nie pobierać cały czas listy uruchomionych programów), bo tak naprawdę ikonka prgramu powinna znikać z paska zadań. Część innych task managerów w tym wbudowany w panelu sterowania "memory" pokazuje normalnie uruchomione zadania.

*

• 6211
« Odpowiedź #763 dnia: Kwiecień 27, 2007, 16:33:43 »
Yhm, Poklik mógłbyś mnie nie stresować ;-) Na tym screenie zapomniałeś tylko o SIPie ;-) i to naprawdę by zadowalało.

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #764 dnia: Kwiecień 27, 2007, 21:35:36 »
No cóż, zainstalowałem eVC 4 i niestety moje obawy potwierdziły się. WM_NCPAINT jest TYLKO na WindowsCE 3.0 i nowszych, ale nie ma żadnej wzmianki o czymś takim na Windows Mobile, nawet 6.0. Ogólnie to nigdzie o tym wprost nie pisze, jednak pod SDK WinCE projekt się kompiluje, natomiast pod WM2003 wywala po prostu:
error C2065: 'WM_NCPAINT' : undeclared identifier

Coś mi się widzi, że wizja okienek na WM oddala się i to znacznie, gdyż bez tego wydajne skinowanie okienek nie będzie możliwe.  :'( Tak by po prostu okienko rysowało się tylko przy zmiane jego wielkości/położenia, a tak pozostaje tylko niewydajny timer.

PS. Czyli brak WM_NCAPINT  (czyli "wiadomości" od odrysowania ramki) zapewne ujawnia się nawet w tym, że w WM nie odrysowują się przyciski maksymalizuj i minimalizuj po przeciągnięciu okienka, w odróżnieniu od WindowsCE...
Ehh... Szkoda, że M$ z takim zapałem uwstecznia swój system. :(
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2007, 22:12:12 wysłana przez Poklik »

« Odpowiedź #765 dnia: Kwiecień 27, 2007, 22:13:26 »
No cóż, zainstalowałem eVC 4 i niestety moje obawy potwierdziły się. WM_NCPAINT jest TYLKO na WindowsCE 3.0 i nowszych, ale nie ma żadnej wzmianki o czymś takim na Windows Mobile, nawet 6.0. Ogólnie to nigdzie o tym wprost nie pisze, jednak pod SDK WinCE projekt się kompiluje, natomiast pod WM2003 wywala po prostu:
error C2065: 'WM_NCPAINT' : undeclared identifier

Coś mi się widzi, że wizja okienek na WM oddala się i to znacznie, gdyż bez tego wydajne skinowanie okienek nie będzie możliwe.  :'( Tak by po prostu okienko rysowało się tylko przy zmiane jego wielkości/położenia, a tak pozostaje tylko niewydajny timer.

hmmm... a spróbuj go podejść od tyłu i zdefiniuj na początku
#define    WM_NCPAINT    0x85 - teoretycznie taki jest kod WM_NCPAINT'a, ciekawe co kompilator i program na to powie :P

Zdaje sie, że w .NET CF jest WM_NCPAINT przynajmniej jak tak przeglądam www :/

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #766 dnia: Kwiecień 27, 2007, 22:33:36 »
Skinowanie okien idzie przeżyć, to nie jest konieczność, aczkolwiek miło by było :) Jak wygląda sprawa z paskami przewijania?

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #767 dnia: Kwiecień 27, 2007, 22:56:05 »
Sanjuro: dobra myśl  ;D Pomimo tego, że nie działa (próbowałem z 0x85 i 0x0085) to można napisać programik zapisujący gdzieś komunikaty, które docierają do jakiegoś okienka (dzięki, że mi powiedziałeś, że to są zwykłe inty ;) ), następnie poruszać tym okienkiem i na koniec sprawdzić jakie dostało ono "wiadomości". To by ostatcecznie wyeliminowało zagadkę, czy w WM jest coś takiego jak "WM_NCPAINT"...
Jednak dla mnie wydaje się to być brakiem w całym systemie, a nie tylko w C++, bo jednak nic praktycznego nie ma w necie o "NET CF WM_NCPAINT", czasem tam komuś coś się zawieruszy z tym 0x0085, jednak może to być tylko nawyk z dużego Windowsa, a program faktycznie nie działa (zresztą Net CF lepszy od C++ ??? Niedoczekanie! ;D ).

Bat: nie da rady ;) Najpierw są głosy, żeby nie okienkować aplikacji, teraz ty mówisz, aby nie skinować okienek, a ja sam nie chcę przenosić paska start na dół, jeżeli na górze zostaje 26px wolnego miejsca. Czyli na dobrą sprawę najlepiej nic nie robić i można uznać projekt za zakończony. :D
A co do paska przewijania, to o co dokładniej chodzi, czyżby skinowanie? ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2007, 23:00:59 wysłana przez Poklik »

*

• 6211
« Odpowiedź #768 dnia: Kwiecień 28, 2007, 10:46:48 »
Poklik - może najpierw doprowadzimy do cywilizowanego wyglądu jak w ce - pasek zadań na dole, tray na pasku zadań, kaskadowe menu start, menu na górze(wkońcu menu nie gryzie się z tymi 26px) i dopiero zaczniemy myśleć nad okienkami, skinowaniem itp. Temat nazywa się Windows Mobile vs Windows CE a nie Windows Mobile vs Windows XP(chodzi mi tu o okienka). W końcu i tak narazie sensowanie to nie działa, trzeba by wyszukiwać składniki okien, które swoje współżędne mają za oknem i je pomniejszać/przesuwać itd. Żeby Total Commander wyglądał bardziej przyzwoicie (wywaliłem pasek z ikonkami z dołu na górę) to trzeba było przesunąć ten pasek, listę(ścieżka), przycisk "/", przycisk "..", przycisk ">" i sam fragment z ikonami. Raczej tak genialny program, który to zrobi za nas nie będzie za lekki żeby spoczywać w pamięci urządzenia.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #769 dnia: Kwiecień 28, 2007, 10:50:44 »
Poklik - ja jestem za taskbarem na dół, bo menu mam na górze. A jeśli będzie menu w oknie to już full wypas :) Programy z CE takie jak np. iTaskMgr zasłaniają te 26 pikseli, więc musimy się pomęczyć i dość do tego, dlaczego nie jest tak standardowo. Można by zrobić dwie wersje programu - jedna, która automatycznie okienkuje program po odpaleniu, a druga, która tylko zamienia taskbar z menu_workerem (będzie to dobre dla tych, którzy na QVGA nie chcą okien). Dla mnie okienka to konieczność, ale one i tak już ładnie wyglądają (no powiedzmy :D ) na WM5, więc nad skinowaniem powinniśmy pomyśleć na końcu, narazie niech sam program dobrze dziala :) A paski przewijania - miło byłoby je skinować, powinno się dać.

Więc jak sprawa stoi z wrzucaniem menu workera? Jeśli już okna ładnie chodzą, to wystarczy teraz pobierać Caption okna w środku (czyli prawidłowego okna aplikacji) i zamiast wincemod wrzucać to (co nie oznacza, że nazwa okna nie może być "wincemod"). Co do nieskalowalności - aż mnie dziwi, że okna WM nie chcą się rozpychać ;D Ale tak jak mówiłeś trzeba zrobić zmianę rozmiaru podczas zmiany rozmiaru menu workera, pewnie trzeba będzie odliczyć kilkanaście pikseli, np. 26 za pasek menu, ale musi zadziałać. Żeby program był full wypas to jak dasz źródła mogę zająć się wrzucaniem aktualnej pozycji okna i jego rozmiaru do rejestru. Potem po wyłączeniu programu i ponownym jego włączeniu wincemod zczyta ostatnie pozycje z rejestru i je naniesie (czyli aplikacja powinna być w tym samym miejscu i z tym samym rozmiarem tak jak była zamknięta).

kitor - program wbrew pozorom będzie lekki, to wszystko są proste funkcje API, bardzo szybkie. Nawet z timerami i wieloma warunkami będzie to lżejsze niż WA :)

*

nothin

« Odpowiedź #770 dnia: Kwiecień 28, 2007, 11:10:46 »
Bat, mówisz, jakbyś już widział pełny happiness, a ja zapytam, czy nie masz problemu z kbd buttonem? tym z progsow pisanych pod wm(choćby contacts) nie wince(tc)?
U mnie kbd button ciągle jest na dole itp itd... i nie ma na niego haka bo wraca tam uparcie..

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #771 dnia: Kwiecień 28, 2007, 11:17:11 »
Zapomniałem dodać do czego jeszcze chciałem użyć komunikatu WM_NCPAINT. Otóż jeżeli dalej bym pozostał przy programie, który tworzy nowe okno i do niego wrzuca m_w i okno aplikacji (żeby potem dało się go np. dwa razy w tle, lub żeby okno samo się nie maksymalizowało i wogóle wtedy łatwiej jest wrzucić do niego m_w) wtedy WM_NCPAINT jest konieczny, aby TYLKO w razie zmiany wielkości okna zmienić także rozmiar okna aplikacji w oknie wincemoda. Wtedy problem ze skalowaniem jest rozwiązany.

Nothin: myślę, żeby zabić proces tego buttona (u mnie nazywa się on MS_SIPBUTTON) i zamiast jego dać skrót do aktywowania sipa w trayu, tak jak w WinCE. ;)

PS. WM_NCPAINT pomógłby też w sprawdzaniu, czy sip button nie zmienił swojej pozycji, lub też, czy Start Menu nie zmieniło położenia... Bożeee, jaka strata.  :'(

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #772 dnia: Kwiecień 28, 2007, 11:20:38 »
Bat, mówisz, jakbyś już widział pełny happiness, a ja zapytam, czy nie masz problemu z kbd buttonem? tym z progsow pisanych pod wm(choćby contacts) nie wince(tc)?
U mnie kbd button ciągle jest na dole itp itd... i nie ma na niego haka bo wraca tam uparcie..
Nie, nie mam, u mnie SIP jest zawsze po prawej stronie na pasku kiedy taskbar jest na dole - wisbar go skinuje, a bez wisbara mam go jakby w systemowym trayu.

*

nothin

« Odpowiedź #773 dnia: Kwiecień 28, 2007, 11:31:27 »

Nothin: myślę, żeby zabić proces tego buttona (u mnie nazywa się on MS_SIPBUTTON) i zamiast jego dać skrót do aktywowania sipa w trayu, tak jak w WinCE. ;)

erm.. o ile nie ma własnej pętli...to moze być dobry pomysł.. ale dziwna sprawa, bo wydaje się, że obraz kbd to jedno, a funkcja - drugie... sam obraz jest nieklikalny, nałożona jest OSOBNO funkcja...
upd: google, keyword MS_SIPBUTTON:
http://www.eggheadcafe.com/forumarchives/pocketpcdeveloper/jan2006/post25000620.asp

jak ja bym chciał dźwignąć optika...damn,. i umieć to, co Ty.. nie mam zielonego pojecia, jak się w to wkręcić, coby samemu cos pisać.. pelles śmiga, ale kodu pisć nie umiem i nie rozumiem tego wcale jednak..
Skąd bierzecie info do działań...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2007, 11:50:25 wysłana przez nothin »

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #774 dnia: Kwiecień 28, 2007, 11:58:06 »
Nothin: jeżeli nie chcesz tak bardzo wgłębiać się w prgoramowanie to polecam czytanie kursów on-line najpierw czystego C++, następnie jak zrozumiesz przynajmniej część pojęć wtedy poczytaj parę kursów WinAPI (pamiętaj, aby zawsze w googlach szukać kursów dla początkujących).
Jednak jeżeli chcesz uczyć się C++ na poważnie to polecam tylko i wyłącznie "Symfonia C++ Standard"  Jerzego Grębosza a następnie "Pasja C++" tego samego autora.

I na koniec, jeżeli chodzi o WinAPI najlepiej szukaj pomocy w oficjalnych dokumentacjach od MS, np. http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa458067.aspx http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms915677.aspx czy też http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms632600.aspx

*

nothin

« Odpowiedź #775 dnia: Kwiecień 28, 2007, 12:08:09 »
LOL, marquee działa w profilu?!!?!

btw, thx za linki i info...

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #776 dnia: Kwiecień 28, 2007, 12:13:36 »
xoen - tak, ale tylko te z BBCode :D Czyli [ move ] :)

« Odpowiedź #777 dnia: Kwiecień 28, 2007, 13:11:24 »
PS. WM_NCPAINT pomógłby też w sprawdzaniu, czy sip button nie zmienił swojej pozycji, lub też, czy Start Menu nie zmieniło położenia... Bożeee, jaka strata.  :'(
Do tego to chyba raczej WM_MOVE i/lub WM_SIZE albo WM_SIZING (jeśli jest :P)

...jeżeli na górze zostaje 26px wolnego miejsca.

Myślałem nad tym i może byłoby rozwiązanie (jeżeli kolejne komunikaty nie zostały nicnie wycięte :P):
1) Przechwytywać WM_MOVING i WM_MOVE okna przesówanego, a w nich:
a) Odczytać pozycję gdzie został "klikniety" ekran (tzn bez poźniejszego podniesienia rysika, czyli gdzie zostało okno chwycone)
b) Odczytać gdzie został rysik podniesiony,
c) Obliczyć pozycję okna,
d) Odczytać ponownie pozycję okna (jeden z parametrów lub poprzez SendMessage), i jeśli się nie zgadza z obliczeniem to przesunąć okno (jak przesuniesz okno w WinCETree to bedzie siedziało u góry dopuki nie zacznie się go przesówać)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2007, 14:16:12 wysłana przez Sanjuro »

*

• 6211
« Odpowiedź #778 dnia: Kwiecień 28, 2007, 16:35:34 »
Powiedzmy że w planach mam przesiadkę na coś z vga&usb host&wm5, ale info o sip-ie mnie troszkę niepokoi. Czy da się w jakiś sposób go pozbyć (mówię o tym softkeysowym)???

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #779 dnia: Kwiecień 28, 2007, 16:52:05 »
Powiedzmy że w planach mam przesiadkę na coś z vga&usb host&wm5, ale info o sip-ie mnie troszkę niepokoi. Czy da się w jakiś sposób go pozbyć (mówię o tym softkeysowym)???
Powiedziałem dwa posty wcześniej, że na WM5 nawet sofkeyowy SIP idzie do traya jeśli mamy pasek na dole. Pewnie albo WM6 jest pozbawiony kolejnej porcji użyteczności, albo ja mam dziwnego WM5 :)