Bat: i w końcu działa to na eVC, czy to samo?
Kombinuję, coś mi wyrzuca, że nie mam SDK, a ja niczego nie odinstalowaywałem

O ile do taskbara sie zgodzę, to na początku wątku były info o widocznych podczas startu systemu ikonkach pulpitu, jak sie miało włączone animacje. A ponieważ mówił o tym Bat, to było to na WM5. A ponieważ realny pulpit jest gdzieś zaszyty w WM5, to musi być też w starszych. Taka moja logika
No nie dokładnie tak mówiłem. Pisałem, że przy włączonych animacjach widac, jak odpala się shell32 na pełny ekran (tj. nie tylko okienko Today, ale na pełny ekran jakby fundament systemu, czyli to co mamy pod taskbarem), potem osobno taskbar. Ale nie mogłem zobaczyć jak to wygląda, bo te animacje ukazują się jeszcze podczas bootscreenu "Windows CE 2005"

Ale jak was to ciekawi jak to u mnie wygląda to mogę podesłać video.
Możecie też odpalić shell32.exe i zobaczyć, że to coś teoretycznie wskoczy na górę

W każdym razie Desktop z Windows CE jest pod spodem, Today to tylko okno, nakładka, którą oferuje WM.
- odświeżanie - rezydentny program, bez tego sensu nie ma.. lub progs z linią poleceń np. "wincemod -/tcmd/cecmd.exe",,,, czy li co odpalenie programu, to refresh..niewygodne wynikowo...
Musimy popracować nad tym hookiem. Dla mnie jest wygodne, bo progsa mam pod hardware button

Jednak wolałbym żeby się robiło automatycznie (łącznie z wstawianiem belki do okna programu, świetny pomysł Poklik! To przerosło moje oczekiwania

). A może by tak zastosować w programie rekurencję? Nie trzeba by robić pętli, no ale to też nie jest zbyt optymalne rozwiązanie, mogło by baterię dodatkowo żreć.
- sens zabawy z usuniętym/ukrytym paskiem softkeyi, na górze(26 px.) robi się today, programowa belka menu znika....a nie powinna, bo przecież menubar to nie softkeybar...
U mnie na górze na Today są softkeye, muszę odpalać vjToogleToday, żeby nie było i cieszy mnie to, efekt jest niezły
Wiecie może czemu menubar nie przelatuje do góry tylko w TCPMP?
Tymczasowo wróciłem do standardowego start menu, bo tylko te idzie od dołu. MS chociaż o jednym pomyślał dobrze