zDump - świetne!
Może w WM6 tapeta jest pod oknem, bo w WM5 mi tapeta leci razem z oknem i zostaje czarny ekran pod spodem. No właśnie - może zostaniemy przy Today i napiszemy porządny plugin, chyba iwem kto może pomóc

4. Nakładkę a'la Wisbar z menu kaskadowym
Mój kolega się za to weźmie, będziemy mieli kaskadowe menu od dołu

Można dla wszystkich menu_workerów, jednak najgorsze jest to, że potem jak uruchomimy następny program to menu znowu będzie na dole... A takie ciągłe skanowanie w poszukiwaniu menu_workerów będzie i zasobnożerne i wogóle nieprofesjonalne.
Zgadza się. Więc może timer? Mniej zasobożerny, też nieprofesionalny, ale jest inne wyjście? W każdym razie gratulacje

Zna ktoś funkcję reagującą na obrót ekranu? Jakby taki programik działał w tle to można by przystosować parametry dla różnych rozdzielczości i orientacji, które automatycznie by się zmieniały przy obrocie

edit
O Poklik, widzę, że z orientacjami sobie poradziłeś. Sprawdzę jak to wygląda na VGA i dam shoty

edit
Poklik - gratulacje, działa na VGA też! Oto screenshoty:

Pytanie co do SIPu - podoba mi się, że standardowy nie jest widoczny, ale ten na dole jak widzicie mam nałożony na przycisk "Start" i w dodatku jest nieklikalny

Teraz taka sugestia - może by zrobić dwa programy tak jak mówił kitor, jeden co przenosi taskbar na dół do autostartu, a drugi, który przenosi belkę w timerze, albo - przechwytując zdarzenia otwarcia okna? Nie wiem jak to rozwiązać.