O w mordę! Gratulacje, gratulacje! Trochę pomyślunku i właśnie przerobiłeś układ

Extra, świetnie, gratulacje i wielkie DZIĘKUJĘ! Zaraz podam konfigurację dla VGA portrait/landscape

No to idziemy do przodu panowie
PS: Chyba też sobie zrobię taki skin ala win CE

Aha jeszcze co do okien - raczej jest sens okienkowania, skoro można je zmniejszyć i wycentrować programem, myślałem nad zapisem pozycji okna np. do rejestru razem z jego rozmiarem, albo do pliku i potem zczytywanie tak, żeby po przerysowaniu okna ponownie system zmieniał jego wielkość. Spróbuję zrobić taki programik działający w tle

+(tu liczę na BatSk8: programik, który tamte okna wyrzuci na dane pozycje) do autostartu
OK, może jeszcze dzisiaj to zrobię. Wiem jak to zrobić w sumie

Druga sprawa - jak już osiągniemy dość dobre urozmaicenia, trzeba będzie wszystko zebrać do kupy (łącznie z wpisami rejestru o klawiaturze itp.), odpalić WinCE Cab Manager i skleić to w jednego caba. Ja to mogę zrobić

Tam będą wszystkie te programiki, wszystko będzie się instalowało gdzie trzeba. Puścimy w świat tą paczkę, z linkiem do tematu i z wypisanymi autorami - czyli wszystkimi, którzy pomogli w tym wątku

Ale to narazie takie marzenie, musimy póki co mieć działające wersje.
Hehe i nazwiemy to "AlmostCE"

edit 5
Pytanie za 100 punktów - jak przywrócić Today? Głównie kieruję do to xoena, bo on mi podał hack jak to wyrzucić

Teoretycznie przywróciłem wartość w rejestrze (matoł ze mnie - wcześniej zamiast zmienić na 0 po prostu usunąłem). Teraz Today się przyda, bo WAD odmawia współpracy z tym WinCETree

edit 6
Do tego co u ciebie oznacza "cFE_WA"? U mnie taskbar to "HHTaskBar" "" a Desktop to "DesktopExplorerWindow" "Desktop".
U mnie jest tak samo, też nie mam cFE_WA, ale teo chyba jest pasek z Wisbara (WA) ?
Olejmy Wisbara. Skupmy się teraz na czystym systemie (ja właśnie wyłączyłem WA i WAD), bo to on musi śmigać. Ktoś wie jak się zwie dolna belka menu? Ją też trzeba przesunąć

edit 7
Pasek zadań po odpaleniu programów dla CE, które zrzucają pasek na dół, wraca na górę ;-/. Ale kto ich używa
Haha, co za paradoks

Ja używam i to bardzo wielu

edit 8
Bez stworzenia jakiegoś dobrego menu start zginiemy, tylko tradycyjne menu wysuwa się od spodu, reszta (Wisbarowe i konkurencyjne) od góry. Głupio to wygląda