Windows Mobile vs Windows CE - słów kilka

• 1198 Odpowiedzi
  • 261601 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #360 dnia: Listopad 13, 2006, 15:12:56 »
Tak, wystarczy, jasne.  Sorry, ale to jest po prostu kradziony pomysł. Siedzisz cicho, nie udzielasz nam wskazówek, nic nie piszesz i nagle bum. No nie ma to jak chęć osiągnięcia sławy ;)
Ale dobra, dobra

Pomysł, który miałeś za ufloatowanie wszystkich okien był bez sensu

usercontrol już dawno zapowiadał coś innego z nawet na tlenie umówiliśmy się na nową funkcję. I to zostanie między nami, bo widać nie ma co się narazie dzielić postępami.

*

nothin

« Odpowiedź #361 dnia: Listopad 13, 2006, 15:22:14 »
Oo batsk8...no co ci...
życzę powodzenia obu panom, bo widać i słychać, że cosik próbują.

keep it up!

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #362 dnia: Listopad 13, 2006, 15:27:29 »
Mi nic - ja po prostu nie umiałbym tak drugiemu zrobić. Widać, że nikt nie patrzy w ten temat to łatwo sobie przyznać autorstwo. No dobra, trudno.

Są bugi w programie:
- jak wyskakuje klawiaturka to wszystkie okna się maksymalizują
- okna maksymalizują się po podwójnym tapnięciu w title, ale po ponownym doubletap już nie wracają do poprzedniego rozmiaru

Najlepiej sobie podpiąć do jakiegoś buttona na taskbarze jak ktoś chce przetestować.

Teraz czekajcie na nową wersję shell.exe i żadnych pytań

*

nothin

« Odpowiedź #363 dnia: Listopad 13, 2006, 15:34:32 »
Cytat: "BatSk8"
Mi nic - ja po prostu nie umiałbym tak drugiemu zrobić. Widać, że nikt nie patrzy w ten temat to łatwo sobie przyznać autorstwo. No dobra, trudno.

Są bugi w programie:
- jak wyskakuje klawiaturka to wszystkie okna się maksymalizują
- okna maksymalizują się po podwójnym tapnięciu w title, ale po ponownym doubletap już nie wracają do poprzedniego rozmiaru

Najlepiej sobie podpiąć do jakiegoś buttona na taskbarze jak ktoś chce przetestować.

Teraz czekajcie na nową wersję shell.exe i żadnych pytań

huh?

bugi w jakim programie, Batsk8?
nie widzę nic takiego, zarówno z klawą, jak i tapaniem...hmmm wn05? czy mówisz o waszym projekcie?

mmm Batsk8, używasz tego tweaka Poklika może? użyj go, problem zniknie, czuję.

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« Odpowiedź #364 dnia: Listopad 13, 2006, 15:35:13 »
Tak, wystarczy, jasne.  Sorry, ale to jest po prostu kradziony pomysł. Siedzisz cicho, nie udzielasz nam wskazówek, nic nie piszesz i nagle bum.

Tak, tylko nie wiem, czy zauważyłeś - cały ten czas walczyłem z tym cholernym eMbedded Visual Studio - nie chciał się poprawnie zainstalować. a VS2005 nie jest kompatybilne z IE7(!!!), więc skończyło się na format c:

Wracając do programu - napisanie go to NAPRAWDĘ kilka minut - wczoraj przed pójściem spać (koło 1:00, hehe) udało mi się wreszcie odpalić eVC:P

No nie ma to jak chęć osiągnięcia sławy ;)
Ale dobra, dobra

Jak tylko rozgryzę microsoftową politykę dodawania atrybutów do aplikacji (zwróć uwagę, że nawet ikonka jest defaultowa:P ), chętnie dodam creditsy:)

Pomysł, który miałeś za ufloatowanie wszystkich okien był bez sensu

usercontrol już dawno zapowiadał coś innego z nawet na tlenie umówiliśmy się na nową funkcję. I to zostanie między nami, bo widać nie ma co się narazie dzielić postępami.
[/quote]
Zapowiadał, zapowiadał, i co? No tak, mamy 'na żywo' zrzucanie Twoich rozmów z Tlena. Co - miałem pisać że 'właśnie wymyśliłem, że można zmienić atrybut tylko jednej aplikacji', potem dodać posta 'a może by tak użyć GetForegroundWindow()' ? Hm?

Odnośnie tej 'sławy' o której tak zawzięcie piszesz - czyżby TWOJA chęć zdobycia sławy została 'zgwałcona'? Zwróć uwagę, że udostępniłem źródło programu, usercontrol nie. Reagujesz tak agresywnie, jakbym zabrał TOBIE możliwość bycia sławnym...

Dla mne EOT - jak tylko się dowiem jak - dodam creditsy:) i NIGDZIE nie napisałem, że to MÓJ pomysł.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #365 dnia: Listopad 13, 2006, 15:39:05 »
Ja reaguję agresywnie, bo widzę jaka jest Polska i jak codziennie ktoś coś komuś sprzed nosa zciąga. Dość mam takiego zachowania :wkurzony:

Chcesz wiedzieć co jest gotowe? To zaraz się przekonasz. I to nie wszystko. A dodaj sobie kreditsy do swojego programu, sprzedaj go jeszcze na pocketgear. Co do kodu programu usercontrola to zainteresowani go dostali... a sam podaleś kod dopiero jak już ja napisałem posta. Ja bym się schował

"NIGDZIE nie napisałem, że to MÓJ pomysł" - zawsze najlepiej się zabezpieczyć mówiąc półprawdę ;)

*

Offline _TB_TB_

• 791
« Odpowiedź #366 dnia: Listopad 13, 2006, 15:40:52 »
BatSk8, to są atrybuty wewnętrzne okien, robią sobie po prostu 'redraw' (i dodatkowo przenoszą się na pozycję (0, 0) ).

Że pozwolę sobie na kolejny 'gwałt' na waszym 'rewolucyjnym' pomyśle - wystarczy napisać aplikację z atrybutem TOPMOST, która na formularzu będzie miała tylko i wyłącznie toolbar. następnie enumerować okna, i dla każdego stworzyć przycisk toolbutton. Zaiste, porywające:P Jedyne, co mnie powstrzymuje, to niechęć do microsoftowej koncepcji C++'a - nie mam ochoty (a właściwie czasu) wczytywać się w dokumentację.

*

Offline usercontrol

• 393
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2, Newton OMP
« Odpowiedź #367 dnia: Listopad 13, 2006, 15:44:25 »
Dobra. Zaczynam pracować po cichu. Żadnych zapowiedzi, żadnych screenów. NIC.

*

Offline usercontrol

• 393
« Odpowiedź #368 dnia: Listopad 13, 2006, 15:45:43 »
Cytat: "_TB_TB_"
Jedyne, co mnie powstrzymuje, to niechęć do microsoftowej koncepcji C++'a - nie mam ochoty (a właściwie czasu) wczytywać się w dokumentację.

Właśnie.
Ja spędziłem kilka nocy nad czytaniem tych gówien od MS'a  :wkurzony:, tyle się napracowałem (2 moje posty kilka stron wcześniej o tym mogą świadczyć)

A tu...

ehh  :(

*

Offline _TB_TB_

• 791
« Odpowiedź #369 dnia: Listopad 13, 2006, 15:46:12 »
Ja reaguję agresywnie, bo widzę jaka jest Polska i jak codziennie ktoś coś komuś sprzed nosa zciąga. Dość mam takiego zachowania :wkurzony:

Pozwij mnie:P

Chcesz wiedzieć co jest gotowe? To zaraz się przekonasz. I to nie wszystko.

Poraź mnie;)

A dodaj sobie kreditsy do swojego programu, sprzedaj go jeszcze na pocketgear.

Oj, widzę, że ktoś tu naprawdę jest dziecinny... :) CREDITSY TO M.IN. INFORMACJE O TYM, DZIĘKI KOMU POWSTAŁ ÓW PROGRAM, SKEJCIE!

Co do kodu programu usercontrola to zainteresowani go dostali...

a sam podaleś kod dopiero jak już ja napisałem posta.

Buahahaha... Nie wiem, czy wiesz, ale mój PDA ma dostęp do internetu:P Tak sie składa, że posta i aplikację wgrałem własnie z pocketa, a nie z PCta. Byłem na uczelni w tym czasie:P A sourcecode był w domu, na kompie:P

Ja bym się schował

Schowaj sie, bo robisz z siebie PiSowego pieniacza pokroju Kurskiego (tfu)

"NIGDZIE nie napisałem, że to MÓJ pomysł" - zawsze najlepiej się zabezpieczyć mówiąc półprawdę ;)

Cóż, uważam, że się za przeproszeniem dopier*alasz, bo postanowiłem udostępnić coś, na czym nie ma peanu dziękczynnego dla ciebie i usercontrol'a. Normalnie gwałt na TWOJEJ chwale:P

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #370 dnia: Listopad 13, 2006, 15:48:11 »
CREDITSY TO M.IN. INFORMACJE O TYM, DZIĘKI KOMU POWSTAŁ ÓW PROGRAM, SKEJCIE!

Serio? Dobrze wiedzieć...
I dla ciebie nie skejcie, a skaterze.

Normalnie gwałt na TWOJEJ chwale:P

Na mojej chwale? A co ja mam do programu usercontrola? Nie umiesz dyskutować, to nie obracaj kota do góry nogami.

Idź sobie ze swoim programem do swego tematu i nie zaśmiecaj tego.

Zerżnąć pomysł i zrobić coś na odwal w 10 minut to każdy głupi potrafi, ale robić to nie ma komu. Gdyby UC chciał, to by taką samą wersję udostępnił po 5 minutach, ale raczej uznał, że nie ma się czym podniecać.

I koniec dyskusji.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #371 dnia: Listopad 13, 2006, 15:49:56 »
rzeczywiście to typowa polska codzienność: zamiast się cieszyć że kolejna osoba coś wniosła do tematu mamy awanturę o jakieś wyimaginowane pierwszeństwo... szkoda  :S

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #372 dnia: Listopad 13, 2006, 15:52:17 »
Cytat: "killcabbie"
rzeczywiście to typowa polska codzienność: zamiast się cieszyć że kolejna osoba coś wniosła do tematu mamy awanturę o jakieś wyimaginowane pierwszeństwo...

Co wniosła? Nic nie wniosła. Nagle przychodzi tworząc nowy temat i dając link do pobrania.

Nie miałbym nic przeciwko gdyby napisał cokolwiek najpierw w tym temacie i powiedział jaką ma koncepcję.

Radujmy się, że rusy będą mogły się już podniecać czymś takim :banan:

*

nothin

« Odpowiedź #373 dnia: Listopad 13, 2006, 15:55:59 »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #374 dnia: Listopad 13, 2006, 15:59:10 »
ale BatSk8 jakie rusy? Przecież na razie wszystko się dzieje na naszym forum...

a co do koncepcji którą miałby przedstawić _TB_TB_ to skoro ona się zamknęła w 1 linijce programu to dał on razu działające exe... co mnie dziwi to to że mógł dać to w tym wątku a nie zakładać nowy  :mysli:

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #375 dnia: Listopad 13, 2006, 16:01:15 »
co mnie dziwi to to że mógł dać to w tym wątku a nie zakładać nowy  :mysli:

Tu nie ma nic dziwnego - przecież ludzie rzucą się na nowy temat z ciekawym tytułem zamiast na ten, w którym większość nie wie o co chodzi i go nie śledzi. A skoro tak to od razu można przypisać pomysł i całą robotę _TB_TB_

*

Offline _TB_TB_

• 791
« Odpowiedź #376 dnia: Listopad 13, 2006, 16:06:15 »
co mnie dziwi to to że mógł dać to w tym wątku a nie zakładać nowy  :mysli:

Tu nie ma nic dziwnego - przecież ludzie rzucą się na nowy temat z ciekawym tytułem zamiast na ten, w którym większość nie wie o co chodzi i go nie śledzi. A skoro tak to od razu można przypisać pomysł i całą robotę _TB_TB_

<lol>, naprawdę żałosna z ciebie człeczyna :) nie rozumiesz, że to TYM bardziej rozpropaguje prograam  usercontrol'a (JEŚLI go kiedyś wypuści)?;P Zadbałeś o to, dodając link do tematu głównego;)

killcabbie, ten wątek ma już 19 podstron, poza tym mało osób go odwiedza, jako że panowie skejt i usercontrol krzyczą na innych;)

Różnica między mną a usercontrolem polega na tym, że DZIELĘ się tym, co robię, a nie tylko screenami. W zasadzie to powinienem był udostępnić tylko screeny, i tyle;) Poza tym nie widzę powodu, żeby PROSIĆ pana usercontrola o
a) możliwość wykorzystania funkcji SetWindowLong()
b) łaskawe udostępnienie źródła

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #377 dnia: Listopad 13, 2006, 16:11:21 »
i moja prosba panowie przyhamujcie :!: dokonczcie moze dyskusje na PW a tu niech beda posty na temat

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #378 dnia: Listopad 13, 2006, 16:15:52 »
<lol>, naprawdę żałosna z ciebie człeczyna wesoły nie rozumiesz, że to TYM bardziej rozpropaguje prograam usercontrol'a (JEŚLI go kiedyś wypuści)?;P Zadbałeś o to, dodając link do tematu głównego;)

Ale tu nie chodzi o popularność programu. Ty robisz program, który ma mieć twoje imię i nazwisko jako autora, chcesz zrobić program użytkowy, a usercontrol tworzy rozbudowany proces, który pozwala na wiele więcej rzeczy i zarywa przez to noce, a wiem co mówię. I to będzie umieszczone w paczce przerabiającej WM na Windows CE i nad tym siedzimy, a taka paczka powinna być najpierw dopracowana i skończona. Wtedy będzie to już coś, a nie "a to ten shit, który był podróbką tamtego programu" - nikt nie będzie wiedział o co chodzi. I co ma do tego co kiedy się wypuszcza? Ważna jest praca i jakość, a w twoim przypadku nie ma ani jednego ani drugiego.

killcabbie, ten wątek ma już 19 podstron, poza tym mało osób go odwiedza, jako że panowie skejt i usercontrol krzyczą na innych;)

Skejt to sobie mów do koleguf na podwórku.

Różnica między mną a usercontrolem polega na tym, że DZIELĘ się tym, co robię, a nie tylko screenami.

Jasne, łatwo mówić, jak spędzasz nad czymś 10 minut. Wersje beta dla wszystkich nie robią dobrego efektu - po prostu chciałeś wcześniej pokazać, że też potrafisz i teraz tak mówisz. Ty myślisz, że usercontrol robił to dla siebie?

Ale ty nie raczyłeś podać żadnych info czego masz zamiaru użyć, co chcesz zrobić, od razu poszedłeś na hardcore, a UC przynajmniej opowiadał jak idą postępy i z czego i jak korzysta.

i moja prosba panowie przyhamujcie

Nie ma szans, bo mnie bierze jak widzę takie wałki. Możesz mnie zbanować to będzie spokój.

*

Offline _TB_TB_

• 791
« Odpowiedź #379 dnia: Listopad 13, 2006, 16:21:27 »
pimpus sadelko, racja:)

Pozwolę sobie na jeszcze jedną odpowiedź;) Nie mogę się oprzeć;)

<lol>, naprawdę żałosna z ciebie człeczyna wesoły nie rozumiesz, że to TYM bardziej rozpropaguje prograam usercontrol'a (JEŚLI go kiedyś wypuści)?;P Zadbałeś o to, dodając link do tematu głównego;)

Ale tu nie chodzi o popularność programu. Ty robisz program, który ma mieć twoje imię i nazwisko jako autora

Ma? Gdzie? Nie zauważyłem... Jak gdzieś zauważysz, daj mi znać. Chtnie pogrzebię żeby się dowiedzieć, gdzie toto siedzi, i jak to zmienić;)

chcesz zrobić program użytkowy

Tak, dlatego ROBIĘ program użytkowy.

a usercontrol tworzy rozbudowany proces, który pozwala na wiele więcej rzeczy

Ależ prosze bardzo, skoro ktoś potrzebuje tej większej ilości rzeczy... Mi to niepotrzebne:)

i zarywa przez to noce, a wiem co mówię. I to będzie umieszczone w paczce przerabiającej WM na Windows CE i nad tym siedzimy, a taka paczka powinna być najpierw dopracowana i skończona.

Tekst o zarywanych nocach prawie mnie wzruszył, naprawdę:P A przerabianie WM na WinCE jest bez sensu. Lepiej kupić palmtopa z WCE onboard:P Mój PocketPC jest TELEFONEM, a nie żałosną karykaturą desktop PC.

Wtedy będzie to już coś, a nie "a to ten shit, który był podróbką tamtego programu" - nikt nie będzie wiedział o co chodzi.

Jaki shit podróbką jakiego programu?:P Mam to odebrać jako obelgę, skejcie?:P rpzypominam, że so far program uc nie został udostępniony. NIGDZIE.

I co ma do tego co kiedy się wypuszcza? Ważna jest praca i jakość, a w twoim przypadku nie ma ani jednego ani drugiego.

Jesli ci się mój programik nie podoba - nie używaj go:) Mój program przynajmniej ISTNIEJE:P (hee, może przez to szybciej coś udostepnicie;) ) A odnośnie pracy i jakości - czyżbyśmy żyli w czasach, gdzie praca jest wartością samą w sobie?

Skejt to sobie mów do koleguf na podwórku.

A co - okrzyczysz mnie? Ja po prostu czytam twój nick:P

Różnica między mną a usercontrolem polega na tym, że DZIELĘ się tym, co robię, a nie tylko screenami.

Jasne, łatwo mówić, jak spędzasz nad czymś 10 minut. Wersje beta dla wszystkich nie robią dobrego efektu - po prostu chciałeś wcześniej pokazać, że też potrafisz i teraz tak mówisz. Ty myślisz, że usercontrol robił to dla siebie?

Tak, dla siebie, skoro przeszkadza mu shell z WM.

Ale ty nie raczyłeś podać żadnych info czego masz zamiaru użyć, co chcesz zrobić, od razu poszedłeś na hardcore, a UC przynajmniej opowiadał jak idą postępy i z czego i jak korzysta.

Oj, chłopie, naprawdę mnie bawi twoje zachowanie :) Straszny z ciebie podskakiwacz:) Napisz coś sam, podziel się;) I niech to będzie TWOJA robota, a nie usercontrol'a. Nie wiem, czy wiesz, ale Get/SetWindowLong() są dostępne w klasycznym Win32 API:P

i moja prosba panowie przyhamujcie

Nie ma szans, bo mnie bierze jak widzę takie wałki. Możesz mnie zbanować to będzie spokój.

wałki? jakie wałki? Program, którego nikt inny NIE RACZYŁ udostępnić. Fakt, wałek.

Ha już na ten temat milczę;) bo skejta szlag trafi, diabli wezmą, i jeszcze eksploduje;)

*

Offline usercontrol

• 393
« Odpowiedź #380 dnia: Listopad 13, 2006, 16:39:32 »
_TB_TB_
Kawal dobrej roboty

Mało kto wie, że to były moje pomysły.
Te twoje " :P " tylko świadczą, że zrobiłeś to tylko po to, aby wszyscy przypisywali TOBIE ten sukces.

BatSk8 napisał:
Wtedy będzie to już coś, a nie "a to ten shit, który był podróbką tamtego programu" - nikt nie będzie wiedział o co chodzi.

Jaki shit podróbką jakiego programu? Mam to odebrać jako obelgę, skejcie? rpzypominam, że so far program uc nie został udostępniony. NIGDZIE.

Przeczytaj 3, albo i więcej razy, aby zrozumieć tekst czytany.

*

Offline _TB_TB_

• 791
« Odpowiedź #381 dnia: Listopad 13, 2006, 16:46:23 »
Cytat: "usercontrol"
_TB_TB_
Kawal dobrej roboty

Mało kto wie, że to były moje pomysły.

Twoje? A nie Vijay'a?
http://www.vijay555.com/?Releases:VJSihaya

Te twoje " :P " tylko świadczą, że zrobiłeś to tylko po to, aby wszyscy przypisywali TOBIE ten sukces.

Tak, po chamsku postanowiłem swojEGO podbudować, kradnąć 'twój' 'cudowny' pomysł:) Te moje ":P" są objawem rozbawienia i braku szacunku do skejta, który krzyczy jak pisior kurski :)

BatSk8 napisał:

Jaki shit podróbką jakiego programu? Mam to odebrać jako obelgę, skejcie? rpzypominam, że so far program uc nie został udostępniony. NIGDZIE.

Przeczytaj 3, albo i więcej razy, aby zrozumieć tekst czytany.

:> Rozumieć można to na kilka sposobów, geeku, jako że to skejt pisał:)

1) Wtedy będzie to już coś - CO będzie coś? Gotowy przerabiacz, mam rozumieć?
2) a nie "a to ten shit, który był podróbką tamtego programu" - teraz nie wiem, czy chodzi o to, że shitem ma być ten przerabiacz, bo to wynika z logiki zdania. Nastawienie skejta natomiast jednoznacznie nasuwa inne rozumowanie, dlatego pytam :)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #382 dnia: Listopad 13, 2006, 16:50:17 »
Ma? Gdzie? Nie zauważyłem... Jak gdzieś zauważysz, daj mi znać. Chtnie pogrzebię żeby się dowiedzieć, gdzie toto siedzi, i jak to zmienić

Język polski się kłania. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem - "ma mieć", a myślę, że cytatów z twojej strony już nie muszę przytaczać.

Tekst o zarywanych nocach prawie mnie wzruszył, naprawdę

Bo pewnie nie wiesz jak to jest.

A przerabianie WM na WinCE jest bez sensu. Lepiej kupić palmtopa z WCE onboard:P Mój PocketPC jest TELEFONEM, a nie żałosną karykaturą desktop PC.

Nie jest bez sensu, bo nie kupisz mocnego sprzętu z Windows CE. Sam jesteś bez sensu więc zejdź z tego topiku. Twój jest telefonem - i to jest żałosna karykatura telefonu. Szpan - telefon z Windowsem, cegła do gadania, zero użyteczności. To jest karykatura i nie chce mi się komentować PPC z telefonem - może xoenowi będzie się chciało poraz kolejny coś o tym powiedzieć.

Mam to odebrać jako obelgę, skejcie?

[ocenzurowałem to] się w końcu

Jesli ci się mój programik nie podoba - nie używaj go:) Mój program przynajmniej ISTNIEJE:P (hee, może przez to szybciej coś udostepnicie;) ) A odnośnie pracy i jakości - czyżbyśmy żyli w czasach, gdzie praca jest wartością samą w sobie?

Nie używam. A właśnie żyjemy w takich czasach, tylko jeszcze Polacy tacy jak ty nie umieją tego dojrzeć.

A co - okrzyczysz mnie? Ja po prostu czytam twój nick:P

Mój nick czyta się Batskosiem, po Polsku matole.

Tak, dla siebie, skoro przeszkadza mu shell z WM.

A tobie nie przeszkadza? Jeśli by ci nie przeszkadzał to byś nie robił swojego programu.

Oj, chłopie, naprawdę mnie bawi twoje zachowanie wesoły Straszny z ciebie podskakiwacz:) Napisz coś sam, podziel sięmruga I niech to będzie TWOJA robota, a nie usercontrol'a. Nie wiem, czy wiesz, ale Get/SetWindowLong() są dostępne w klasycznym Win32 API:P

Poraz kolejny kłania się czytanie ze zrozumieniem. Ja jestem ciańki w programowaniu na pockety i to już dawno przyznałem. Nie znasz mnie. A gdybym miał się czymś dzielić to nie z creditsami w programie zmieniającym właściwości okien.

Nie wiem, czy wiesz, ale Get/SetWindowLong() są dostępne w klasycznym Win32 API:P

Ale ja się dużo z twoich postów uczę, o ja cie, ale nowinka :|

Twoje? A nie Vijay'a?

Vijay robił tylko kijową nakładkę. Pomysł zainstniał zanim on cokolwiek zdążył zrobić. Niech robi dalej jak chce.

są objawem rozbawienia i braku szacunku do skejta, który krzyczy jak pisior kurski

:ok:

2) a nie "a to ten shit, który był podróbką tamtego programu" - teraz nie wiem, czy chodzi o to, że shitem ma być ten przerabiacz, bo to wynika z logiki zdania. Nastawienie skejta natomiast jednoznacznie nasuwa inne rozumowanie, dlatego pytam

Odpowiedź: sam jesteś shit.

Aha jak komu przyjdzie co do czego to chcę mieć napis "zbanowany" pogrubiony i zarazem żeby był linkiem do tego tematu.

edit

pimpus_sadelko - sorry, ale wulgaryzmów używam tylko jeśli ktoś mnie mocno zprowokuje. Ale teraz mi się dostaje za jedno słowo, pomimo braku jego reakcji na kilka moich zwróceń uwagi. Ja do niego nie mówię _TibuśBibuś_TibuśBibuś_

edit 2

A co do offów to koleś sobie może podarować, jeśli musiał podbudować akceptację samego siebie, to niech nie spamuje w tym temacie jeśli uważa, że nie ma on sensu (choć sam świadomie się przyczynia do takich zabaw).

*

Offline usercontrol

• 393
« Odpowiedź #383 dnia: Listopad 13, 2006, 16:54:53 »
Chodziło o to, że gdybym TERAZ udostępnił mój program w takiej postaci, jak jest, to uzytkownicy by powiedzieli, że to jest szit i podróbka twojego programu.

Eh, musiałem tłumaczyć.
Cytat z kontekstu wyjęty nie znaczy nic.

TB, juz wiem, dlaczego tak dużo osób nie zdało matury...:/

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #384 dnia: Listopad 13, 2006, 16:55:29 »
koniec kazdy off teraz kasuje :!: a kolega BatSk8 dostaje ostrzezenie bo ja rozumiem ze sie denerwujesz ale wulgaryzmy i reszte rozmowy mogles sobie zostawic na PW

*

Offline kuba88

• 426
  • Sprzęt: Galaxy S XXJPY
« Odpowiedź #385 dnia: Listopad 13, 2006, 17:14:02 »
Cytat: "pimpus sadelko"
koniec kazdy off teraz kasuje :!: a kolega BatSk8 dostaje ostrzezenie bo ja rozumiem ze sie denerwujesz ale wulgaryzmy i reszte rozmowy mogles sobie zostawic na PW

Jeszcze tylko ja chce coś napisać coby spór troche załagodzić

_TB_TB_ miał prawo napisać program jaki mu się żywnie podoba. Jeśli ktoś sądzi, że nie nadaje się on do niczego to niech go nie używa. Podejście BatSk8'a jest czyście hmmm... Microsoft'owskie - "ja to wymyśliłem to należy tylko do mnie". Jeśli Usercontrol napisze jak to nazywacie "paczkę" która będzie lepsza od programiku _TB_TB_ to będziemy używać softu Usercontrol'a. Wojna między wami to tak jakby producent Worms World Party for PPC oskarżał producenta Snails o to że są tańsze od ich produktu - no istna paranoja. Miałem nadzieje, że rywalizacja między Usercontrol'em a  _TB_TB_  będzie miała charakter pobudzający do działania a tu taki zawód.

*

Offline v1ck

• **
  • 203
  • Sprzęt: Dell Axim x50v
« Odpowiedź #386 dnia: Listopad 14, 2006, 04:37:03 »
sledze topic juz od jakiegos czasu, majac nadzieje ze cos z niego wyniknie, jednak widzac to co sie dzieje od kilkunastu ostatnich postow porzucilem wszelkie nadzieje jakoby cos z tego wyszlo..

zamiast sie klocic moglibyscie wpolnie popracowac i calosc ruszyla by 2x szybciej, a tak tracicie niepotrzebny czas na wyzwiska...
Jakbym mogl, rowniez chcialbym pomoc, mam troche doswiadczenia z C++ wiec jak potrzebujecie pomocy w jakis prostych zadaniach to ja sie zglaszam :)

to tyle. pozdro

*

Offline usercontrol

• 393
« Odpowiedź #387 dnia: Listopad 14, 2006, 05:56:23 »
Ależ my non stop pracujemy (przynajmniej ja), tyle że nie udostępniam już screenów i informacji przed wersją końcową. W tym tygodniu można się czegoś konkretnego spodziewać.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #388 dnia: Listopad 14, 2006, 14:31:48 »
Wnoszę o wydzielenie postów kłótni z tego tematu. Tylko nam go zaśmieca.

Hakuna mattata

edit

Jest taka sprawa - usercontrolowy program razem z moim hackiem shella będą w tym tygodniu. Narazie nie ujawniamy co to potrafi, ale chyba wiecie o co nam chodziło i jakie mysli mogą chodzić po głowie ;)

Zdradzam tyle, że zrobiłem przed chwilą mini programik do zmieniania desktopu w okno, jeśli komuś potrzeba:

wszystko będzie można podpiąć do przycisków hardwarowych albo na taskbar.
Co do tematu - owy desktop można zamknąć i nie będzie nic, nic! A pod tym będzie coś co wiemy ze skrinów, ale też nie wyjawiam info póki co.
Praktycznie w ciągu ostatniego miesiąca tak mocno zagłębiliśmy się w strukturę i budowę WM, że praktycznie wnioski są takie - można z tego uzyskać normalny i sprawny system operacyjny.

Mało tego, zrobiłem prosty program, gdzie menu umieszczone jest w oknie i to na górze! Tak jak w Windows CE. Takie menu na pewno da się przechwycić, bowiem każdy program tworzy własną belkę menu - programy z WM wrzucają ją na dół, a normalne programy mają ją w sobie.
Zdradzić mogę jeszcze tyle, że prędzej czy później dostarczę wam działającego explorera z Windows CE pracującego w wielu oknach z metodą drag&drop.
Dla chętnych zobaczenia tego efektu, link:

[edit]
Link mi uciekł, oto on:
http://www.bilsoftware.com/files/progs.rar

Shoty:
http://www.bilsoftware.com/files/screenshoty/windows/progs1.jpg
http://www.bilsoftware.com/files/screenshoty/windows/progs2.jpg
http://www.bilsoftware.com/files/screenshoty/windows/progs3.jpg
[/edit]
To kolejny dowód na to, że wszystko zależy od twórców programów i oni dają nam taki shit!

Proszę was jeszcze raz żebyście nie dawali info ani linku na żadnych innych forach! Najlepiej jakby ten topic był tylko dla zalogowanych widoczny.

PS: Zna ktoś jakiś hack żeby klawiaturka sama się nie wysuwała i sama nie chowała? W Windows CE zależy to od tapnięcia, a tu mnie denerwuje jak mi input panel wyskakuje wtedy kiedy nie trzeba, a ukrywa się wtedy kiedy coś piszę. Wiem, że takie pytanie już było ale nie pamiętam gdzie o tym było.

--post został zedytowany, usunięto 3/5 postu, zbyt dużo ważnej treści--

*

Offline usercontrol

• 393
« Odpowiedź #389 dnia: Listopad 14, 2006, 15:48:07 »
Proszę was jeszcze raz żebyście nie dawali info ani linku na żadnych innych forach! Najlepiej jakby ten topic był tylko dla zalogowanych widoczny.

Dołączam się do prośby.