Sanjuro: bardzo dobry pomysł. Ciekawe, czy można w podobny sposób przechwytywać zmiany położenia okienek, zmiany ich rozmiaru itp... Zresztą nie mam co ukrywać w WinAPI jestem jeszcze początkujący (jak spojrzę chociaż raz na te HWND, HINSTANCE to aż odechciewa się pisać

), więc za bardzo nie umiałbym napisać takich przechwytywań, tylko proste programiki jak WinCEMod. Jednak może ty spróbowałbyś coś napisać w tym temacie?

PS. Może mi ktoś wytłumaczyć czemu funkcją SetParent mogę "wpisać" do okienka menu_workera okieno aplikacji (tak jak to widać było z uruchomionymi 3 total commanderami), ale odwrotnie, tzn. do okienka aplikacji wpisać menu_workera już nie da rady? Rozumiem, że te menu_workery są jakimiś "specjalnymi" okienkami (widać to choćby w WinCEMod 003, gdzie trudno było utrzymać widoczne okienka), ale czy by się nie dało ich zamienić na "normlane" okienka?
Aktualnie sam próbuję zrobić tak: tworzę nowe okienko i do niego "wrzucam" menu_workera na górze i całą aplikację 26px poniżej. Niestety menu_worker nie chce "iść" do menu aplikacji a do tego taki program już by się nie skalował.

Ewentualnie może by tak wszystkie kontrolki itp. z okienka uruchomionej dowolnej aplikacji zrzucić o 26px w dół i na górze dać menu_workera? Wtedy obejdzie się bez tworzenia nowego okienka, a same okienko aplikacji będzie w pełni skalowalne.