nie nie, żaden respect, to tylko soft odpalony na mojej maszynie z simpada po żywcem przegranym katalogu /windows z simpada na kartę...
poza screenami zapodałem mysl, jak by można to zrobić.... reg, dlle, katalogi, przekierowania....
sam fakt odpalenia softu z wince 2.x daje do myslenia; zachowane są pewne(pewne,bo nie wszystko rusza) te same zależności w systemie, a to daje nadzieję.
naprawdę, nie wiem ,czy jakakolwiek aplikacja z wmxx będzie chicała współpracować z shellem ce.... moze być tak, że znów..(hehehh) trzebaby dodać....emulację wm... na tym shellu, jesli tak.. to hm....lepiej skompilować hacka, który po prostu - przesunie nam pasek górny na dół( vide snes9xj4u)....i usunie dolny + hack z trayikoną którą widać na screenie powyżej(hm).
-------
http://rapidshare.com/files/1579849/systempath.cpl.htmlto plik, który, jak mam nadzieję działa jak assignwedge z amigi, lub path z dosa; dodaje ścieżkę szukania dll-i (hm, ale czy tylko...), w DOWOLNYM wybranym katalogu. należy go dograć do /windows i w menu start/system/ otrzymamy nową ikonę... warto sprawdzać na każdy program, niektóre szaleją..co mnie dziwi.
problem ideowy - czy dll z /windows i dll o TEJ smaej nazwie z dodanego katalogu są równoważne? hmm.
nie pamietam, czy to jedyny plik z paczki, który jest wymagany... potencjalna użytecznośc jest sprawdzona na iektórych programamch, z /windows można przenieść dlle gdzie indziej....niektóre..
btw, Rosjanie są niesamowici w materii kompów in general; niemniej naprawdę, NIGDY nie widziałem nawet myśli o takim pomyśle.... trochę to zniechęcające, czyżby nikt o tym nie pomyślał?...
dziwna sprawa - im więcej czytam o handheldziarzach, tym większą ochotę nabieram na poznanie maszynki typu nec 900 itp....
popatrzcie, o czym to rozmawiają na fiorum o tych maszynach, to już nie jest rozmowa typu: gdzie jest slot SD/cf/pcmcia:
http://www.hpcfactor.com/forums/forums/forum-view.asp?fid=44wymarzona maszynka dla grzebaczy.... szkoda, że tylko jeden chyba model ma pxa 26x 400 mhz i kartę ...ati.Oo....ehhh...
wszelkie wpisy mogą się okazać pomocne...
poklik?
ps. przepraszam za literówki, skok klawiszy mojej klawiatury mnie powala...
update:
luźna myśl: jako, że nie mam pojęcia o szczegółach systemów, ktore chcemy hm połaczyć, zasranawiam się.. w wm0x mamy dlle, pliki, które mają określone nazwy, przekierowanie rejestrem może dzialac o tyle, o ile NIE będzie w danym dllu/exeku ewidentnej ścieżki do konkretnego katalogu/pliku, o co mi chodzi:
program xxx ma w kodzie odwołanie do /windows/xxx.dll, teraz: problem jest prosty o ile:
- dll ma INNĄ nazwę, niż istniejący w romie plik(wtedy dogrywany dll do /windows i tyle),
- można rejestrem wymusić zmianę nazwy pliku/ścieżki, do którego się odwołuje dana aplikacja,
- niezależnie od wersji dlla, aplikacja sama(poprzez ten, lub inny dll) się odpali.
problemów mozna oczekiwać w programach typowo pisanych pod wm(po zamianie shella/dll'i bz zachowania ścieżek alternatywnych, no i zmów, co z nazwami typu: device.exe, gwes./dll z wince i wm0x?...