Chciałbym tworzyć programy na mojego HTC Wizarda zaopatrzyłem się w program Microsoft Visual Studio Professional 2005 i przy Tworzeniu projektu do win32 są takie opcje jak:
ALT Smart Device Project
MFC Smart Device Application
Win32 Smart Device Projekt
Win32 Console Application
Win32 Project
Która opcje powinienem wybrać do stworzenia aplikacji na mojego wizadra?
Niestety w tym watku nikt ci raczej nie odpowiedzial.
Moze ja sprobuje:
Win32 Project - Nie wiem co to jest czy przypadkiem nie jest to projekt pod duze windy?
Win32 Console Application - aplikacja typu "dosowego" czyli bez okienek odpalana w czyms w stylu cmd. Jesli masz zamiar pisac jaks usluge bez HMI to wybierz to.
Pozostale projekty roznia sie zsatosowanymi bibliotekami:
Win32 Smart Device Projekt - natywny kod bez zadnych bibliotek - ciezko cos zrobic bo w zasadzie wszystko musisz pisac sam ...
ALT Smart Device Project - Active Template Library - piszesz obiekty typu COM - raczej do pisania ActivX'owych elementow. Programy sa w miare lekkie,
MFC Smart Device Application - Microsoft Foundation Classes - typowe biblioteki MS do interfejsu graficznego. stara i dosc dobrze udokumentowana. programy sa niestety wieksze.
To w czym bedziesz pisal zalezy od ciebie.
Coraz popularniejszy jest C#. w VS2005 calkiem ladnie sie pisze chociaz sa bledy w dokumentacji. W MSDEV pisza ze jest cos dostepne ale Compiler o tym nie wie. no i kicha.
VS2005 ma troche problemow z funkcjami new i delete. przy czestej alokacji nieparzystej liczbiy bajtow czasami sie myli z indeksami przy dealokacji. probuje zdealokowac parzysta liczbe bajtow i wchodzi w obszar zabroniony i exception

.
Nie wiem czy pomoglem, ale odpowiedzialem.
Inna sprawa jest to ze VS2005 profesjonal troche kosztuje a eVC++ jest za friko, obsluguje wieksza liczbe procesorow (np MIPS i SHx) i jest pozbawione chorob wieku dzieciecego (po zainstalowaniuj SP).
Pozdrawiam i zycze powodzenia