UPX???

• 54 Odpowiedzi
  • 8322 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marx

• 640
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II
UPX???
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 18, 2006, 13:47:51 »
gdybys to mial, to z checia skorzystam

*

Offline xoen

• 1236
UPX???
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 18, 2006, 17:03:53 »

UPX???
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 18, 2006, 18:16:13 »
Cytat: "xoen"
JEST:

http://www.studean.com/0x0f/upx200ppc.zip

Nie tego juz nie ma :P Moze maja zabezpieczenia przed linkowaniem :|

http://rapidshare.de/files/20554414/upx200ppc.zip.html

Ten dziala :D Zaraz testuje

gdyby te linki padly, zapodałem jeszcze mirrorek na rapidshare!
http://rapidshare.de/files/20554414/upx200ppc.zip.html

Na moje oko to chyba ten sam lin co wyzej ;) Chyba ci sie poknocily adresy :P

*

Offline xoen

• 1236
UPX???
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 18, 2006, 18:46:33 »
ten działający link to mój zuploadowany plik z posta.... sam miałem probsy coby zassać , więc robiłem hm kopię....dobra wiadomośc, imho, ale zauważcie, gość zrobił kompilację na pppc, czyli teoretycznie mając źródła możaby KAŻDĄ rzecz przełożyć? czy to tylko moje marzenia?

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
UPX???
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 18, 2006, 18:52:18 »
majac zrodla windows mobile to by bylo cos....
Be more digital.
pıoɹpuɐ

UPX???
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 18, 2006, 18:52:20 »
ten działający link to mój zuploadowany plik z posta.... sam miałem probsy coby zassać , więc robiłem hm kopię....dobra wiadomośc, imho, ale zauważcie, gość zrobił kompilację na pppc, czyli teoretycznie mając źródła możaby KAŻDĄ rzecz przełożyć? czy to tylko moje marzenia?

No nie zupelnie kazda, poniewaz wiele progsow i gier jest robionych (czytaj optymalizowanych) pod konkretna platforme (tzn proc + os). Tak wiec pozatym ze beda zrodla potrzeba by sewnsownej wiedzy programistycznej i duzo cierpliwosci.

Z UPX'em sie udalo dlatego ze to jest projekt wieloplatformowy. Zapewne dzieki temu nie albo nie trzba bylo grzebac w zrodlach, albo gdzebanie w nich ograniczylo sie do minimum.

*

Offline xoen

• 1236
UPX???
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 18, 2006, 19:32:39 »
proc+os+gfx card... wiem.... niedokojarzone moje pytanie było bardzo imho,teraz sądzę... oki koniec  tematu z mojej strony...

*

Offline marx

• 640
UPX???
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 18, 2006, 21:14:00 »
dzieki za zrodlo, dobrze byloby wystawic to na newsy pdaclubu, ktos wie jak to zrobic?

*

Offline xoen

• 1236
UPX???
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 18, 2006, 21:37:16 »
hmmm no to prawda, ale z drugiej strony zwykły Pan, który ledwo qma kompy, a z pocketami z manualami ledwo także może tylko sobie narobić probsów?hmmm, wyobraź sobie zabawy z zawartością romu i pad pocketa.... na przykład..

hm. można zapodać info adminom...właściwie, czemu nie...

*

Offline gader

• 1455
UPX???
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 18, 2006, 21:55:39 »
jestem podobnego zdania jeszcze ludzie zaczna kompresowac instalki exe...
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline xoen

• 1236
UPX???
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 18, 2006, 22:52:15 »
lol przecież właśnie je kompresuję...

*

Offline gader

• 1455
UPX???
« Odpowiedź #41 dnia: Maj 18, 2006, 23:04:04 »
mialem an mysli instalke exe na PC wiesz cz mam na mysli?
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline marx

• 640
UPX???
« Odpowiedź #42 dnia: Maj 18, 2006, 23:26:31 »
nowy ROM z WM5 do MDA2 zostanie pewnie potraktowany UPXem :)

*

Offline xoen

• 1236
UPX???
« Odpowiedź #43 dnia: Maj 18, 2006, 23:26:36 »
do gadera:  mhm.. no, to mogłoby być bardzo hm niepotrzebne. :)

może wartoby zrobić jakąś listę choćby exeków, które nie dają sie traktować UPX-em? z dll-ami może byc gorzej...

no i frontend dla ppc POTRZEBNY bardzo.....cmd to MASAKRAAAAAA o rany. pamiętać scieżki na każdy plik...ctrl c ctrl v ..ffs..

Cytat: "Sanjuro"
Hmmmm tak patrze no i fajnie ze juz dziala UPX z programami na PPC. Jest tylko jedna drobna uwaga:

NIE stosujcie kompresji do wszystkiego!!! Wyraznie w instrukcji pisze, ze kompresja dla PE (win32, arm, rtm32) jest stabilna, ale jeszcze nie wpelnii (co zreszta zauwazyl xoen) oraz UWAGA skompresowany program PE w czasie uruchamiania zostaje rokompresowany do pamieci!!! Tak wiec duzo skompresowanych programow dzialajacych w naraz = malo pamieci!!! Niestety to tylko windows :(, a szkoda bo w innych systemach jest rozpakowywana tylko czesc programu ktora jest aktualnie uzywana.

xoen co do fronteda to popatrz na http://SourceForge.net napewno cos znajdziesz :)

Bardzo powoli czytając upx.html, bo .doc nie ruszył na pockecie dochodzę do wniosku, że Sajnuro może mieć rację. Tzn hm sprawa jest niejasna, szczerze mówiąc, oto fragment, który w zależności od chęci czytającego można zroumieć dwojako:

"Because of the way UPX (and other packers for this format) works, you can see increased memory usage of your compressed files because the whole program is loaded into memory at startup[/size]. If you start several instances of huge compressed programs you're wasting memory because the common segements of the program won't get shared across the instances. On the other hand if you're compressing only smaller programs, or running only one instance of larger programs, then this penalty is smaller, but it's still there."

czy jest jakiś program logujący na wykresie ilośc użytej pamięci w przebiegu czasu? ciekawi mnie to, a na oko sensu sprawdzać nie ma. Możnaby porównać 2 exeki, np scumm.exe spakowany i normalny....

Nie do końca rozumiem, czy spadek ilości pamięci ma miejsce tylko przy odpalaniu programu? Jeśli tak, to nie ma w ogóle żadnego znaczenia, jeśli nie... prawie także.

frontend frontend frontend...

czy trudnoby laikowi napisac dla pocketa taki programik?

kilka buttonów do opcji,
operacje na liście uprzednio wybranych ( z gsgetfile/file dialog changera na przykład) plików,najlepiej dla każdego  osobna/wszystkich,
kwestia wyboru nadpisania plików/zmiany nazwy -docelowego i źródłowego do wyboru może także hm,
wybór lokacji zapisu,
stopień kompresji.

czy to byłoby trudne?

UPX???
« Odpowiedź #44 dnia: Maj 20, 2006, 21:44:12 »
Wlasnie o ten fragment mi chodzilo :)

*

Offline gader

• 1455
UPX???
« Odpowiedź #45 dnia: Maj 23, 2006, 14:59:57 »
wiecie co a jakby zrobic liste plikow ktore ladowane sa przy bootowaniu
pocketa i skompresowac je upx a potem wrzucic do ramu, dodac jeszcze
pare czesto uzywanych plikow i mamy duzo szybciej pracujacego i
wlaczajacego sie pocketa : )) (zakladajac ze nie uzywamy storage na RAM)
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline xoen

• 1236
UPX???
« Odpowiedź #46 dnia: Maj 25, 2006, 14:10:45 »
fajne jest to forum, nikt nic nie powie, pytam o coś i gówno. dzięki ludzie.

to by było na tyle.

UPX???
« Odpowiedź #47 dnia: Maj 25, 2006, 14:20:48 »
fajne jest to forum, nikt nic nie powie, pytam o coś i gówno. dzięki ludzie.

to by było na tyle.

No poprostu programisci jakos omijaja ten temat :P

Sam cos probuje majstrowac z programowaniem, ale "wychowalem" sie na Delphi i Builderze, a moje podejscia do VC++ konczyly sie bolem glowy i zniecheceniem do jakiegokolwiek programowania :|

Sam programik jest stosunowo latwy (przynajmniej w builderze czy tez delphi) i sadze ze znajacy sie na VS powinni zrobic cos takiego w godzinke + nocka na poprawianie, optymalizowanie i oszolomoodparnianie :P

*

Offline xoen

• 1236
UPX???
« Odpowiedź #48 dnia: Maj 25, 2006, 19:58:19 »
potrzebuję po prostu progsa z dwoma polami source i destination, nic juz więcej...może ktoś się odezwie na ten temat? w czym można napisać tak prymitywny program... pewnie dałbym radę napececie zrrobić to w c++ i pascalu może... jak jest z ppc....

UPX???
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 01, 2006, 14:30:22 »
Cytat: "Sanjuro"
Hmmmm tak patrze no i fajnie ze juz dziala UPX z programami na PPC. Jest tylko jedna drobna uwaga:

NIE stosujcie kompresji do wszystkiego!!! Wyraznie w instrukcji pisze, ze kompresja dla PE (win32, arm, rtm32) jest stabilna, ale jeszcze nie wpelnii (co zreszta zauwazyl xoen) oraz UWAGA skompresowany program PE w czasie uruchamiania zostaje rokompresowany do pamieci!!! Tak wiec duzo skompresowanych programow dzialajacych w naraz = malo pamieci!!! Niestety to tylko windows :(, a szkoda bo w innych systemach jest rozpakowywana tylko czesc programu ktora jest aktualnie uzywana.

Niby jakie systemy coś takiego umożliwiają ? Chyba Pan zmyśla ;)

*

nothin

UPX???
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 19, 2006, 20:14:04 »
na amidze było mniej mocy i ramu niż tu i było BOSKO, więc plz...

nikt mi nie chciał podpowiedzieć, jak napisać frontend do upxa, wiec się doczekałem z daleka.
tu można o tym pcozytać, na głównym forum chyba nikt nie pojął, co to jest.
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?p=298781#298781

*

Offline marx

• 640
UPX???
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 23, 2006, 08:51:23 »

UPX???
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 24, 2006, 15:32:50 »
Cytat: "marx"
jest juz shell do UPXa
http://oldsap.blogspot.com/2006/07/upx4ppc-freeware-pocketpc.html

Gratuluje, post wyzej jest o tym mowa, a wogole xoen o tym pisze juz od pewnego czasu :)

*

Offline marx

• 640
UPX???
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 25, 2006, 09:46:25 »
hehe przegapilem :)

*

nothin

UPX???
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 25, 2006, 10:28:18 »
dzięki marx, zdarza się.