Problem z instalacja Embedded vc++ na winxp

• 7 Odpowiedzi
  • 1855 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 24, 2006, 11:35:31 »
Witam!
pobralem kompilator ze strony MS, lecz instalator wysypuje sie przy probie uruchomienia. Uzywam MS WinXP SP2

Re: Problem z instalacja Embedded vc++ na winxp
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 02, 2006, 11:37:53 »
Wczoraj po niemałej walce zainstalowałem u siebie. Zgodnie z zaleceniami MS z ich stronki:
- ActiveSync 4.1 (chcieli min 3.7)
- eVc++ 4.0 (bez standard SDK)
- eVc++ 4.0 sp4
- SDK for Windows Mobile 2003-based Pocket PCs
- Windows Mobile 2003 Second Edition Emulator Images for Pocket PC - WWE

Działa OK.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 02, 2006, 15:06:08 »
Tez kierowalem sie zaleceniami serwisu msdn, lecz zwyczajnie instalator eVC+ 4 probuje sie uruchomic nastepnie standardowe okienko bledu winxp z propozycja wyslania raportu. uzywalem instalatora ze strony microsoftu, drugim razem sprobowalem skad indziej, efekt ten sam. instalator jets datowany na 2002 rok, moze sa jakies ogranicznia odnosnie sprzetu(mam a64) lub srodowiska (winxpsp2).

Na jakiej konfiguracji to odpaliles?

*

Offline fp

• **
  • 113
    • http://pdaclub.pl/forum/index.php?action=search
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 03, 2006, 08:49:41 »
masz instalatora w postaci samorozpakowalnego EXEka? jeśli tak, spróbuj najpierw dobrać się do jego zawartości np: Total Commanderem (Ctrl+Page Down).

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 03, 2006, 10:17:04 »
Odpaliłem na winxpsp2 (P Mobile 1,6).
eVC++ 4.0 rozpakował mi się do wskazanego katalogu (domyślnie Temp) i z niego odpaliłem "setup.exe"

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 03, 2006, 16:31:50 »
no wlasnie mi sie setup.exe wysypuje. podejrzewam ze to moze byc wina 64-bitowego procesora, bo co innego moglo zawinic? system jest ok

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 09, 2006, 15:29:25 »
...mam dokladnie to samo. Znalazlem kilka odpowiedzi na googlu (nie jest to odosobniony przypadek). Problemem moze byc zbyt maly swap (u mnie nie pomoglo) lub kilka blednych wpisow w rejestrze na PC (tez nie pomoglo)... No i teraz pytanie. Co zrobic zeby setup.exe odpalil sie? Udalo sie juz komus rozwiazac ten problem ?  :?

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 09, 2006, 20:52:47 »
ja zwatpilem, wyjsciem z sytuacji moze byc visual studio >=2003. choc nie na dluga mete chyba ze kogos stac na oryginal