programowanie pod host USB

• 3 Odpowiedzi
  • 984 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 20, 2006, 15:16:17 »
Witam wszystkich przy okazji pierwszego mojego posta na forum i pozdrawiam. Szukam jakichs materialow na temat programowania aplikacji/sterownikow pod hosta USB. Posiadam Looxa 720 i interesuje mnie obsluga przez pocketa niektorych urzadzen na zlaczu USB. Jednak o ile z jakims trudem udaje mi sie znalezc w sieci informacje o programowaniu pod USB na PC, to zadnych takich rzeczy nie znalazlem odnoszacych sie do PPC. Jesli ktos zna jakies odnosniki, bede wdzieczny. Jesli nie, to gdzie pytac?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 20, 2006, 15:31:43 »

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 20, 2006, 16:14:15 »
Marcinl, zle mnie zrozumiales. Chodzi mi o wskazowki odnosnie programowania a nie podlaczania urzadzen. Chcialbym poczytac na przyklad o procedurach wymaganych do komunikacji pomiedzy pocketem a urzadzeniem w eVC++. A dzialanie jednego z drugim ma byc tylko efektem posrednim :)

*

Offline timokie

• 610
  • Sprzęt: Loox C550
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 20, 2006, 20:56:34 »
Zajrzyj na strone firmy Jungo - oni specjalizuja sie w tworzeniu pomocnych narzedzi do programowania sterownikow do roznych systemow - miedzy innymi Windows CE. Maja w ofercie SDK WinDriver USB for Windows CE.NET & Windows Mobile 5.0:
http://www.jungo.com/win_ceusb.html
Ze wzgledu na cene, nie jest to oferta dla "hobbystow", ale jest wersja trial i moze z dokumentacji mozna sie czegos o programowaniu sterownikow dowiedziec.

Oprocz tego programowaniu sterownikow poswiecony jest jeden rozdzial ksiazki "Programming Microsoft Windows CE .NET, Third Edition" by Douglas Boling, Microsoft Press 2003:
http://www.microsoft.com/mspress/books/6535.asp
Wprawdzie nie jest to wiele, ale jako wstep powinno sie nadawac.