Tak SharpDevelop jest za darmo o ile mi wiadomo chcialem tylko sie upewnic czy moge w nim pisac komercyjne programy bo darmowy a darmowy do komercyjnych zastosowan to czesto inne licencje.
Ogolnie chodzi mi w czym napisac prosta aplikacje cos ala ksiazka adresowa z wyszukiwanien i sortowaniem bym moc to legalnie sprzedawac? Lub jakie srodowisko kupic?
Co do sql server CE to na glownej dokladnie pisze to co mowisz ale jak sie juz przeczyta EULA to mozna sie dowiedziec ze:
NOTE: YOU MAY ONLY USE MICROSOFT SQL SERVER 2000 WINDOWS CE VERSION 2.0 DEVELOPER AND TEST EDITION IN CONJUNCTION WITH EITHER OR BOTH OF THE FOLLOWING MICROSOFT PRODUCTS:MICROSOFT EMBEDDED VISUAL TOOLS 3.0 OR MICROSOFT EMBEDDED VISUAL C++4.0. IF YOU DO NOT HAVE A VALID LICENSE FOR EITHER OF THE PRODUCTS SPECIFIED IN THE PRECEDING SENTENCE, YOU ARE NOT AUTHORIZED TO INSTALL, COPY, DOWNLOAD, ACCESS OR OTHERWISE USE SQL SERVER 2000 WINDOWS CE EDITION - DEVELOPER AND TEST EDITION.
Nie mam zadnej VALID LICENSE czyli nie moge uzywac tego nawet bez laczenia z sql server na PC ?