kompilator VB

• 5 Odpowiedzi
  • 1859 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline klocek

• 41
kompilator VB
« dnia: Marzec 14, 2006, 16:01:10 »
Wybaczcie, ale jestem kompletnie zagubiony w przeczytaniu postów na tym forum, a potem przeszukaniu internetu. Pomóżcie i poradźcie:
czy istnieje kompilator (lub jakieś środowisko) Visual Basica dla PocketPC? Tak, zeby mozna bylo pisac i kompilowac sobie kod pod PDA? Jesli jest (moze i nawet darmowe) to poprosze jakies linki.
Udalo mi sie tylko znalezc jakies Basic4ppc.
Przy okazji zapytam, czy jest możliwość robienia makr dla Pocket Excel?

*

Offline klocek

• 41
kompilator VB
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 19, 2006, 10:23:08 »
Czyli nie ma czegoś takiego...?
A jak bym chciał zrobić coś w VB, nawet na zwykłum PC, tylko chciałbym to przekompilować na rozmiar okienka PDA, od czego powiniem zacząć? Gdzie szukać podpowiedzi, manuali, kompilatorów, pomocy jak się to robibi?

*

Offline duskerini

• 649
    • http://www.tunio.info
  • Sprzęt: HP 6510, palmT|T, n6600
kompilator VB
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 19, 2006, 12:01:46 »
niestety nie spodkalem sie z czyms takim na PPC
na pc polecam AppForge, ktory w tej chwili jest znany pod nazwą CrossFire. bardzo ciekawa rzecz, mianowicie nakladka na VB pozwala pisać pod PPC, WM2005,PalmOS,SymbianOS. (niestety zaporowa jest cena tego oprogramowania:()

kompilator VB
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 19, 2006, 15:09:11 »
Jeśli chodzi o kompilator / środowisko Visual Basic to jest także NSBasic - wystarczy w googlach wpisać. Nestety jest odpłatny.

*

Offline nosky

• 22
    • http://www.pp.org.pl/nosky/
kompilator VB
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 20, 2006, 17:13:05 »
Może ForwardPass? :-)

JavaScript or VBScript Implementation
Forward Pass is an ActiveX Scripting Host and hosts either Microsoft's JScript (JavaScript) or VBScript as its programming language, exposing Visual Basic-like control properties and methods to the script engine. Programmers familiar with Visual Basic or embedded Visual Basic should catch on to Forward Pass right away. (The default language is JavaScript because it is still contained in the ROM of Windows Mobile 2003 devices.)

There is also a wide body of example code for JavaScript and VBScript in books and online that can be readily converted for use in Forward Pass. You only need to know the differences between the development systems.

Nie sprawdzałem FP z VB tylko z JC, ale myślę że powinno działać bez problemów :-)[/i]

kompilator VB
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 22, 2006, 11:11:34 »
eMbedded Visual Tools 3.0 - zawiera aplikacje Visual Basic! ;]