Servery aplikacji i bazy danych.

• 4 Odpowiedzi
  • 1363 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 20, 2005, 21:53:17 »
Witam,
Jakie sa dostepne serwery aplikacji i bazy danych dla systemu pocketpc, jezeli macie doswiadczenie w tym temacie to ktore sa stabilniejsze i zuzywajace mniej zasobow. Chodzi mi o kontener serwletow i jsp (jezeli sa takie ktore obsluza tez jsp). Czy jest moze jakas strona poswiecona temu tematowi. Byl bym bardzo wdzieczny za podzielenie sie wiedza w tym zakresie.
Pozdrawiam
jimmi

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 21, 2005, 17:01:40 »
To pytanie to żart mam nadzieję, a konkretnie część dotycząca serwerów aplikacji? ;)
Natomiast bazy danych to np. MS SQL Server CE (niebawem SQL Server Mobile 2005), Mimer SQL Mobile.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2005, 20:31:17 »
No wlasnie okazuje sie, ze nie zart. Oracle, WebSphere.. maja swoje odpowiedniki na Pocket PC. Zaczalem watek bo mialem nadzieje, ze ktos z Was w tym troche siedzi.

Pozdrawiam
jimmi

*

Offline biela

• 28
    • http://www.biela.prv.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 15, 2005, 22:13:37 »
Cytat: thisisjimmi
No wlasnie okazuje sie, ze nie zart. Oracle, WebSphere.. maja swoje odpowiedniki na Pocket PC. Zaczalem watek bo mialem nadzieje, ze ktos z Was w tym troche siedzi.

ja zaczalem troche w tym siedziec, oracle Lite jest, Sybase SQL Anywhere Studio :)

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2005, 21:22:45 »
Jesli chodzi o bazy to jest tak jak przedmowcy mowili Oracle Lite, SQL Server CE i Sybase iAnywhere UltraLite jest jeszcze pare innych ale w sumie te 3 sie licza najbardziej na rynku.

Sybase sie chwali od trzech lat ze ma 73% udzialu w rynku tyle ze za kazdym razem powoluje sie na te same badania z 2002 roku :).