Błąd podczas kompilacji (eVC++ 4.0)(WCE ARMV4 Release/Debug)

• 4 Odpowiedzi
  • 2289 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam.

Problem jest dość poważny i proszę o pomoc. Piszę program na WM 2003. Gdy kompiluję na emulator wszystko ładnie chodzi natomiast gdy chcę skompilować na palmtopa wyskakuje mi komunikat:
The Intel 80486 CPU does not suport configuration "tutaj nazwa programu który kompiluję" Win32 (WCE ARMV4) Release!
Program will not run on the device

Pytam się bo to dosc istotnie. Nie pisze programu dla siebie do zabawy na emulator tylko do użytku na palmtopie. Poradzcie proszę jak pozbyć sie tego problemu. Chcę aby program działał na palmtopie Acer n30 oraz Acer n50 Premium.

Pozdrawiam.

*

Offline timokie

• 610
  • Sprzęt: Loox C550
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 28, 2006, 15:28:06 »
Poniewaz kompilujesz program na PocketPC (z procesorem ARM), a emulator emuluje PPC z procesorem Intel x86.  Na pasku WCE Configuration musisz zmienic Pocket PC 2003 Emulator na Pocket PC 2003 Device.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 28, 2006, 15:44:31 »
Dzięki za wytłumaczenie. Teraz rozumiem. To jeszcze o jedno pytanko się skuszę skoro rozwinąłeś temat.

Czy istnieje w takim razie emulator Pocket PC z procesorem ARM ??
Czy przypadkiem nie jest to możliwe bo mam w komputerze procesor Intela ????

Pozdrawiam.

*

Offline timokie

• 610
  • Sprzęt: Loox C550

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 28, 2006, 18:30:03 »
Dzięki.

Wykonałem wszystko według instrukcji i działa wyśmienicie. Co prawda muli się troche przy uruchamianiu i trochę jest zamieszania z Device Emulator Manager i jeszcze Active Sync ale ma się w końcu elmulator z procesorem ARM.

Pozdrawiam.