zmniejszajaca sie ilosc RAMu - aplikacje wylaczone

• 13 Odpowiedzi
  • 2185 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jamw

• 21
zmniejszajaca sie ilosc RAMu - aplikacje wylaczone
« dnia: Październik 14, 2008, 15:40:17 »
Witam,
mam pytanie, czy jest jakies narzedzie do zwalniania RAMu zajetego przez aplikacje? Mam na mysli tutaj zajety RAM pomimo wylaczenia aplikacji. Po wlaczeniu Diamencika mam zajete 55%, z czasem po wlaczeniu poczty i innych aplikacji a nastepnym ich wylaczeniu (przestaje korzystac) mam nawet do 77% zajetego RAMu. Nie wiem jak zwolnic RAM ktory jest blokowany przez uzywane wczesniej programy. Jesli zna ktos jakis sofcik ktory potrafi to robic bylbym zobowiazany.
Tutaj od razu napisze, ze nie zamierzam rezygnowac z TF3D.

Dziekuje i pozdrawiam.

*

Offline Mikeangelo

• *
  • 76
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Odp: zmniejszajaca sie ilosc RAMu - aplikacje wylaczone
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 14, 2008, 16:57:29 »
Witam,

Polecam SK TOOLS. Jest w nim programik free ram. Dziala bardzo dobrze.

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 14, 2008, 23:29:38 »
Nie szybciej rano zrobić soft reset? 1 reset na dzień to jest u mnie maksimum. Zazwyczaj robie jeden na dwa dni.
Poza tym jak mam np. 80% ram zapchane to szczerze mówiąc wcale nie widzę, żeby TouchFlo3D działał jakoś wolniej, a niektórzy tak twierdzą.
Teraz 73% zawalone, ale nie spieszy mi się do SR :)

pozdrawiam
contrast is not a sin...

*

Offline majsel

• **
  • 133
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 15, 2008, 17:02:56 »
Witam,

ja bym się tym nie zachwycał :/
wczoraj zainstalowałem, odpaliłem i z głupa  :mad: odpaliłem jeszcze "usuwacz" wszystkich zbędnych wpisów i starych nieużytecznych rzeczy.
i od tamtej pory po prostu kurna przestały mi działać zainstalowane programy!!!! do dupy z takim pomocnym programem!!
zrobiłem hard reset i robię instal nowego romu ( to już tak przy okazji....)
pozbyłem się diamonda. pozbyłem się wielu problemów z nim związanych.
kupiłem nokię e71 i teraz jestem szczęśliwym człowiekiem. mogę teraz głośno powiedzieć: htc diamond to gówno.

*

Offline Szadzik

• **
  • 197
  • Sprzęt: SE X1, HP IQ830UK, Nikon D90
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 15, 2008, 19:46:35 »
Witam,

wczoraj zainstalowałem, odpaliłem i z głupa  :mad: odpaliłem jeszcze "usuwacz" wszystkich zbędnych wpisów i starych nieużytecznych rzeczy.
i od tamtej pory po prostu kurna przestały mi działać zainstalowane programy!!!! do dupy z takim pomocnym programem!!

Coś musiałeś źle zrobić. Używam SK Tools od prawie dwóch lat i nigdy nie było żadnnych problemów po czyszczenia pocketa tym narzędziem.
Gadget Tales:
OT MaxDB, CD1, CD5, J5, GD96, ME45, T68i, X6, CX65, A925, E398, MPx200, X6-2, OT715, D600E, W810, M600i, BB Pearl, W880, N95 2, P1i, XDA Ignito, W880 SE X1 + IQ830UK + Nikon D90
www.justaphotographer.co.uk

*

Offline Dater

• 24
  • Sprzęt: MDA IV
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 15, 2008, 20:01:48 »
Ja używam Oxios Hibernate. Prosty, free, działa bez zarzutu  :grin:

Oczywiście i tak raz na jakis czas trzeba zrobić SR, bez tego ani rusz  :P

http://www.oxios.com/
MDA IV | FireROM 8.4.1 PLK | Radio 1.15.25.14
Regulamin

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 15, 2008, 20:12:26 »
Witam,

Jak wszystkim tak i tym programem trzeba się umieć obsługiwać ! Ja również korzystam z pełnej wersji SK Tools od bardzo dawna i nigdy nie miałem problemów a czasami uratował mnie przed HR. Ja polecam. Możesz spróbować inny program np. Pocket Mechanic.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 15, 2008, 20:25:23 »
Nie szybciej rano zrobić soft reset? 1 reset na dzień to jest u mnie maksimum. Zazwyczaj robie jeden na dwa dni.
Poza tym jak mam np. 80% ram zapchane to szczerze mówiąc wcale nie widzę, żeby TouchFlo3D działał jakoś wolniej, a niektórzy tak twierdzą.

pozdrawiam
Tak mam i ja . Pełna zgoda  :ok: . Prosty i skuteczny sposób. Moim zdaniem , każdy "przyspieszacz" ,czy "opróżniacz" RAM-u , to tylko zaśmiecanie pamięci .

Pozdrowienia.

*

Offline majsel

• **
  • 133
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 15, 2008, 20:26:35 »
no już nie róbcie ze mnie lamera!!
nie wiem dlaczego normalnie po uruchomieniu takie rzeczy mi się zrobiły.
skorzystałem TYLKO z cleaner'a.

a poza tym powinienem wiedzieć, że większość takich programów do czyszczenia rejestrów itp. robi częściej więcej szkody niż pożytku.
pozbyłem się diamonda. pozbyłem się wielu problemów z nim związanych.
kupiłem nokię e71 i teraz jestem szczęśliwym człowiekiem. mogę teraz głośno powiedzieć: htc diamond to gówno.

*

Offline loriath

• **
  • 103
  • Sprzęt: Eten X650, Asus A636N, HTC Touch Diamond, HTC TP2 Rhodium
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 15, 2008, 22:23:06 »

pozdrawiam
Tak mam i ja . Pełna zgoda  :ok: . Prosty i skuteczny sposób. Moim zdaniem , każdy "przyspieszacz" ,czy "opróżniacz" RAM-u , to tylko zaśmiecanie pamięci .

Pozdrowienia.

Hmmmm, a mnie się wydaje, że nie po to mam urządzenie, żeby je restartować raz dziennie. Gdybym miał restartować telewizor, komputer, telefon stacjonarny i samochód raz dziennie, to chyba bym zgłupiał :) Oxios jest malutki, prościutki i bardzo skuteczny (na pewno nie zaśmieca systemu, wysyła tylko systemowy komunikat do wszystkich procesów...). Ale swoją drogą dziwię się, że przy takiej ilości RAMu można narzekać na jego uciekanie :) Korzystając z urządzenia z 64MB RAMu to sie trzeba było nagimnastykować, ale na Diamencie jest komfort i naprawdę reset jest ostatecznością, a na pewno nie jest dobrym rozwiązaniem na problem wyciekniętego RAMu... tak MsZ :)

*

Offline Mikeangelo

• *
  • 76
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 15, 2008, 22:28:51 »
Witam,

Coś musiałeś źle zrobić. Używam SK Tools od prawie dwóch lat i nigdy nie było żadnnych problemów po czyszczenia pocketa tym narzędziem.

Dołączam się do odpowiedzi...

*

Offline jamw

• 21
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 16, 2008, 12:11:00 »
Dziekuje bardzo za Oxios Memory, dziala zadowalajaco, czysci RAM do okolo 64% zajetej pojemnosci. Male dwa programiki: Oxios Hibernate odzyskuje RAM, a CloseApps jak nazwa zamyka aplikacje.
SK Tools jest za duze i zasobozerne, poza tym nie potrzebuje az tylu aplikacji w srodku, do konfiguracji uzywam Diamond Tweak ktory mnie w pelni satysfakcjonuje.

Pozdrawiam

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 16, 2008, 14:08:23 »

pozdrawiam

Pozdrowienia.

Hmmmm, a mnie się wydaje, że nie po to mam urządzenie, żeby je restartować raz dziennie. Gdybym miał restartować telewizor, komputer, telefon stacjonarny i samochód raz dziennie, to chyba bym zgłupiał :) Oxios jest malutki, prościutki i bardzo skuteczny (na pewno nie zaśmieca systemu, wysyła tylko systemowy komunikat do wszystkich procesów...). Ale swoją drogą dziwię się, że przy takiej ilości RAMu można narzekać na jego uciekanie :) Korzystając z urządzenia z 64MB RAMu to sie trzeba było nagimnastykować, ale na Diamencie jest komfort i naprawdę reset jest ostatecznością, a na pewno nie jest dobrym rozwiązaniem na problem wyciekniętego RAMu... tak MsZ :)
A nie resetujesz komputera? Ja średnio po 5-6godzinach dosłownie muszę zresetować peceta, tym bardziej jak zamierzam odpalić np. CS'am, bo chciał nie chciał nawet te 2GB RAM w przypadku peceta po wielu godzinach się zamulą i reset to jedyne zdrowe wyjście, w życiu jakiegoś free ram nie używałem :) Jesteś tak w gorącej wodzie kompany, że 60sek resetowania pc działa Ci na nerwy:D? Coś nie tak (;
Diamond faktycznie ma dużo ram i nie ma problemów większych, ale jeden reset na 2 dni nie przeszkadza wcale.
contrast is not a sin...

*

Offline loriath

• **
  • 103
  • Sprzęt: Eten X650, Asus A636N, HTC Touch Diamond, HTC TP2 Rhodium
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 16, 2008, 15:35:56 »
A nie resetujesz komputera? Ja średnio po 5-6godzinach dosłownie muszę zresetować peceta, tym bardziej jak zamierzam odpalić np. CS'am, bo chciał nie chciał nawet te 2GB RAM w przypadku peceta po wielu godzinach się zamulą i reset to jedyne zdrowe wyjście, w życiu jakiegoś free ram nie używałem :) Jesteś tak w gorącej wodzie kompany, że 60sek resetowania pc działa Ci na nerwy:D? Coś nie tak (;
Diamond faktycznie ma dużo ram i nie ma problemów większych, ale jeden reset na 2 dni nie przeszkadza wcale.

A wiesz, że nie :) Pracuję cały dzień bez restartów, aplikacji trochę jest i nie mam potrzeby restartu :) Powiem więcej, potrafiłem całymi miesiącami pracować na Viście z hibernacją bez restartu, tylko hibernacja :)