0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
metoda proponowana przeze mnie (jako, że rozgotowywać romu pewnie nie chcesz)1. pusty plik z zasobami (mogę podrzucić)2. Dodajesz do tego pliku ico samego "start" (id zasobu to 1)3. zapisujesz jako shellres.dpi.wersjajezykowa.dll4. W zależności od romu .dll'ka może wymagać podpisu cyfrowego, więc podpisz i dodaj certyfikat do systemu5. Wrzucasz dll'kę do \windows i powinno działać.
dla ścisłościjeśli mamy już shellres w romie(xip) i wrzucamy nowego do \windows, to tracimy ram.
..tracimy ram powiedzmy równy wielkości dllki/mui oraz czasem wydajnośc w dziwnych momentach(przycięcia, mrożenia....)...
hmm, może ktoś przeczyta i zrozumie?nadzieja //to jest metoda najprostsza, bez kombinowania zbytniego. Drobna poprawka nastąpiła.
szkic, przeszperalem na spokojnie kompa i znalazlem to co Cie interesuje Mam nadzieje ze to te pliki ... W zipie masz pliczek shellres do zmiany samego loga bodajze i pliczek do zmiany baterii wraz z ikona wifi. Jezeli chcesz tylko zmienic logo wgraj ten shell res LINK
Cytat: globalbus w Styczeń 23, 2009, 15:15:11metoda proponowana przeze mnie (jako, że rozgotowywać romu pewnie nie chcesz)1. pusty plik z zasobami (mogę podrzucić)2. Dodajesz do tego pliku ico samego "start" (id zasobu to 1)3. zapisujesz jako shellres.dpi.wersjajezykowa.dll4. W zależności od romu .dll'ka może wymagać podpisu cyfrowego, więc podpisz i dodaj certyfikat do systemu5. Wrzucasz dll'kę do \windows i powinno działać.hahahahah, globalbus, SZKODA Twojego czasu, daj spokój Przeca ci się fora pomyliły lol.Chociaż się pośmiałem w końcu dziś.
Nothin czytałem i korzystam z Twej pracy,ehh pewnie to forum to nie sławetne mobione ale sam widzisz-czytasz że publika kupująca poki co sprzęt z tego działu(Diamond) to charakterystyczna publika(sam czytasz) więc Twoja pomoc tu jest pożądana.Więc pomagaj miast wyśmiewać,forum przeżywa kryzys he he więc przyda się fachura,pozdrawiam.