Zestaw sluchawkowy MDA Compact IV - problem z odtwarzaczem i radiem

• 2 Odpowiedzi
  • 783 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam,
od kilku dni jestem posiadaczem MDA Compact IV. Telefon kupilem od znajomego, byl uzywany przez dwa tygodnie. Powoli zaczynam go ogarniac, bo mnogosc opcji jest naprawde wielka ;) Przyszla pora na sprawdzenie muzycznych mozliwosci telefonu, i tak: wbudowany glosnik dziala swietnie, jesli chodzi o odtwarzanie plikow muzycznych. Muzyka jest odgrywana glosno, wyraznie, glosnik jest dobrej jakosci. W pudelku byl dolaczony zestaw sluchawkowy (nowy, nieuzywany). Po podlaczeniu na pasku obok przycisku Start pojawia sie ikonka zestawu sluchawkowego - czyli zestaw wykrywany jest poprawnie.

Wlaczam odtwarzacz muzyczny - i niestety, glosnik sie nie wylacza, a muzyka jest odgrywana przez sluchawki i przez glosnik telefonu.... Jak to zmienic? Z tego co wygooglowalem (naprawde niewiele ;/) to trzeba 'podlubac wykalaczka w gniezdzie zestawu sluchawkowego' - ludzie, darujcie, to jest nowy telefon ;/

Drugi problem dotyczy radia. Po wlaczeniu na sluchawki slychac tylko cichy szum, natomiast przez glosnik nie slychac nic. Suwak w zakladce System przeciagniety jest na maksymalna glosnosc. Odtwarzacz wykrywa czestotliwosc RMF FM (96.0) i pokazuje zasieg na 2 kreski. Czy to jakos trzeba wlaczyc?

Trzeci problem (nie dotyczy zestawu sluchawkowego, ale przy okazji zapytam). Bylem wczoraj w Krakowie, telefon na otwartym zasiegu lapal fixa (sygnal GPS) przez kilka minut (probowalem na iGo i AutoMapie). Natomiast w samochodzie nie zawsze mu sie to udawalo... Czy to jest standard w tych telefonach? Czy po prostu ja mam cos skopane (trzeba wgrac jakis ekstra tuningowany soft)?

*

Offline Pidzama1x

• **
  • 183
  • Sprzęt: E52
Odp: Zestaw sluchawkowy MDA Compact IV - problem z odtwarzaczem i radiem
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2009, 12:28:48 »
jeżeli jest na gwarnacji oddaj do servisu :D
A co do radia to łapie ci sygnał..
Fix w gps-ie wpierw zaktualizuj satelity bedzie po tem ładnie smigalo
9210 - SPV CLASSIC - SPV C550 - MDA II - SPV M600 - N70 - SPV E650 - N80 -SAMSUNG I300 - IMATE JAQ3 - MDA VARIO III - HTC DIAMOND - E51 - IPhone 3g - Omnia Lite - E52 - Alcatel OT908 - Nokia 5800XM - Blackberry 8520 - Alcatel OT918 - SE live - BB 9320 :D

Odp: Zestaw sluchawkowy MDA Compact IV - problem z odtwarzaczem i radiem
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 27, 2009, 14:30:10 »
jeżeli jest na gwarnacji oddaj do servisu :D

Tak, jest na gwarancji.

A co do radia to łapie ci sygnał..

Co to znaczy 'lapie Ci sygnal' ? Mam wlaczyc i czekac, az zaskoczy, czy jak?:) Bo nie za bardzo rozumiem :)

Edit:

Panowie, wielkie dzieki za pomoc. Rozwiazanie problemu - banalne. Jak to w przypadku Windows-based device wystarczylo wylaczyc i wlaczyc telefon - i muzyka i radio dzialaja jak zloto :) Teraz jeszcze GPS musze sprawdzic, ale z tym tez pewnie nie bedzie klopotu. Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2009, 14:56:57 wysłana przez gazelek »