Wyłączenie sprawdzania certyfikatów-problem

• 3 Odpowiedzi
  • 4402 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline JaJ0s

• 19
Wyłączenie sprawdzania certyfikatów-problem
« dnia: Kwiecień 07, 2009, 19:10:17 »
Witam

Postanowiłem przesiąść się na manile z Diamonda 2, grałem jakiś odchudzony rom bez manilii(z xda), zainstalowałem manile wszystko śmiga, tylko jest jeden problem:

Kiedy chce włączyć np opere to wyskakuje mi:
"The file <nazwa pliku> cannot be opened. Either it is not signed with a trusted certificate, or one of its components cannot be found. ..."

Wiem że chodzi o sprawdzanie ceftyfikatów(kiedyś miałem do tego cab'a ale się podział) i zazwyczaj robiłem to przez diamond TF3d config(lub któryś inny do tweakowania) ale teraz jest problem bo nie idzie pod manila z D2 odpalić praktycznie żadnego programu do tweaków dla manilii 1.

Moje pytanie czy ktoś posiada cab'a żeby to ustrojstwo wyłączyć?
dodam że użyłem szukajki i googla(oraz informacji na xda) i za nic nie moge znaleźć odpowiedzi jak to obejść(motyw z rejestrem już przeszedłem i nadaj to samo).

Piotrek

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: Wyłączenie sprawdzania certyfikatów-problem
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 07, 2009, 19:17:12 »
a może jednak przeczytaj drugą część komunikatu :]
powtarzam, to jest błąd importu biblioteki, który może być spowodowany tym, że biblioteka jest niewłaściwie podpisana lub częściej po prostu jej nie ma
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline JaJ0s

• 19
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 07, 2009, 19:26:55 »
No ale to samo dla większości programów? czaje o co chodzi, miałem te same problemy przy oryginalnym romie od HTC i załatwiłem to jakimś cab'em. Po prostu programy są nie podpisane cyfrowo(ale mają certyfikat nie z MS) tak mi sie przynajmniej wydaje.

Takie same problemy mam np dla: quickgps, resco registry, bluetooth explorer i długo by wymieniać(ha nawet solitaire nie działa...).

Piotrek

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 07, 2009, 20:12:24 »
HKLM\Security\Policies\Policies
valuename '00001001' was set to dword:2, zmienic na dword:1 z tego co pamietam
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.