Czesc !
Posiadam XDA IGNITO z O2 UK
ROM 1.93.479.3 WWE
RADIO ROM 1.00.25.05
XP SP3
MicroSoft Active Sync 4.5
Miał to byc nowy, pierwszy "fajny" telefon z Windows Mobile ...
Tymczasem szlag mnie juz trafia i nie mam pojecia co robie nie tak, ze dzieja sie nastepujace rzeczy.
Pierwsza z nich jaka mnie doprowadza do szewskiej pasji to .... po zainstalowaniu Microsoft Active Sync wszystko pieknie ladnie, polaczenie itd. jesli tylko zrestartuje komputer to moge sie pozegnac z synchronizacja XDA - Active Sync nie chce sie polaczyc z tym szajsem. Pomaga tylko odinstalowanie calkowite Active Synca i wywalenie wszelkich z nim zwiazanych danych z partycji systemowej w komp. Nie mam pojecia co z tym zrobic.
Druga rzecz dotyczy GPS w XDA Ignito.
Po zainstalowaniu TT 7 program nie wykrywa satelit i wyswietla komunkat, ze slaby sygnal GPS.
Probowalem wszystkiego - uzywalem wewnetrznego GPS, probowalem ustawien z odbiornikiem GPS NMEA zmienialem porty COM - dostepne w programie TT7 sa tylko COM4 i COM7, predkosc transmisji.
Uzywalem aplikacji Quick GPS, Soft Resetowalem i nie wiem co jeszcze i wszystko na darmo.
Rece opadaja ...
Pomyslalem, ze przetestuje inna aplikacje i zamontowalem AutoMape 5.0.5 .... tak ! to samo Brak sygnalu GPS
Pozatym jest problem z polaczeniami Internet przez siec GSM - ten cudowny sprzecik za ktory ludzie na Alledrogo wolaja 1400 PLN nie che sie laczyc z siecia - probowalem wszystkiego, ustawien automatycznych, ktore sa dostepne w telefonie, kopiowania CABow ze strony mobione, ktore maja ponoc automatycznie skonfigurowac urzadzenie do pracy MMS,GPRS - nic z tego po zamontowaniu CABow nie moglem wyslac zwyklego smsa ...
Moja uwaga co do pierwszego uruchomienia po wgraniu oryginalnego ROMu HTC ze strony na tym forum pierwsze wyslanie MMS trwalo 5 godzin ! ! ?
Odbior pierwszego testowaego MMSa rowniez tyle ... teraz to ida normalnie.
Nie wiem co jeszcze moglbym zrobic odnosnie tego nieszczesnego GPSu i internetu przez GSM - dlatego prosze was o pomoc.