Wyskakujące okienko powiadomienia o ....

• 10 Odpowiedzi
  • 1736 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wyskakujące okienko powiadomienia o ....
« dnia: Styczeń 30, 2009, 18:12:41 »
Witam, kiedys wyswietlało mi sie okienko na dole ekranu np z treścią otrzymanego smsa, lub przypomnienie, lub alarm. Okienka juz nie ma i musze za kazdym razem klikac na gorny panel i w ten sposob np odrzucic przypomnienie lub wylaczyc alarm. Troche to denerwujace :/
Nic ostatnio w ustawieniach nie ruszalem wiec nie mam pojecia czemu tak sie stalo. Hard reset tez nie pomogl. Zanim wgram od nowa rom wole spytac czy ktos sie spotkal z czyms takim :)

*

Offline picio23

• 14
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: Wyskakujące okienko powiadomienia o ....
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 30, 2009, 18:17:09 »
Wejdz do Start/Ustawienia/Dzwięki i powiadomienia  ------> masz tam rozne ptaszki do pozaznaczania. Sprobuj ten od Programy.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 30, 2009, 18:35:25 »
O żesz :)
tylko dziwne że mi się to samo poodznaczało ;/
Dzięki wielkie

*

Offline mobzd

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Legend
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 30, 2009, 19:49:51 »
Jedyny minus przy aktywnym TouchFlo3D to brak dynamicznego przypisania lewego softkeya do bieżącego zdażenia. O ile SMSy czy połączenia moge sobie odklikać w TF3D to przypomnienia musze celować w ikonke dzwonka na górnej belce ...

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 30, 2009, 20:46:00 »
Jedyny minus przy aktywnym TouchFlo3D to brak dynamicznego przypisania lewego softkeya do bieżącego zdażenia. O ile SMSy czy połączenia moge sobie odklikać w TF3D to przypomnienia musze celować w ikonke dzwonka na górnej belce ...

Niekoniecznie, wystarczy ustawic, zeby wyskakiwalo okienko powiadomienia przy danym zdarzeniu, czy to przy alarmie, czy przypomnieniu i wtedy pojawia sie komunikat i sa ekranowe softkey'e dismiss i menu.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 31, 2009, 14:16:56 »
Ja mam taki problem że ciągle dostaje wiadomość od administratora systemu że sms został dostarczony i za każdym razem mam to zapisane jako nową wiadomość, robi się bałagan i w ogóle. chce to wyłączyć, odznaczyłem tą funkcje "przypominaj o dostarczeniu wiadomości" daje ok, ale daje mnie o tym informuje, jak ponownie wchodzę w ustawienia top ta funkcja jest dalej zaznaczona ptaszkiem. co z tym zrobić?

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 31, 2009, 14:22:07 »
Na zakladce TF3d kliknij sms/wiecej potem menu/narzedzia/opcje wybierz konto aby zmienic ustawienia: kliknij w SmS/MMS i odznacz zadaj powiadomien o dostarczeniu :)

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 04, 2009, 13:39:51 »
O żesz :)
tylko dziwne że mi się to samo poodznaczało ;/
Dzięki wielkie
Heh, faktycznie dziwne - u mnie też się samo poodznaczało ;/
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 04, 2009, 15:26:11 »
Witam. A czy może wiecie jak wyłączyć opcje wyświetlającej sie wiadomosci sms na ekranie, zaraz po tym jak się ją dostanie? Nie moge sobie przypomniec gdzie sie to ustawialo wiec pomyslalem ze w tym watku dostane odpowiedz. Z góry dziekuje i pozdrawiam.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 04, 2009, 16:57:33 »
Tak samo, jak się włącza - tylko odwrotnie ;] - w 2 poście masz napisane ;P (musisz znaleźć New text messages)
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 05, 2009, 12:20:58 »

Niekoniecznie, wystarczy ustawic, zeby wyskakiwalo okienko powiadomienia przy danym zdarzeniu, czy to przy alarmie, czy przypomnieniu i wtedy pojawia sie komunikat i sa ekranowe softkey'e dismiss i menu.

jakieś czary, mam wszystko ustawione w sound & notifications ale dalej podczas włączania się budzika nie mam tego magicznego dismiss ;] a było
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY