Wymiana plikow za pmoca WiFi pomiedzy PC a Diamondem

• 7 Odpowiedzi
  • 1491 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline popaS

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC M9
Wymiana plikow za pmoca WiFi pomiedzy PC a Diamondem
« dnia: Grudzień 28, 2008, 00:49:52 »
Czesc !

Probowal ktos z was wymieniac dane pomiedzy komputerem, a Diamondem, XDA za pomoca WiFi ?
Jesli tak to prosilbym o kilka slow, jakie oprogramowanie, konfiguracja.

Dzieki !

(XDA to taki Diamond w Anglii :-) )
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2008, 01:33:05 wysłana przez popaS »

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
Odp: Wymiana plikow za pmoca WiFi pomiedzy PC a Diamondem
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2008, 00:56:54 »
Kolego WiFi jest tylko połączeniem,przesył danych to tylko wynik takiego połączenia.Co oznacza XDA w twym pytaniu?Nie bardzo rozumiem,może nie wiesz co oznacza XDA?To forum w Anglii....
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 28, 2008, 16:32:02 »
forum skads musialo wziasc nazwe, xda to 'podmarka' '??' telefonow, tak jak MDA w erze

a co do przesylania po wifi to probowalem, bez rezultatow, no ale przyznam ze nie mialem parcia na to wielkiego wiec sie nie przykladalem  :E
Milestone @ 800MHz

*

Offline xcoom

• 544
  • Linux registered user 480923
    • http://www.mydiamond.prv.pl - Soft dla HTC Touch Diamond
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 28, 2008, 16:48:04 »
Kiedyś się czym takim bawiłem.
Nazywa się to Network Plugin.
Połączenie miedzy kompem a Diamondem było realizowane przez access point, ad-hoc nie testowałem
Musisz na kompie udostępnić jakiś folder i mieć zainstalowany na Diamondzie Network Plugin
Potem wchodzisz w Ustawienia->Połączenia->Network Plugin i wyszukujesz ten komputer z udostepnionym folderem a następnie mapujesz ten folder.
Widać go potem w Total Commander w katalogu Network

Nie wiem czy wszystko opisałem prawidłowo bo piszę to z pamięci, ale ogólnie tak to wyglądało.

*

Offline popaS

• *
  • 73
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 29, 2008, 00:39:38 »
Kiedyś się czym takim bawiłem.
Nazywa się to Network Plugin.
Połączenie miedzy kompem a Diamondem było realizowane przez access point, ad-hoc nie testowałem
Musisz na kompie udostępnić jakiś folder i mieć zainstalowany na Diamondzie Network Plugin
Potem wchodzisz w Ustawienia->Połączenia->Network Plugin i wyszukujesz ten komputer z udostepnionym folderem a następnie mapujesz ten folder.
Widać go potem w Total Commander w katalogu Network

Nie wiem czy wszystko opisałem prawidłowo bo piszę to z pamięci, ale ogólnie tak to wyglądało.

Dzieki Ci mistrzu  :-)
Doslownie tak to wyglada
Moge teraz sciagac co chce z komputera, bez podlaczania kabli z predkoscia okolo 3.5Mbps :-)
(wlasnie nie posiadam kabla do jednego z telefonow i byl problem z przesylaniem plikow)

Pobieranie plikow z komputera na XDA, czy tez Omnie - no problem ... a jak zrobic odwrotnie ?
Z XDA na komputer, jak udostepnic pliki w XDA ? Cos przeoczylem ?

Dzieki !

*

Offline popaS

• *
  • 73
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 29, 2008, 23:25:42 »
Nie wymyslilem nic ciekawego w sprawie udostepniania plikow na telefonie, ale zrobilem jeden prosty manewr.
W udostpenionym katalogu na komputerze we wlasciwosciach, zaznaczylem opcje Zezwalaj uzytkownikom sieciowym na zmiane plikow ... dodatkowo w atrybutach katalogu odznaczylem Tylko do odczytu.
Teraz mam mozliwosc zapisywania danych na dysku komputera  :ok:
Wolalbym udostepnianie na telefonie, ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 30, 2008, 12:08:39 »
wystarczylo uzyc opcji szukaj na forum. do polaczen z pc oraz typowymi
FTP`ami najlepszy jest resco explorer lub TC niestety pierwszy jest platny ale nie zastapiony
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline popaS

• *
  • 73
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 30, 2008, 18:33:32 »
Rozumiem, ze dla ciebie to pestka w takim razie prosze podziel sie z nami swoja wiedza na temat - Jak Udostepnic Dane na telefonie za pomoca Resco Explorer.
Powiedz mnie i pozostalym uzytkownikom tego forum jak zrobic, zeby XDA Ignito czy tez inny telefon znalazl sie w otoczeniu sieciowym na PC