Wykaz ROM-ów oraz opinie o nich

• 491 Odpowiedzi
  • 227125 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline razor777

• **
  • 160
  • Sprzęt: Nokia 9300, FS T810, HTC Tytn II, HTC Diamond, HTC HD2
Odp: Wykaz ROM-ów oraz opinie o nich
« Odpowiedź #150 dnia: Styczeń 09, 2009, 13:13:50 »
próbowałem na 479 i bez harda nie pójdzie szkoda :(
Pozdrawiam
    razor

*

Offline estor12

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Diamond WM 6.1 PL , rom 4.0
« Odpowiedź #151 dnia: Styczeń 09, 2009, 16:26:52 »
wgrałem i jest odczuwalne przyspieszenie zobacze jak bateria trzyma

*

Offline Andi60

• **
  • 135
« Odpowiedź #152 dnia: Styczeń 09, 2009, 20:59:15 »
estor12
"witam, czy możesz coś wiecej powiedzieć o tym romie, własnie chciałem go zainstalowąć ?
auto mapa już działa ?
"

AutoMapa działa. ROM na 3+.

Pozdrawiam,
Andrzej.

*

Offline su27

• 36
  • Sprzęt: G1/Dwang 1.13
« Odpowiedź #153 dnia: Styczeń 10, 2009, 01:04:43 »
Obecnie widać duży wysyp szybkich ROMów (na xda) bazowanych na połudiowoafrykańskim romie v2.
A ja gorąco polecma przetestowac ROM mondilva
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=459854
SUPER SZYBKI, dużo miejsca na programy (ponad 120) pamięć wolna 65MB, po prostu super.
Nie zamykajcie się na tylko spolszczone ROMy. Wszak interfejs może być po polsku. Ja po prawdzie nawet nie zauważam czy polski czy angielski - dopiero przy słowniku t9 wychodzi....

Polecam ten romik. No i jeszcze on jest UC - znaczy, można ustawić swoje aplikacje do ładowania przy HR.

Romik rzeczywiście bardzo szybki i fajny. Niestety nie działa kilka aplikacji które wolałbym mieć takich jak np. PhoneCanvas_VGA, xcoom_HTCExtFun. Odnoszę wrażenie że znaczne przyspieszenie nastąpiło kosztem większych cięć w ROMIE. Poza tym byłby to bardzo fajny ROM. Wracam do poprzedniego Shine On :ok:

U mnie, na Nataly 1.1.1, PhoneCanvas_VGA działa. A rom jest szybszy niż jakikolwiek 2.00 lub 2.03, które próbowałem.

*

Offline e.t.

• *
  • 59
    • Kuchnia nataly
« Odpowiedź #154 dnia: Styczeń 10, 2009, 08:36:25 »
A do tego mondilv wystawił swojej kuchenki, więc nie ma problema - można samemu sobie zrobić taki ROM jak się chce...
A jak ktoś chce po polsku to polecam soft Interwrite Pro.
Od paru dni szlifuję go sobie na moje potrzeby (ikonki, soft, etc) i jestem bardzo zadowolony, jakkolwiek mam wrażenie ze wersja 1.1 jest lepsza dla baterii od 1.1.1

*

Offline estor12

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Diamond WM 6.1 PL , rom 4.0
« Odpowiedź #155 dnia: Styczeń 10, 2009, 08:47:37 »
A do tego mondilv wystawił swojej kuchenki, więc nie ma problema - można samemu sobie zrobić taki ROM jak się chce...
Od paru dni szlifuję go sobie na moje potrzeby (ikonki, soft, etc) i jestem bardzo zadowolony, jakkolwiek mam wrażenie ze wersja 1.1 jest lepsza dla baterii od 1.1.1

to jest nakładka na windows z pl językiem ?

*

Offline e.t.

• *
  • 59
    • Kuchnia nataly
« Odpowiedź #156 dnia: Styczeń 10, 2009, 17:08:18 »
tak, ona automatycznie nadpisuje/dodaje pliki do WM6 i jest po polsku. tylko z tf3d trzeba uważać, bo niektórzy kucharze wywalają pliki innych języków niż angielski z manili (np. mondilv to zrobił, celem odchudzenia), ale nie ma problema żeby je z powrotem skopiować.

Tutaj jest link
http://www.megaupload.com/?d=E9ZRTXSP
A tutaj pliki manili do skopiowania żeby tf3d było po polsku (bez interpro trzeba ręcznie przestawić język w tf3d config)
http://www.megaupload.com/?d=4U7VWIA6

POwodzenia!

*

Offline Pawik

• 14
« Odpowiedź #157 dnia: Styczeń 10, 2009, 18:33:38 »
Witam...
Jak wielu już widzi jestem laikiem na dodatek brak czasu nie pozwala mi prześledzić całego tego forum co z moją wiedzą a i językiem dla mnie nieczytelnym pragnę poprosić o pomoc

Zakupiłem urządzenie HtC z drugiej ręki,z takimi parametrami
Wersja Pamięci 1.93.479.3 WWE
Wersja Radia     1.00.25.05
Wersja Protokołu 52.29.25.12H

czy ktoś może mi podpowiedzieć czym dysponuję...a może podpowie czy powinienem podmienić romDzięki i przepraszam wszystkich za spamerkę bo już tu kilka takich pytań widziałem :ok:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2009, 18:03:56 wysłana przez Pawik »

*

Offline e.t.

• *
  • 59
    • Kuchnia nataly
« Odpowiedź #158 dnia: Styczeń 10, 2009, 20:40:08 »
użyj opcji szukaj a wiele się dowiesz....  :)
Poszukaj w necie cabów o nazwie audiopara, albo audiopara3.csv
Bedzie ci ucho odpadać.....  :mrgreen:

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #159 dnia: Styczeń 13, 2009, 16:57:20 »
hej
czy ktoś z Was testował nowy rom xcooma?

dostępny jest gdzieś poza chomik.pl?
end of fear
yo is here

*

Offline Jimzs

• 2
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #160 dnia: Styczeń 14, 2009, 03:30:12 »
Witam,

Parę dni temu wgrałem nowy ROM xcomma (v.7) i musze powiedzieć, ze jest najlepszy z tych, które do tej pory testowałem. Od miesiąca szukałem takiego, który spełni większość moich oczekiwań (tzn. spolszczenie, oparty na najnowszym ROMie HTC, niezbędne programy, szybkość, stabilność itd). Do tej pory moim faworytem był ROM v.4 Lovelasika i czekałem na nowszą wersję. Z braku cierpliwości wgrałem xcooma... i tak już zostanie  :smile:
Nie rozumiem tylko, dlaczego ROMy xcooma sa tutaj praktycznie przemilczane... tzn, nie mają swojego przyklejonego wątku. Przecież to jedne z najlepszych polskich ROMów...
Generalnie, szczerze polecam  :ok:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2009, 03:35:37 wysłana przez Jimzs »
MDA Compact IV
ROM: xcoom Diamond Full ROM ver. 7
Radio: 1.09.25.23

*

Offline e.t.

• *
  • 59
    • Kuchnia nataly
« Odpowiedź #161 dnia: Styczeń 14, 2009, 14:51:55 »
+1 albo nawet +2

xcoom wie co robi i nie blokuje ROMów. Można je rozgotować i sobie ustawiać wg. woli (ja lubię wersje light..)

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #162 dnia: Styczeń 14, 2009, 23:09:45 »

Natally 1.1.1 jest ślicznym ROM-em jeśli chodzi o wygląd.Czarny dialpad,szare zamiast zielonych podświetlenie funkcji windows oraz kalendarz i historia połączeń -kurcze naprawdę robi wrażenie.Przesiadłem się z Duttego i wszystko byłoby fajnie tylko.... battery drain.Kurcze na Dutty 3.6b 12PP z radiem 1.08.25.20 miałem prawie 3 dni,na Natally jedynie 24h,szkoda.Próbuję jeszcze konfiguracji z radiem 1.08.25.20 (autor rekomenduje 1.00.25.05) i zobaczę czy bateria dłużej wytrzyma.
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline su27

• 36
  • Sprzęt: G1/Dwang 1.13
« Odpowiedź #163 dnia: Styczeń 16, 2009, 02:08:33 »
Rzeczywiście, Nataly do oszczędnych nie należy - to pewnie wina dużej ilości skryptow. Ja właśnie zamieniłem ten ROM na najnowszy ROM xcooma i jestem bardzo zadowolony. W połączeniu z radiem .16 moj Diamond wreszcie wytrzymuje dłużej niż  dzień przy dość intensywnym użytkowaniu.

*

Offline e.t.

• *
  • 59
    • Kuchnia nataly
« Odpowiedź #164 dnia: Styczeń 16, 2009, 08:03:15 »
Hmmm, a ja z Natalym mam właśnie odwrotne odczucia... No nic, problem w tym że nie ma tego jak dokładnie sprawdzić. Za dużo zmiennych żeby porównywać...
Chyba że ktoś ma zbędnego Diamonda i może zainstalować ROM i zobaczyć ile pociągnie a potem w tym samym miejscu testować następny... :)

*

Offline siwyyy

• **
  • 100
  • HTC Diamond
« Odpowiedź #165 dnia: Styczeń 17, 2009, 11:40:41 »
Mam prośbę do testerów romów... Powstało ich ostatnimi czasy jak grzybów po deszczu, a w temacie nic nie ma o nowych romach.
Może by ktoś się pokusił o aktualizacje, zawierającą nowe romy, zwłaszcza oparte o 2.03 :ok:

Sądze, że nie tylko ja byłbym ogromnie wdzięczny :santa: :banan:

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #166 dnia: Styczeń 17, 2009, 19:00:22 »
Czołgiem Moi Drodzy !
Użytkowałem kilkanaście ROMów . Były AZTORy , Shaks-y , inne z manillą z HD , sporo Dutty-ego , Szacownego Qsqa i jeszcze kilka innych z xda. ...
Jednak , jak dla mnie , bezwzględnie najlepszy/najbardziej optymalny jest Dutty V4 . ROMek , chyba bez wad , używam go juz wiele dni i mimo zamiłowania do fleszowania , nie wymieniam go , na inny . Jest po prostu - PERFEKCJA !!! Dograłem "kurtynkę" , zmieniłem RADIO ( za namową Szanownego Szkica ) na 1.08.25.20. , ... rewelacja , jak dla mnie najlepszy ROMuś na świecie  :D  . ( Jak dotychczas.)

Polecam Go , szczerze !!!

Pozdrowienia .

« Odpowiedź #167 dnia: Styczeń 17, 2009, 22:18:19 »
Odnosnie ROM-u Dutty V4 tez bylem zachwycony do wczoraj. Otoz zauwazylem ze gdy uzywam mobilnego skypa by chwile podzwonic badz popisac, gdy koncze program TF3D nie dziala jak powinienen. Nie zmieniaja sie panele nie dziala przycisk do przejscia do screenu HOME, ogolnie zwiecha. ratuje tylko Soft Reset. Czy ktos ma podobne problemy??

*

Offline Pawik

• 14
« Odpowiedź #168 dnia: Styczeń 18, 2009, 19:23:15 »
Czołgiem Moi Drodzy !
Użytkowałem kilkanaście ROMów . Były AZTORy , Shaks-y , inne z manillą z HD , sporo Dutty-ego , Szacownego Qsqa i jeszcze kilka innych z xda. ...
Jednak , jak dla mnie , bezwzględnie najlepszy/najbardziej optymalny jest Dutty V4 . ROMek , chyba bez wad , używam go juz wiele dni i mimo zamiłowania do fleszowania , nie wymieniam go , na inny . Jest po prostu - PERFEKCJA !!! Dograłem "kurtynkę" , zmieniłem RADIO ( za namową Szanownego Szkica ) na 1.08.25.20. , ... rewelacja , jak dla mnie najlepszy ROMuś na świecie  :D  . ( Jak dotychczas.)

heya...mała prośba jeśli to możliwe link do do tego romu bo w tym gąszczu romów nie bardzo widzę ten Dutty V4 :proud:
Z góry dziękuję

« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 19:24:51 wysłana przez Pawik »

*

Offline andrzej78

• 32
  • Sprzęt: HTC Magic 32A
« Odpowiedź #169 dnia: Styczeń 18, 2009, 19:30:13 »
heya...mała prośba jeśli to możliwe link do do tego romu bo w tym gąszczu romów nie bardzo widzę ten Dutty V4 :proud:
Z góry dziękuję

Rom znajdziesz na stronie Dutty'ego:
http://www.duttythroy.net/download-area.html?func=select&id=44

*

Offline Pawik

• 14
« Odpowiedź #170 dnia: Styczeń 20, 2009, 20:08:14 »
Page or Directory not Found (404 Error)   cóż chyba strona wygasła??
i skąd mam ten rom pobrać?????

*

Offline andrzej78

• 32
  • Sprzęt: HTC Magic 32A
« Odpowiedź #171 dnia: Styczeń 20, 2009, 20:29:01 »
Dziwne. U mnie strona wchodzi bez problemów.
Alternatywny link: http://rapidshare.com/files/180645547/Duttys_5.2.20764.1.4.3_V4_Full_CVSD__3.02_.zip
hasło do archiwum: V4 3.02 Produced by Dutty

« Odpowiedź #172 dnia: Styczeń 20, 2009, 21:54:05 »
hmmm wgralem ROM Duttys V4 i nie widzi mojej baterii
Main Battery : Unknown

bateria nie jest oryginalna ( nexxus 800mAh)
 a tak poza tym to narazie bez zadnych rewelacji (moze dlaatego ze telefon mam od wczoraj:) ) lubie bajerki a tutaj takowych w nim nie widze(jeszcze nie obcykalem go do konca).

*

Offline Pawik

• 14
« Odpowiedź #173 dnia: Styczeń 20, 2009, 22:25:57 »
hmmm wgralem ROM Duttys V4 i nie widzi mojej baterii
Main Battery : Unknown

bateria nie jest oryginalna ( nexxus 800mAh)
 a tak poza tym to narazie bez zadnych rewelacji (moze dlaatego ze telefon mam od wczoraj:) ) lubie bajerki a tutaj takowych w nim nie widze(jeszcze nie obcykalem go do konca).

jeszcze nie obcykałeś do końca urządzenia a już rom zmieniłeś  :O no gratsy pomysłu,jak chcesz bajeru kup sobie nokie  :]

« Odpowiedź #174 dnia: Styczeń 20, 2009, 22:46:56 »
mysle ze nie masz mi czego gratulowac, kazdy zmienił ROM, predzej czy pozniej...stary był wolny i wieszał się,a  i chodziło mi o bajerki w ROMie...

*

Offline enigma_pl

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Desire HD & MDA IV C
« Odpowiedź #175 dnia: Styczeń 21, 2009, 00:08:14 »
jeszcze nie obcykałeś do końca urządzenia a już rom zmieniłeś  :O no gratsy pomysłu,jak chcesz bajeru kup sobie nokie  :]
i ja pierwsze co zrobiłem to wrzuciłem nowy rom do diamencika. nawet nie miałem zamiaru testować jego możliwości na romie od ery, bo i po co tracić czas? :)

« Odpowiedź #176 dnia: Styczeń 23, 2009, 07:39:47 »
Witam

ostatnio wrzuciłem na diamencika ROM RUU_Diamond_HTC_Europe_2.03.401.2_Radio_Signed_Dia mond_52.51.25.26_1.09.25.23_Ship. Muszę przyznać, że chodzi świetnie w porównaniu z ROM'em Orange'a. Zauważyłem jedną rzecz przy próbie spolszczenia interwritem. Po zainstalowaniu oprogramowania znika sms-chat o.o'. Nie ma możliwości odczytania dłuższego sms, który nie mieści się w tf3d. Po odinstalowaniu Interwrite'a wszystko wraca do normy Oo'

Miał ktoś może ten problem i zna rozwiązanie? Nie mówię, że bez jęz. polskiego nie przeżyję ale miło by było gdyby był :)

*

Offline bax87

• *
  • 85
« Odpowiedź #177 dnia: Styczeń 29, 2009, 20:15:40 »
Witam muszę niestety nie zgodzić się z przedmówcami otóż:
Posiadam oryginalny ROM 1.93 ERA jedyne co zmieniłem to PLT na 1.4 Oniilex i przyspieszenie mojego MDA IV jest znacząco widoczne do tego Radio 07 i śmiga całkiem przyzwoicie a do tego brak jakichkolwiek zwiech czy niemożności grania czegoś.
Wcześniej wgrałem jeszcze Radio BL14 bodajże ale bateria szybciej znikała i miał słabszy zasięg więc wróciłem do 07 i muszę przyznać, że jest OKI to moje własne odczucie co do Romu 1.93 ERA i Radia 07 - jak dla mnie jest OK!!!

Nadszedł czas na zmiany teraz testuje Rom xcoom8.2PP00 z radiem 16 jak na razie jest super nie ma się do czego przyczepić polecam spróbować naprawdę warto.
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2009, 08:25:03 wysłana przez bax87 »

« Odpowiedź #178 dnia: Luty 01, 2009, 12:14:40 »
Witam.

Od jakiegoś miesiąca jestem posiadaczem MDA Compact IV z oryginalnym ROMem 1.93 ERA.  Nie mam porównania z innymi ROMami, gdyż dopiero w planach mam jego zmianę. Podzielę się moimi spostrzeżeniami.
-najbardziej razi długość pracy telefonu na baterii, przy średnim użytkowaniu telefonu działa jeden dzień.
-TF jak dla mnie mógłby działać szybciej, zdarza się, że przycina.
-przeglądarka IE to jakaś pomyłka, polecam Opere.
-czasami mam problem z odebraniem połączenia za pomocą słuchawki, przy użyciu ekranu dotykowego odbiera bez problemu. Nie jest to kwestia źle wciskanego przycisku bo próbuje w różnych miejscach.
-czasami niemożliwy powrót do ekranu głównego za pomocą przycisku home.
-problem z pobraniem aktualizacji pogody przy połączeniu za pomocą wi-fi. Przez kabel chodzi bez problemu.
-nawigacja TomTom chodzi bez problemu, chociaż nie miałem okazji jej testować na dłuższej trasie. Dużo do życzenia natomiast pozostawia jej dokładność, wiem, że porównywanie jej  do Garmina to głupota ale napisze swoje spostrzeżenia. Przykładowo dojeżdżam do swiateł, auto stoi a nawigacja pokazuje, że jeszcze jade z prędkościa 30km/h, w garminie takie cos nie występuje. Pomimo tego spełnia swoje zadanie.
-słuchawek bt jeszcze nie testowałem więc nic ciekawego nie powiem.

W najbliższym tygodniu planuje zmiane ROMu więc będe mógł napisać coś więcej.

*

Offline yavo

• 288
  • Sprzęt: MDA 4, ROM DI2 7.0, radio 1.09.25.23
« Odpowiedź #179 dnia: Luty 03, 2009, 15:33:10 »
-problem z pobraniem aktualizacji pogody przy połączeniu za pomocą wi-fi. Przez kabel chodzi bez problemu.
(...)
W najbliższym tygodniu planuje zmiane ROMu więc będe mógł napisać coś więcej.

Ad 1) Przez jaki kabel, ActiveSync? W jaki sposób można to zrobić przez kompa?

Ad 2) No ja przesiadłem się z tego samego romu ery na xcooma 8.1 i radio 1.09.25.23, przejrzyj wątek dotyczący romu i spróbuj, warto.