Witam.
Od jakiegoś miesiąca jestem posiadaczem MDA Compact IV z oryginalnym ROMem 1.93 ERA. Nie mam porównania z innymi ROMami, gdyż dopiero w planach mam jego zmianę. Podzielę się moimi spostrzeżeniami.
-najbardziej razi długość pracy telefonu na baterii, przy średnim użytkowaniu telefonu działa jeden dzień.
-TF jak dla mnie mógłby działać szybciej, zdarza się, że przycina.
-przeglądarka IE to jakaś pomyłka, polecam Opere.
-czasami mam problem z odebraniem połączenia za pomocą słuchawki, przy użyciu ekranu dotykowego odbiera bez problemu. Nie jest to kwestia źle wciskanego przycisku bo próbuje w różnych miejscach.
-czasami niemożliwy powrót do ekranu głównego za pomocą przycisku home.
-problem z pobraniem aktualizacji pogody przy połączeniu za pomocą wi-fi. Przez kabel chodzi bez problemu.
-nawigacja TomTom chodzi bez problemu, chociaż nie miałem okazji jej testować na dłuższej trasie. Dużo do życzenia natomiast pozostawia jej dokładność, wiem, że porównywanie jej do Garmina to głupota ale napisze swoje spostrzeżenia. Przykładowo dojeżdżam do swiateł, auto stoi a nawigacja pokazuje, że jeszcze jade z prędkościa 30km/h, w garminie takie cos nie występuje. Pomimo tego spełnia swoje zadanie.
-słuchawek bt jeszcze nie testowałem więc nic ciekawego nie powiem.
W najbliższym tygodniu planuje zmiane ROMu więc będe mógł napisać coś więcej.