Witam !
Zaglądam tu od kilku dni. Kupiłem ze 3 tygodnie temu HTC Diamonda i jestem w szoku. Tyle tego wszystkiego - radia, ROMy itd. Ale do rzeczy. Mam pytanko. Na codzień do rozmów mam SonyEricssona K770 i, a HTC to mój dodatkowy telefon, który służy w 95 % do śledzenia Giełdy Papierów Wartościowych w programie Statica Notowania Mobilne oraz do Internetu poprzez Operę Mini. Czasem sobie sprawdzę pogodę, czasem zagram w grę i tyle. Używam połączeń HSDPA, 3G i GPRS w zależności co jest w zasięgu. W miejscach gdzie się da używam WiFi. Oczywiście to wszystko poza domem, gdy muszę mieć wgląd w giełdę, bo w domu używam notebooka. Pytanie jest takie - jakie mam wgrać radio i jaki ROM, żeby uzyskać następujące rzeczy - szybkość łączenia z Internetem poprzez GPRS/EDGE/3G/HSDPA oraz Wifi a przede wszystkim żywotność baterii. GPS-u w HTC nie używam, bo mam TomToma odbiornik GPS z Naviexpertem na SE K770i. Jeszcze pytanie - co w nim tak zjada baterię - WiFi, czy programy czy 3G czy wyświetlacz, bo bateria trzyma 1 dzień i to teź nie cały. A poza tym po jakimś czasie bezczynności po odblokowaniu wyświetlacza mam komunikat "Błąd powiadomienia. Nie można uruchomić \Windows\RSSHubWakeUp.exe. Czyżby zniknął plik do kanałów RSS. Dla informacji - telefon z Orange ROM 1.93.69.3 PLK, radio 1.00.25.05. Z tego co poczytałem na forum, to radio jest chyba dobre, ale nie znam się czy w zestawieniu z tym ROMem jest to OK. Będę czekał na odpowiedzi co zastosować w moim HTC. Z góry wielkie wielkie wielkie dzięki !