Wybor sposobu laczenia z internetem

• 8 Odpowiedzi
  • 1585 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wybor sposobu laczenia z internetem
« dnia: Marzec 12, 2009, 18:13:30 »
Witam,

Szukalem na tym forum, ale znalazlem tylko informacje na temat NoData, a to mnie nie satysfakcjonuje.

2 dni temu przesiadlem sie z wysluzonej Nokii e61 i mam jeden problem.
W tamtym telefonie, jak wymagane bylo polaczenie z internetem to moglem sobie ustawic zeby zawsze mnie pytal jak sie chce polaczyc. Dzieki temu beda w domu moglem mu kazac uzyc WiFi, na ulicy 3G / GPRS, a w knajpie moglem wyszukac siec wpisac klucz i miec nowe WiFi juz zapisane.
W przypadku Diamonda nie moge tego ustawic. Telefon za kazdym razem chce laczyc sie przez GPRS/3G i nie wiem jak to w nim zmienic.

Czy mozecie pomoc?

Dzieki

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
Odp: Wybor sposobu laczenia z internetem
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 13, 2009, 10:36:26 »
no tu troche lipa jest, jak chcesz przez wifi sie polaczyc to musisz je najpierw wlaczyc i potem jak wlaczasz jakis program uzywajacy neta, to sie laczy przez wifi. Ale rzeczywiscie przydalo by sie cos takiego jak w nokii

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 13, 2009, 15:08:51 »
A jest możliwość wyboru Internet GPRS/WAP GPRS? Mam darmowego WAP'a i taka opcja jest dla mnie kluczowa  :-|

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 13, 2009, 16:17:31 »
ok, to moze zechce ktos napisac taki prosty sofcik. Moge zaplacic.

Zalacznik w zalaczniku.

Aha, zeby dzialalo z ROMem HTC

*

Offline ncc74656

• 261
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 13, 2009, 17:34:26 »
A czy nie można tego przypadkiem ustawić w profilach w PhoneWeaver?
Never underestimate the power of stupid people in large groups

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 13, 2009, 20:05:10 »
start->ustawienia->zakładka połaczenia ->połączenia
Teraz zaawansowane->wybierz sieć. Programy automatycznie łączące się z internetem powinny używać: i wybierasz z rozwijanej listy profil z WAP ( w PLAY nazywa się P4 Data. Jest jeszcze P4 Internet-GPRS)

Od tej pory będzie ci się automatycznie łączyło przez WAP. Jak chcesz po WiFi to poprostu włączasz WiFi. WiFi ma wyższy priorytet i będzie używane do łączenia ze światem jak tylko będziesz połączony z jakimś AP.

Prosto, łatwo, automatycznie bez żadnego wybierania i cudowania jak w noki  :D
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline Dzidek16

• 14
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 14, 2009, 16:27:20 »
Jak dostałem biling to bylem w szoku,,,mialem kilkaset połączeń z internetem przez GPRS ( a miałem włączony wi-fi ) telefon łączył automatycznie przez GPRS-a no i pozamiatane,,,,,teraz zmieniłem nazwe z Orange Internet na bla bla bla i mam z glowy,,,łacze sie tylko przec wi-fi a jak bede potrzebował połączyc sie poza zasiegiem  wi-fi to poprostu wpisze prawidłowa nazwe sieci  :P

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 16, 2009, 18:37:01 »
@forestowy - moze i masz racje. Ostatnie 2 dni pokombinowalem i wyglada ze to jest dobre rozwiazanie.
Jak zrobic, zeby nie musiec tyle razy klikac, zeby dostac sie do wl/wyl WiFi?

*

Offline kendi

• 257
  • Sprzęt: G1 s5330
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 16, 2009, 21:19:00 »
MOzesz dodac do aoplikacji bezposrednio w menu start, dodac do zakladki internet w tf3d jako zakadke, dodac do HButtona (przytrrzymujac zielona sluchawke beda sie przelanczaly)