Wirus albo inny cud - Diamond zdechł

• 6 Odpowiedzi
  • 1012 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline piterpw

• 42
  • Sprzęt: HTC Desire
Wirus albo inny cud - Diamond zdechł
« dnia: Czerwiec 23, 2009, 08:21:14 »
Od dwóch dni po wgraniu najnowszego softu Billego zaczęły dziać mi się cuda z telefonem. Sypie się struktura plików w pamięci głównej. Katalogi w windows np zamieniają się na kropki itp. Pomaga tylko HR. Nawet bez wgrywania czegokolwiek na czystym ROM'ie telefon daje radę góra pół dnia i sytuacja powraca. Format pamięci też profilaktycznie zrobiłem. Ma ktoś pomysł co to może być? Przeskanowałem wszystko co mogłem antywirusem i nic nie znalazł..
HTC Desire

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Wirus albo inny cud - Diamond zdechł
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 23, 2009, 08:31:54 »
wirus nie bo HR byłby go usunął, zresztą prawdopodobieństwo infekcji w przypadku PPC mierzy się w promilach...
wgraj rom jeszcze raz

*

Offline piterpw

• 42
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 23, 2009, 08:34:18 »
ROM już wgrywałem trzy razy, a właściwie trzy różne ROM'y. To nie pomaga, sytuacja po góra kilkunastu godzinach powraca.
HTC Desire

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 23, 2009, 08:56:36 »
serwis chyba tylko pozostał

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 23, 2009, 10:25:41 »
tez tak mialem, format IS-a, vol down + reset, wgralem orgrinalny rom od HTC, 2 razy HR pierwszy przy kalibracji drugi po kustomizacji, na wszelki wypadek jeszcze raz radyjko i wszystko dziala. mozna wrzucac billego czy krzysiecw do pudla i wszysko lata

wszelkie (z 10 razy) inne romy nie pomagaly, dzialo sie to samo, ale dzialaja po tej operacji
ew. jak wgrywasz ROM i budzi sie w nim pragnienie pieszczot "POWER" to wcisnij kolko - podobno (nie sprawdzalem) cos tam sobie uklada i trwa to dluzsza chwile
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2009, 10:29:31 wysłana przez yoyo »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 23, 2009, 10:45:44 »
Najprawdopodobniej jest to wlasnie blad ktory na XDA tez ludzi trapil ...  W moim watku tez dziwne rzeczy sie dziac zaczeły wiec szperałem ... Okazało sie ze dzieje sie tak na wszystkich gotowanych ROMach na buildzie 2.03 wzwyz ... Aby sie tego pozbyc najprosciej jest sflashowac najpierw ORYGINALNYM od HTC 2.03 i dopiero potem wgrywac gotowane ... Gdzies tam po drodze pojawiał sie błąd we flashu sektorów i flash oryginalnym romem na poczatku to poprawia a potem juz mozna wgrywac skolko godno co sie chce :)

*

Offline piterpw

• 42
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 23, 2009, 11:28:17 »
tez tak mialem, format IS-a, vol down + reset, wgralem orgrinalny rom od HTC, 2 razy HR pierwszy przy kalibracji drugi po kustomizacji, na wszelki wypadek jeszcze raz radyjko i wszystko dziala. mozna wrzucac billego czy krzysiecw do pudla i wszysko lata

wszelkie (z 10 razy) inne romy nie pomagaly, dzialo sie to samo, ale dzialaja po tej operacji
ew. jak wgrywasz ROM i budzi sie w nim pragnienie pieszczot "POWER" to wcisnij kolko - podobno (nie sprawdzalem) cos tam sobie uklada i trwa to dluzsza chwile

Ano też dziś na to wpadłem i zrobiłem taki manewr z oryginalnym softem już rano i czekam na efekty. Narazie działa  :wink:
HTC Desire