WINDOWS NIE INSTALUJE DIAMONDA

• 27 Odpowiedzi
  • 4001 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WINDOWS NIE INSTALUJE DIAMONDA
« dnia: Listopad 02, 2008, 23:08:25 »
pojawia sie komuniakt ze nie mozna rozpoznac urządzenia . dlaczego ???????
jest activesync zainstalowany
nie wiem o co chodzi ???
krew mnie zalewa  :mad:

POMOCY !

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
Odp: WINDOWS NIE INSTALUJE DIAMONDA
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 02, 2008, 23:12:42 »
Zainstalowałeś na komputerze .NET Framework 3.5?
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1897&.NET+Framework+3.5

Sprawdź również Start\Ustawienia\Połączenia\USB do PC i odznacz funkcję "Włącz zaawansowane funkcje pracy w sieci".
Oczywiście masz zainstalowany na komputerze ActiveSync?
Powinno ruszyć ;)
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2008, 23:21:31 wysłana przez wozny87 »
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 02, 2008, 23:21:13 »
ODZNACZONE MAM
zaraz zobaczymy z tym programem .... instaluje go

*

Offline wozny87

• 298
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 02, 2008, 23:23:25 »
Proszę żebyś nie używał zbyt często wielkich liter w swoich wypowiedziach - nie lubię jak ktoś krzyczy  :)

*

Offline loriath

• **
  • 103
  • Sprzęt: Eten X650, Asus A636N, HTC Touch Diamond, HTC TP2 Rhodium
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 02, 2008, 23:29:30 »
Wydaje mi się (ale może się mylę), że .NET framework nie ma nic wspólnego z odnajdowaniem i rozpoznawaniem urządzenia w windowsie.

*

Offline wozny87

• 298
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 02, 2008, 23:35:02 »
Wydaje mi się (ale może się mylę), że .NET framework nie ma nic wspólnego z odnajdowaniem i rozpoznawaniem urządzenia w windowsie.

Jak nie jest zainstalowany to prędzej czy później i tak trzeba będzie go wgrać, np podczas wgrywania HardSPL może wystąpić błąd z braku wersji 3,5 ;)
Po za tym twój post niczego nie wnosi ;)

pozdrawiam!

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 03, 2008, 00:24:58 »
nadal wyswietla mi sie chmurka o tym ze nie rozpoznano urzadzenia  :O

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 03, 2008, 07:09:17 »
.NET framework nie ma nic wspólnego z brakiem zsynchronizacji Diamonda z PC. Zresetuj Diamnoda i ponów próbę.

*

Offline piotrek_l

• **
  • 145
  • Sprzęt: LEO :)
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 03, 2008, 07:30:52 »
proponuje podlaczyc pod inny port USB

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 03, 2008, 08:18:58 »
wszytsko juz bylo robione .
przepinalem we wszystkie porty .
reset ot poprostu wylaczenie i wlaczenie ?
jesli tak to tez to robilem
masakra  :mad:

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 03, 2008, 08:25:46 »
Jak ja się cieszę, że mam Vistę :P

Zainstaluj ponownie AS, może jakąś wcześniejszą wersję i spróbuj ponownie.
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline andrzej78

• 32
  • Sprzęt: HTC Magic 32A
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 03, 2008, 08:32:53 »
Zainstaluj ponownie AS, może jakąś wcześniejszą wersję i spróbuj ponownie.

O ile się nie mylę wcześniejsze wersje AS nie współpracują z Diamondem.

A może to wina kabla usb. Używasz oryginalnego kabla, czy jakiegoś zamiennika?

*

Offline wozny87

• 298
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 03, 2008, 09:17:47 »
Jeśli nie masz wgrany to zainstaluj Microsoft Outlook chodź nie wiem czy pomoże ;)

powodzenia

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 03, 2008, 09:21:01 »
a masz zaznaczone w opcjach zeby sie laczyl przez AS?

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 03, 2008, 16:59:53 »
- kabel jest oryginalny
- as 4.5
- outlooka nie mam ale nie sadze bo to chodzi o sterowniki a nie poczte
- po podłączeniu kabla zaznaczam na diamondzie as i chu.... :(
- sprawdzalem na innym kablu - to samo
- net costam tez juz zainstalowalem 3.5 i nic

kompletnie nie mam pojecia co to moze byc .. zaczynam sie martwic czy to nie wina htc ?
jak mialem toshibe g900 smigalo mi jak ta lala , bez problemu wykryl ja windows i as
a tu lipa..........

help! :(

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 03, 2008, 18:19:27 »
Kolego zainstaluj Microsoft Outlook i ustaw jako domyślny uruchom i podłącz HTC powinien poprosić o zrobienie profilu do łączenia z diamondem
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 03, 2008, 18:35:53 »
mam nadzieje że zadziała  :)

« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 04, 2008, 10:18:30 »
nadal nic ....

wpinam inne diamonda pod tego samego kompa i instaluje sie bez zarzutów
czyli jest cos nie tak z telefonem
Panowie.... bo ja mam jakąś inną wersję
mam z tyłu gumowaną obudowe, jak odpalam telefon to mam zurzycia mapięci ponad 70%
porównałem go z diamondem którego sprzeedaje play i jak wejde w pamiec "program" to mam 81,08MB a ten w playu ma 111MB
WTF ?!?!?!?!?!?!  :mad:
czy ktoś mi może powiedzieć czy to jest jakaś słabsza wersja ? :worried:

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 04, 2008, 11:29:31 »
Hi.

Sprawdź dwie rzeczy Kolego.

1. Wejdź w Diamondzie do Ustawienia/Połączenia/Usb do PC i odznacz opcje "włącz zaawansowane funkcje ...." Pamiętaj aby była wybrana opcja ActiveSync a nie Dysk. Wykonaj to przy odłączonym od komputera Diamondzie. Następnie podłącz urządzenie do komputera i powinieneś uzyskać prawidłowe połączenie ActiveSync

2. Jeżeli chcesz korzystać z opcji "włącz zaawansowane funkcje ....", to sprawdź na komputerze stacjonarnym czy w Urządzeniach nie pojawiło Ci sie przypadkiem "Nieznane urządzenie". Jesli jest, to po prostu usuń go z listy urządzeń. Dopiero wtedy podłącz Diamonda do kompa. Powinny się automatycznie zainstalować sterowniki, a następnie powinno zostać ustanowione połączenie ActiveSync.

DUDUS

« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 04, 2008, 12:24:15 »
nie pomaga :(

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 04, 2008, 12:32:19 »
Mam to samo na XP Home z SP3 a na XP Pro z sp3 sterowniki są ale nie łaczy z AS - Synchronizacja nie powiodła się czy cos w tym stylu
Po BT śmiga aż miło więc przestałem sobie zawracać głowę.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2008, 12:34:17 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 04, 2008, 12:36:09 »
tylko dziwi mnie dlaczego podpinając innego diamonda do tego samego kompa wszystko działa  :shock:

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 04, 2008, 12:39:29 »
Może kwestia romu - ja mam ugotowany własnoręcznie na kuchni 1.0
Wcześniej na oficjalnym wszystko było OK

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 04, 2008, 14:17:00 »
Hi.

Nie myślę aby to była kwestia ROM. Każdy jest przetestowany przed dystrybucją w kierunku AS, bo to w końcu jedna z podstawowych funkcjonalności. Skoro piszesz że inne urządzenie łączy się bez problemów via AS, to ja jednak upatruję przyczynę problemów w wadzie sprzętowej Diamonda. Przykro mi to mówić, ale ciężko znaleźć inne wytłumaczenie. Oczywiście wykonałeś Kolego wszystko tak jak opisałem w moim poprzednim poście?

DUDUS

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 04, 2008, 15:31:17 »
Hi.

Nie myślę aby to była kwestia ROM. Każdy jest przetestowany przed dystrybucją w kierunku AS, bo to w końcu jedna z podstawowych funkcjonalności. Skoro piszesz że inne urządzenie łączy się bez problemów via AS, to ja jednak upatruję przyczynę problemów w wadzie sprzętowej Diamonda. Przykro mi to mówić, ale ciężko znaleźć inne wytłumaczenie. Oczywiście wykonałeś Kolego wszystko tak jak opisałem w moim poprzednim poście?

DUDUS
To jak wytłumaczysz działanie mojego Diamonda, który na fabrycznym ROMie działał normalnie a na gotowanym nie chce ?
Nie mam czasu przetestować (zmienić ROM), ale chyba w przyszły weekend to zrobię i podzielę się wynikami.

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 04, 2008, 17:34:14 »
Hi.

DUDUS
To jak wytłumaczysz działanie mojego Diamonda, który na fabrycznym ROMie działał normalnie a na gotowanym nie chce ?
Nie mam czasu przetestować (zmienić ROM), ale chyba w przyszły weekend to zrobię i podzielę się wynikami.

Hi.

Ja nie pisałem o samodzielnie gotowanych ROM. Podczas kucharzenia zawsze można coś zwalić. Miałem na myśli ROM,y oryginalne, brendowane  lub tworzone przez ludzi (grupy) którzy się tym od dawna zajmują i udostępniają szerokiemu ogółowi wyniki swojej pracy (jak QSQA, Dutty itd). W tych przypadkach komunikacja AS działa na 100%, bo jest nieodzownym elementem systemu operacyjnego.  :smile:

DUDUS

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 04, 2008, 17:58:12 »
Hi.

DUDUS

Hi.

Ja nie pisałem o samodzielnie gotowanych ROM. Podczas kucharzenia zawsze można coś zwalić. Miałem na myśli ROM,y oryginalne, brendowane  lub tworzone przez ludzi (grupy) którzy się tym od dawna zajmują i udostępniają szerokiemu ogółowi wyniki swojej pracy (jak QSQA, Dutty itd). W tych przypadkach komunikacja AS działa na 100%, bo jest nieodzownym elementem systemu operacyjnego.  :smile:

DUDUS
Też się tym zajmuję od dawna (tylko dla siebie, z powodu braku czasu), zrobiłem ROM czysty, bez dodatków z kuchni 1.0 @qsqa i nie działa własnie AS. Więc to nie do końca tak jak piszesz. Nie twierdzę, że ROM jest zły, może posiada składnik, który w określonych okolicznościach, jak np. SP3 dla XP albo konkretna aktualizacja powoduje brak możliwości połączenia z AS. Wystarczy np. zrobić o jeden XIP i nie tego pliku za dużo, żeby ROM był średnio stabilny lub w szczególnych przypadkach zachowywał się dziwnie. Potem dojście do tego co jest nie tak jest baaardzo trudne.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2008, 18:09:32 wysłana przez may »

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 04, 2008, 18:21:49 »
Hi.

DUDUS

Hi.

DUDUS
Też się tym zajmuję od dawna (tylko dla siebie, z powodu braku czasu), zrobiłem ROM czysty, bez dodatków z kuchni 1.0 @qsqa i nie działa własnie AS. Więc to nie do końca tak jak piszesz. Nie twierdzę, że ROM jest zły, może posiada składnik, który w określonych okolicznościach, jak np. SP3 dla XP albo konkretna aktualizacja powoduje brak możliwości połączenia z AS. Wystarczy np. zrobić o jeden XIP i nie tego pliku za dużo, żeby ROM był średnio stabilny lub w szczególnych przypadkach zachowywał się dziwnie. Potem dojście do tego co jest nie tak jest baaardzo trudne.

Hi.

Zgadzam się z Tobą MAY w kwestii gotowania ROM. Myślę jednak że MARGINESS nie ładował na swojego Diamonda żadnego gotowanego ROM. Chociaż nie napisał dokładnie jaki posiada. Jeśli któryś z oryginalnych (HTC, Orange, ERA) lub polularnych (Dutty, Diamentowy,...) to problem nie tkwi po stronie ROM. Jeśli gotowany, to wszystko być może. Tak więc musimy sie dowiedzieć najpierw jaki ROM ma MARGINESS. Dopiero potem będzie mu można pomóc.  :proud:

DUDUS