Win7, Sync Center, Diamond - rozłancza się:(

• 2 Odpowiedzi
  • 959 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline trybo

• 49
Win7, Sync Center, Diamond - rozłancza się:(
« dnia: Luty 09, 2010, 17:38:25 »
Witam.

Mam Windows7 64 bit, zainstalowałem Microsoft Sync center, też 64 bit, podłanczam diamonda przez usb
I przez chwile chodzi ok, i po około 5 minutach jest brak połaczenia.
Muszę wyciągnąć i włożyć z powrotem kabel USB żeby znow miec połączenie.
Sprawdzałem firewall i instalowałem 2 raz Sync center i za każdym razem to samo.
Używam jeszcze Efficasoft Mobile Express, po biszę dużo sms, i rozłanczanie staje się uciążliwe.

Jakaś rada?

Aha, pod xp-kiem wszystko jest ok, połączenie mam cały czas:)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Odp: Win7, Sync Center, Diamond - rozłancza się:(
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 09, 2010, 22:25:11 »

a dlaczego nie zainstalowales windows mobile device center wer.6.1 dla visty 64 bity dziala wysmienicie i nie gryzie sie z htc sync
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline trybo

• 49
Odp: Win7, Sync Center, Diamond - rozłancza się:(
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 11, 2010, 15:24:49 »
No wlasnie tego używam.
I wszytsko jest w pożądku dopuki nie dostane smsa.
Do tego czasu mam połączenie z telefonem, jak przychodzi sms to połaczenie sie rozłancza:)
A kiedyś tak nie było, wszystko chodziło, dopiero od 2 tygodni tak sie dzieje, nie wiem dlaczego.
Nie wiem czy to wina telefonu, czy programu.
Próbowałem instalować parę razy, może coś się gdzieś wyłączyło? Nie wiem:)
Troche to denerwujące.

A jakim programem można jeszcze czytać i pisac smsy na kompie z podpietym telefonem?
Uzywam Efficasoft Mobile Express, ale ten używa mobile device center i nie działa kiedy program się rozłączy.
Jest jeszcze JeyoMobile (chyba tak) ale ten program mi się wysypuje w trakcie użytkowania.
Są inne programy? Jakie?

Połączone: Luty 12, 2010, 19:05:06
Zauważyłem taką rzecz dzisiaj.
Podłanczam telefon, kablem usb, przez pół godziny wszystko jest ok, potem przychodzi sms i połączenie się przerywa, ale kiedy przychodzi następny sms to połaczenie znów się nawiązuje.
Co z tym zrobić? Czy mam zwrócic uwagę na jakieś ustawienie w telefonie?

Jeżeli połączenie jest zerwane to pomaga wyciągnięcie i włożenie kabla USB, lub dwukrotne naciśnięcie przycisku zasilania w telefonie (ekran zgaśnie i się zaświeci), lub jak wyżej, kolejny sms:)

« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2010, 19:05:06 wysłana przez trybo »