Wifi Problem

• 19 Odpowiedzi
  • 1576 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wifi Problem
« dnia: Styczeń 30, 2009, 18:29:07 »
Witam, mam problem z polaczeniem wifi. W domu uzywam szyfrowania WPA Personal (router asus) i net na diamondzie chodzi pięknie. W pracy natomiast ustawione jest WPA/PSK (tkip) (router dlink) i htc laczy sie z nim, ale nie otwiera zadnych stron:(
Wszystkie laptopy w pracy na tym polaczeniu dzialaja, nie ma szyfrowań po MACadresach i admin nie widzi problemu po swojej stronie.
Sieć jest dhcp, ale nawet jak wymusze reczne ustawienia ip, bramy, dnsow dalej jest to samo.
Rom 3.1 full wypas, a radio 07.
HELP :)

Odp: Wifi Problem
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 30, 2009, 20:53:47 »
Hmm ja mam podobny przypadek w domu na bramce jest DHCP kom uzyskuje ip i jest polaczony bo wsio po lokalu lata ladnie ale zadna strona sie nie otwiera itp a jak wpisze wsio z reki i identyczne ip jak uzyskuje przez dhcp to net dziala tylko wtedy nie dziala net przez GPRS co mnie bardzo denerwuje a wystarczy ze skasuje wpisany w konfig wifi adres DNS i net przez GPRS lata hmm cos jest popierdzielone bo co ma do rzeczy DNS z wifi do GPRS-u przez siec GSM ?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 30, 2009, 22:04:04 »
Problem jest niestety po stronie routera (d-link)  :( Poczytajcie ile problemów z tym sprzętem, ostatnio chyba z 2 godziny próbowałem pomóc forumowiczowi i lipa.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 30, 2009, 22:06:31 »
No dobra, ale czemu laptopy z wifi dzialaja bez problemu, Pozatym dlink to jeden z popularniejszych routerow ;/
Nic sie nie da zrobic? Moze ustawic na dlinku inny typ szyfrowania?

*

Offline kmaro

• 366
  • Używaj GOOGLE rece nie bedą bolały:P
  • Sprzęt: przejściowo SE W705
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 30, 2009, 22:37:09 »
Sprawdź pule IP w routerze może pula została już wykorzystana

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 31, 2009, 00:23:24 »
Nie problem jest po stronie Puktu dostepowego tylko samego tel i jego ustawieniom ja nie mam D-Linka a i probowalem na zupelnie innym sprzecie niz w domu i to samo po 1 czemu jak wpiszemy ustawienia sieci z reki a nie przez DHCP net dziala a przez GPRS juz nie !? bo nie wiadomo czemu ustawienia wifi rabia konflikt z ustawieniami GPRS wystarczy w konfigu wifi usunac wpisane z reki DNS-y i juz net przez GPRS dziala wiec wniosek jest prosty to wina ustawien tel nie bramek bo lapki dzialaja!

*

Offline kmaro

• 366
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 31, 2009, 00:38:01 »
To chyba jest na zasadzie, że wifi na większy priorytet nad gprsem, ja mam d-linka w domu i tez musiałem kombinować by się połączyć  diamonda do sieci, w końcu pomogło, że dałem nie zabezpieczoną sieć na moment, po czym wróciłem to zabezpieczonego i działa konfigurując od nowa tylko klucz dostępu.

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 31, 2009, 09:47:41 »
A jak masz ustawione przez DHCP czy wsio wpisane z reki ? i czy tobie tez wtedy nie dziala GPRS ?

*

Offline kmaro

• 366
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 31, 2009, 11:02:14 »
W DHCP na routerze ustawiona mam własna pule IP, w diamondzie automatyczne przypisuje wszystko

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 31, 2009, 12:09:38 »
Nom ale nie napisales czy przy tej konfiguracji ci net przez gprs dziala?

*

Offline kmaro

• 366
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 31, 2009, 13:22:31 »
znaczy jak??
chcesz mieć internet z komórki przez wi fi na komputerze? czy wi fi na diamondzie?

Jak masz wi fi włączone to automatycznie wyłączone gprs, gprs to inny zestaw ustawień niż wifi
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2009, 13:24:59 wysłana przez kmaro »

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 31, 2009, 13:56:33 »
Stary nie rozumiesz co pisze ? Pytam czy przy takich ustawieniach wifi jak rozloaczysz wifi sprobuj sie polaczyc przez GPRS u mnie nie dziala a wystarczy usune z ustawien wifi DNS-y i lata

*

Offline kmaro

• 366
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 31, 2009, 14:01:31 »
Sorki robię kilka rzeczy na raz..
Tak wszystko działa jak należy, a na automatycznym pobieraniu dnsów ci działać nie chce?
Może problem siedzi w sterownikach, albo spróbuj z innym radiem w końcu to ono też za to odpowiada

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 31, 2009, 16:51:49 »
Hmm nom radio zmienialem tez to samo nie wiem juz wyczerpaly sie pomysly ....

*

Offline kmaro

• 366
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 31, 2009, 16:57:27 »
Trzeba tak pokombinować aby DNSy wyły automatycznie przypisywane, innej możliwości nie widzę.

« Odpowiedź #15 dnia: Maj 14, 2009, 00:16:11 »
Witam,
ja własnie w desperacji szukałem porady jak połaczyć Diamonda z D-linkiem DI-624 i natknąłem się na ten wątek.
W ostateczności udało mi się najpierw w połączeniu otwartym bez szyfrowania a ostatecznie udostępniony WEP z wpisanym na sztywno IP i DNS. Udało się też ukryć SSID. WPA za nic nie che chodzić.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 14, 2009, 08:54:48 »
Ameryki nie odkryję, ale ludzie- kupujcie porządne routery, np. Linksysa
 :ok:

*

Offline senshiro87

• *
  • 60
  • Sprzęt: HTC T.D. & SE W880i
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 24, 2009, 23:36:04 »
Witam,
ja własnie w desperacji szukałem porady jak połaczyć Diamonda z D-linkiem DI-624 i natknąłem się na ten wątek.
W ostateczności udało mi się najpierw w połączeniu otwartym bez szyfrowania a ostatecznie udostępniony WEP z wpisanym na sztywno IP i DNS. Udało się też ukryć SSID. WPA za nic nie che chodzić.
Mam D-Linka DI-624 i korzystam z WiFi z szyfrowaniem WPA i filtrowaniem MAC. SSID jest widoczny. Diamond działa bez problemu :)
PROven ROM v. 1.03, Radio ROM 1.09.25.23
Nowy Diamond prosto ze sklepu za 840 zł?? :shock:  Tak :proud:

*

Offline tepsa

• 18
    • www.cybernetwmw.pl
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 25, 2009, 07:43:58 »
proponuje wgrać najnowszy firmware do D-linka i problem powinien zniknąć
 http://www.cyberbajt.pl/cyber.php?get=download,,0&dir=dLink%2Cdi624

« Odpowiedź #19 dnia: Maj 25, 2009, 08:56:02 »
Ewentualnie można spróbować zmienić szyfrowanie na WEP
(niestety jest to szyfrowanie znacznie mnie bezpieczne, ale za to bardziej stabilne).

Pozdrawiam,
Marek