WIFI NA DIAMONDZIE??

• 13 Odpowiedzi
  • 2645 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WIFI NA DIAMONDZIE??
« dnia: Czerwiec 04, 2009, 15:42:43 »
Witam Wszystkich bardzo serdecznie , jest to moj 1 post wiec na poczatek może sie przedstawie.Mam na imie Piotrek i od niedawna jestem posiadaczem HTC Diamonda,moj problem polega na tym iz w polaczeniu WIFI z routerem marki Dlink 524i mam bardzo wolne polaczenie z internetem ( caly czas 1mbs) , w domu posiadam lacze 6Mb wiec nie powinno byc problemow by Diamond dzialal szybciej.Czytalem o problemach ludzi z tymi ruterkami ale byly to problemy raczej zwiazane z rwaniem polaczenia,u mnie czegos takiego nie ma : polaczenie jest caly czas ale bardzo wolne.Prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu i mam nadzieje na szybszy internet na diamencie bo jest super telefonem:).

P.S ROUTERA NIE ZMIENIE:P!!!!

*

Offline sudi242

• **
  • 232
  • Sprzęt: SGS
Odp: WIFI NA DIAMONDZIE??
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 04, 2009, 15:45:54 »
Witam Wszystkich bardzo serdecznie , jest to moj 1 post wiec na poczatek może sie przedstawie.Mam na imie Piotrek i od niedawna jestem posiadaczem HTC Diamonda,moj problem polega na tym iz w polaczeniu WIFI z routerem marki Dlink 524i mam bardzo wolne polaczenie z internetem ( caly czas 1mbs) , w domu posiadam lacze 6Mb wiec nie powinno byc problemow by Diamond dzialal szybciej.Czytalem o problemach ludzi z tymi ruterkami ale byly to problemy raczej zwiazane z rwaniem polaczenia,u mnie czegos takiego nie ma : polaczenie jest caly czas ale bardzo wolne.Prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu i mam nadzieje na szybszy internet na diamencie bo jest super telefonem:).

P.S ROUTERA NIE ZMIENIE:P!!!!
w ustawieniach router da sie ustawic maxymalna predkosc po wi-fi byc moze masz ustawione 1mbit?
lubię czytać.......................................Twoje maile;)

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 04, 2009, 15:58:47 »
(...) na poczatek może sie przedstawie.Mam na imie Piotrek i (...)

To mi przypomina pewne łańcuszki, które krążą na gg  :P

Jaki masz ROM? Może warto by było włączyć tryb "G"?

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 04, 2009, 16:17:39 »

w ustawieniach router da sie ustawic maxymalna predkosc po wi-fi byc moze masz ustawione 1mbit?
[/quote]

Szybkość nadawania mam 54Mbps natomiast szybkosc odbioru 1mbs ,wiec wydaje mi sie z routerem jest wszystko ok.Mam racje:).Co do lancuszkow to nie jestem ich zwolennikiem;).Pozdrawiam

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 04, 2009, 16:27:59 »
Ściągnij z mojego chomika patch'a, który uaktywnia tryb "G" w karcie Wifi. Adres znajdziesz w pierwszym poście o Windows Revolution.

*

Offline enigma_pl

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Desire HD & MDA IV C
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 04, 2009, 17:09:58 »
Ściągnij z mojego chomika patch'a, który uaktywnia tryb "G" w karcie Wifi. Adres znajdziesz w pierwszym poście o Windows Revolution.

Ja sciagnalem, zainstalowalem i nadal z domowym routerem laczy sie z predkoscia 11mbps :P

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 04, 2009, 22:07:57 »
Też mam DI-524 i takie same objawy - wolny transfer.

U mnie pomogło włączenie trybu G w routerze i przestawienia kilku parametrów:

Fragmentation : 1000
DTIM interval na 1 ale wtedy jest problem z lapkiem, więc przestawiłem na 2, jest lekko wolniej ale wszystko się łączy.
I oczywiście tryb z mixed mode na G mode

Przy takich ustawieniach łączy się przy 3Mbitach, zawsze to coś, bo na standardowych ustawieniach Diamond w ogóle ma transfer wyłączony.

Dziwny router to jest, inne z Diamondem działają poprawnie.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 05, 2009, 11:13:02 »
DOBRA MAM JUZ TEN PATCH ZMIENIAJACY TRYB G I CO MAM TERAZ Z NIM ZROBIC MAM GO WGRAC NA DIAMONDA PRZEZ ACTIVE SYNCA??I JAK GO POZNIEJ URUCHOMIC??

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 05, 2009, 11:14:11 »
Wgraj go tak jak się wgrywa wszystkie inne cab'y.

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 05, 2009, 13:27:49 »

ok wgralem i zadnych pozytywnych oznak,dalej jak bylo 1mb tak jest :-? , to jakos sie uruchamia specjalnie?

aha wgralem to na pamiec glowna a nie zewnatrzna to jest jakis blad??

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 05, 2009, 13:29:17 »

ok wgralem i zadnych pozytywnych oznak,dalej jak bylo 1mb tak jest :-? , to jakos sie uruchamia specjalnie?

aha wgralem to na pamiec glowna a nie zewnatrzna to jest jakis blad??

Rozumiem ze odpaliles tego CABa i zainstalowales go tak ?

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 05, 2009, 13:51:02 »
[/quote]

Dokladnie tak wpierw wgralem na pamiec a pozniej juz z poziomu telefonu zainstalowalem w pamieci wewnetrznej.

Co ciekawe: przez pare sekund po wlaczeniu wifi w diamondzie 2 razy na ok 10 przez pare sekund mialem predkosc wysylania zamiast 1mb to 48mb,pozniej wszytsko wracalo do normy czyli do 1mb :O macie jeszcze jakies pomysly czego to moze byc wina??
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2009, 15:07:31 wysłana przez deamon1984 »

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 05, 2009, 15:16:20 »
Mam ten sam router rom bsb6,5f i mój diamond łączy się z routerem 54Mb.
Napisane: Czerwiec 05, 2009, 15:11:35

Dokladnie tak wpierw wgralem na pamiec a pozniej juz z poziomu telefonu zainstalowalem w pamieci wewnetrznej.

Co ciekawe: przez pare sekund po wlaczeniu wifi w diamondzie 2 razy na ok 10 przez pare sekund mialem predkosc wysylania zamiast 1mb to 48mb,pozniej wszytsko wracalo do normy czyli do 1mb :O macie jeszcze jakies pomysly czego to moze byc wina??
[/quote]

Mysłałem że chodzi Ci o prędkość odbierania bo u mnie wynosi 54Mb a wysyłania tak jak u Ciebie 1Mb

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 05, 2009, 18:50:00 »
Szybkosc nadawania(TX) mam 54mbs a szybkosc odbioru mam 1 mbs,a zdazylo sie ze odbior mialem przez pare sekund 48mb.Jak pokrecilem w poprzednim poscie to przepraszam:).

Jak dograc cos do katologu Windowsa??bo jak chce dograc przez ASync to wyskakuje mi komunikat ze plik jest chroniony przed zapisem,dokladniej chce dograc plik zwiekszajacy glosnosc AudioPara.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2009, 19:38:15 wysłana przez deamon1984 »