WADY i ZALETY HTC DIAMOND`a

• 71 Odpowiedzi
  • 13309 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Odp: WADY i ZALETY HTC DIAMOND`a
« Odpowiedź #60 dnia: Październik 12, 2008, 22:25:08 »
z diamonda na TouchHD no to tez bedziesz mial wolniejszy ( troche wiecej pixeli do przerobienia), no ale ten sam procek wiec raczej nie zauwazalne spowolnienie

mimo wszystko uwazam ze kazdy kolejny powinien byc ciutke szybszy od poprzedniego a nie wolniejszy
Napisane: Październik 12, 2008, 22:19:01
Napenwo Intel zrobilby z tej maszyny wariata ale mysle ze "Qualcomm"  daje rade i dla mnei to spewnoscia nie bedzie WADA.
Ciekawy jestem jakbys spiewal jakby ci wstawili do Touch HD qualcomm 400Mhz, juz widze jakby to nie byla wada

Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline loriath

• **
  • 103
  • Sprzęt: Eten X650, Asus A636N, HTC Touch Diamond, HTC TP2 Rhodium
« Odpowiedź #61 dnia: Październik 12, 2008, 22:38:48 »

...pierwszy nie pierwszy wczesniej mialem tylko diamonda i touch pro i mysle ze w hd bedzie nawet lepiej (chociaz nie mam powodow do narzekan na poprzedni sprzet) hmmm "nie mam punktu odniesienia" po takim znikomym doswiadczeniu napewno, ale to i dobrze bo nei jestem wybredny

Pomęcz się trochę z jakimś etenem, np. X650.... mnie wystarczyły 3 miesiące, a jestem dość cierpliwy... :) Wtedy Diament będzie miał same zalety, mój przynajmniej tak ma :)

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #62 dnia: Październik 12, 2008, 22:56:01 »
Napisane: Październik 12, 2008, 22:19:01[/size]
Napenwo Intel zrobilby z tej maszyny wariata ale mysle ze "Qualcomm"  daje rade i dla mnei to spewnoscia nie bedzie WADA.
Ciekawy jestem jakbys spiewal jakby ci wstawili do Touch HD qualcomm 400Mhz, juz widze jakby to nie byla wada

looz bluz :D Ja tu pisze o tym co istnieje a nie o tym czego nie ma, jakby sie dalo to by pewnie i 400mhz zainstalowali w hd, napewno! niestety to nie realne to po co takie gadanie :O

Jakos nie spieszy sie im z wprowadzaniem lepszy procesorow aczkolwiek trzeba zauwazyc iz model po modelu wychodzi w bardzo krotkim czasie wiec bez senu bylo by wprowadzic pda z Qualcomm MSM7201A 528 Mhz a miesiac dwa pozniej cos lepszego bo domyslam sie ze sprzedaz porzedniego pda by predko zmalala)   Rozumeim Cie ze mogliby sie bardziej postarac ale to wymaga jednak troche czasu ( nie ma co zwracac uwagi na wyjatki jakim jest mda pro :smile: my nie mamy na to wplywu.)
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #63 dnia: Październik 13, 2008, 00:08:46 »
nierealne, no ja wlasnie tak wpadlem z intela 520 z vga na toshibe g910  z prockiem od kaisera 400Mhz i ekranem wvga, naczytalem sie g900 ma geforce , g910 ma qualcomm zachwalali jeszcze bardziej akcelerator ati itp,

Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #64 dnia: Październik 13, 2008, 09:08:35 »
Odnosnie akceleracji 3D wystarczy odpalic np COD2 bez i z wlaczona i od razu widac roznice, zreszta sam autor wypowiada sie, ze to ostateczny argument o tym swiadczacy:

"...will work!! fully with clean bilinear textures, the frame rate is also very good! and with the diamond pixel dense vga screen it looks anti aliased
i guess this should finally put to rest all doubts about the diamond 3d chip ..."

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=428703

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #65 dnia: Październik 14, 2008, 14:01:44 »
z diamonda na TouchHD no to tez bedziesz mial wolniejszy ( troche wiecej pixeli do przerobienia), no ale ten sam procek wiec raczej nie zauwazalne spowolnienie

mimo wszystko uwazam ze kazdy kolejny powinien byc ciutke szybszy od poprzedniego a nie wolniejszy
Napisane: Październik 12, 2008, 22:19:01

Witam ponownie

a co powiesz na to:   http://vimeo.com/1938435

...jak na wersje jeszcze nie finalna calkiem nie zle mimo tych pixel:]   (z moich obserwacji lepiej niz htc diamond iz nie zauwarzylem zadnych zaciec przede wszystkim w przewijaniu programow )

Pozdrawiam...
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #66 dnia: Październik 14, 2008, 14:34:41 »
tylko jak to mozliwe ze chodzi szybciej i lepiej niz diamond ?

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #67 dnia: Październik 14, 2008, 14:49:02 »
tylko jak to mozliwe ze chodzi szybciej i lepiej niz diamond ?

...heh dobre pytanie, moze jednak rozchodzi sie o ten chip nie mam pojecia niestety moja wiedza na ten temat nie bardzo ograniczona :worried:

Video jest nagrane przez polaka z pda.pl , rozmawialem z nim i obiecal ze postara sie cos dowiedziec w ten sprawie a w najblizszych dniach mozemy sie spodzewac dluzej recenzji wraz komentarzem ;)

Pozdrawiam

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #68 dnia: Październik 14, 2008, 14:55:48 »
jesli z nim rozmawiasz to koniecznie wspomnij mu o tym chipie, rozwialby te spekulacje albo potwierdził

*

Offline ZdaD

• 3
  • Reprezentuje JP
  • Sprzęt: Samsung i8510 + 4GB SanDisk, Fujitsu Siemens E8410 + Era Blueconnect
« Odpowiedź #69 dnia: Październik 14, 2008, 17:02:20 »
plusów bardzo dużo...minus jedyny, o którym chyba nikt nie wspomniał - tylna klapka która się strasznie palcuje i rysuje...na szczęście jest to część którą bez problemu można będzie wymienić, ale martwi mnie to, że na razie nie są one nigdzie dostępne :/
FORUM TO NIE SŁUP OGŁOSZENIOWY! PROSZE ZAPOZNAĆ SIĘ Z REGULAMINEM (OleYek) - chyba Bolek...

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #70 dnia: Październik 15, 2008, 02:45:29 »
jesli z nim rozmawiasz to koniecznie wspomnij mu o tym chipie, rozwialby te spekulacje albo potwierdził

...a wiec z informacji jakie uzyskalem wynika iz rzeczywiscie htc HD posiada wpomniany chip ale takze taki znajduje sie w diamondzie wiec o co tak naprawde rozchodzi sie przy wydajnosci systemu?  otoz odpowiedz jest prosta, a polega na pisaniu lepszego kodu. Pisanie wydajnego kodu dla tych procesrow w PDA jest bardzo trudne i niestety tylko z czasem mozna pisać lepszy kod. na szczescie HTC uczy sie z każdym urządzeniem i po prostu udalo im sie napisac wydajniejszy program!

Pozdrawiam...
« Ostatnia zmiana: Październik 15, 2008, 02:47:49 wysłana przez rafikkkk »

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #71 dnia: Październik 15, 2008, 07:59:48 »
Dla mnie na tym filmiku nie widac az tak bardzo roznic szybkosci, chyba, ze jestem slepy :)
Szkoda, ze po kolei nie przechodzil miedzy kolejnymi zakladkami TF 3D, tylko przesuwal po pasku.
Pogoda tak samo animacja zacina sie na ulamki sekund jak w Diamondzie.