uwalony dotyk ?

• 9 Odpowiedzi
  • 7910 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

uwalony dotyk ?
« dnia: Grudzień 30, 2010, 18:35:25 »
Witam

Wczoraj pojawił się w moim diamondzie problem z panelem dotykowym po włączeniu telefonu okazało się że prawie za każdym razem jak chcę wybrać jakąś funkcji otwiera się pasek start z którego nic nie można wybrać czasami dotyk działa gdy np dużo pocieram panel ale po chwili znowu nic, zrobiłem hard reset myślałem ze to może być jakiś wirus gdyż dzień wcześniej wgrałem automapę zassaną z neta,po resecie chwile działał właściwie zastanawiam się czy otwierać go ( choć się mało na tym znam) czy wgrywać jakieś romy nie mam pojęcia proszę o pomoc.   

*

Offline wojnest

• **
  • 229
Odp: uwalony dotyk ?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 30, 2010, 18:59:10 »
Proponuję nie chwalić się nielegalną automapą.  :wink:

Czy myłeś ostatnio ekran albo trzymałeś urządzenie w wilgotnym(zaparowanym) pomieszczeniu?

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 30, 2010, 19:22:00 »
nie myłem ekranu, a jeśli chodzi o wilgoć to raczej nie miał z nią kontakt bardziej z mrozem.

Połączone: [time]Grudzień 31, 2010, 19:23:23[/time]
Jak sprawdzić czy rzeczywiście uszkodzony jest panel dotykowy czy też problem tkwi w czym innym? dziwi mnie że czasem  chwile działa właściwie a potem  gdzie się nie naciśnie włącza się menu start.

Połączone: [time]Grudzień 31, 2010, 19:41:11[/time]
czy ktoś miał do czynienia z podobnym przypadkiem? zastanawiam się czy jest sens go naprawiać, dałem za niego 260 zł a wymiana wyświetlacza pewnie wyniesie ok 200 zł i nie ma pewności czy będzie prawidłowo działać, jestem zawiedziony tym modelem mam dużo lepsze wspomnienia po artemisie  i charmerze.

Połączone: Grudzień 31, 2010, 19:42:54
dziękuje za zainteresowanie i  proszę o rady.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2010, 19:42:54 wysłana przez hieronimzmija »

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 31, 2010, 21:44:49 »
mam podobny problem. :worried:

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 01, 2011, 19:10:25 »
zauważyłem że jak się mocniej  przyciśnie to to odpowiednie funkcje  działają

*

Offline pold77

• **
  • 143
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 04, 2011, 13:37:27 »
miałem to samo...wyczyść zawartość pamięci wewnętrznej sformatuj ją po czym wrzuć jakiś na pewno działający na twoim urządzeniu rom i wgraj go z karty wewnętrznej. zainstaluj automapę i zobacz czy to samo się stanie, u mnie było tak ze 3-4 razy dopiero po tych paru formatach karty wszystko wróciło do normy, nie wiem czy to nie wina automapy bo zawsze dzieje się tak po jej uruchomieniu. Ja też już myślałem że to uwalony digitizer ale to automapa tak coś pieprzy, ja teraz po każdej zmianie romu instaluje automape od nowa bo zauważyłem że świeża automapa nie zawsze powoduje takie kłopoty jak taka którą miałeś wsześniej na starage.
Pozdrawiam

*

Offline Kam1llo

• 4
  • Sprzęt: Diamond
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 17, 2011, 12:12:43 »
Jestem od niedawna właścicielem Diamonda i zauważyłem że digitizer czyli dotyk jest bardzo wrażliwy na magnes a raczej na elektromagnes czyli na przykład dotyk działa dobrze ale gdy położę go na laptopie to po jakimś czasie dotyk się naelektryzuje i lipa, przestaje poprawnie działać, kalibrować się go nie da ponieważ cały czas chce żebym klikał na te krzyżyki oczywiście krzyżyki da się kliknąć ale i tak nie ekran nie ustawi się dobrze, wczoraj wycierałem wyświetlacz o jeansowe spodnie i to samo się stało, a każdy wie że w ten sposób można naelektryzować plastik.

:D Więc przechodząc do sedna w moim przypadku pomaga wyłączenie telefonu na jakieś 30-60 minut niech sobie poleży i się rozelektryzuje mi to zawsze pomaga po włączeniu będzie działać dobrze lub będzie trzeba go ponownie kalibrować.

Moje rady: unikać elektomagnesów i możliwości naelektryzowania digitizera.

Pozdro.

*

Offline raiton

• 13
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 17, 2011, 15:37:53 »
jeżeli chcesz żeby nieelektryzował się digitizer to po prostu naklej poliwęglanową folię ochronną i spokój.
HTC Touch Diamond + Windows Mobile Revolution 6.5 Manila 2.1 Edition

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 01, 2011, 00:53:35 »
Witam, odpowiedzcie mi co ewidentnie zrobić jeśli ekran miał do czynienia z wilgocią ?

*

Offline Paniki

• 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 01, 2011, 08:34:51 »
Wymienić wyświetlacz z dotykiem jak się zepsuje ;]
Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II >