Update - WM6.1 vs WM6.5

• 12 Odpowiedzi
  • 2164 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sulp

• **
  • 117
Update - WM6.1 vs WM6.5
« dnia: Czerwiec 06, 2009, 14:01:19 »
Witam,

Mam ROM Duttys V4 z radiem 1.08.25.20 i do tej pory spisywał się rewelacyjnie !! Soft reset raz na miesiąc, bateria 3 dni, wszystko działało jak należy... myślałem, że nigdy go nie zmienię (bo po co skoro działa stabilnie).
Jednak jakieś 3-4 dni temu coś się przestawiło w moim Diamondzie i bateria trzyma mi ledwo do końca dnia... występują jakieś dziwne zwiechy itd. Przegrzebałem opcje i nic nie znalazłem... stwierdziłem, że czas na update. Na forum nie zaglądałem z pół roku a przez ten czas na pewno wiele się zmieniło. Niestety nie mam czasu, żeby nadrobić zaległości i tu prośba o pomoc.

Widzę, że jest już kilka ładnych romów na WM6.5. Pytanie czy warto testować jeśli zależy mi na stabilności i niezawodności PDA? Do tego bezbłędnie musi działać Automapa i Wifi... Proszę zatem o podanie 2 ROMów zarówno na WM6.1 jak i WM6.5, którymi warto się zainteresować.
Chodzi o wersje najprostsze, tylko z niezbędnymi i ciekawymi aplikacjami - wersja językowa obojętna. Aha i pytanie jak ma się bateria w WM6.5? Nie ukrywam, że się przyzwyczaiłem do 3 dni bez ładowarki:)

Pzdr

*

Offline martex

• **
  • 125
  • פארוואס זענען איר לייענען?
    • Pdanews.pl
  • Sprzęt: HTC Desire, iPad 3G, Iphone 3g 8GB
Odp: Update - WM6.1 vs WM6.5
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 06, 2009, 14:23:45 »
3 dni? A ty dużo z niego korzystasz?

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 06, 2009, 14:40:06 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=130991.0
Do wyboru do koloru ROMów z WM6.5 :D
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 06, 2009, 14:55:36 »
Ciężko określić co to znaczy "dużo". Niektórzy grają w gierki cały dzień albo słuchają mp3, więc w ten sposób nie wytrzyma dnia:P

Jest to przede wszystkim mój telefon... kilka rozmów dziennie i kilka smsów, do tego kalendarz, taski i kalkulator. Mam zawsze dostęp do hotspotów, więc czasem załączam wifi aby pobrać położenie satelitek, pogodę czy poczytać newsy na necie. Do tego powiedzmy 2-3 fotki i jakiś teeter na kiblu:) Po prostu normalnie korzystam...

Dzięki za linki ale nie o to mi chodziło... ja już sobie przejrzałem te ROMy na XDA i teraz tylko pytam, który wybrać bo nie mam czasu na przetestowanie wszystkich (widzę, że tu BsB ludzie chwalą). Na forum wątki o nich są zbyt obszerne a na pewno jest jakiś, z którym jest najmniej problemów i liczba zadowolonych użytkowników jest większa. Poza tym nikt nie odpowiedział na pytanie czy warto już brnąc w W6.5 czy jeszcze trzeba poczekać i jak ma się na nim bateria :P z tego co doczytałem to RAMu żre strasznie dużo.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2009, 14:58:58 wysłana przez sulp »

*

Offline Ravalio

• 43
  • HTC Diamond, N95 8GB
    • www.ravalio.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 06, 2009, 16:36:26 »
Polecam ROM WM 6.5 Windows Revolution v4.0
Mam zainstalowany v4.0 Black nakladke RCM i własnie Automape 5.5.1 Jak na razie wszystko spisuje sie dobrze zadnej zwiechy czy problemu z zasiegiem. Bateria wytrzymuje mi jakies 2 dni z tym ze troche gadam ;)

HTC Touch Diamond
ROM: Windows Revolution Black by Mike1986
Radio: 1.15.25.14

*

Offline Kamill

• 357
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 06, 2009, 17:05:25 »
Z WM6.5 nie ma żadnych problemów (przynajmniej nie zauważyłem żeby coś nie grało). AutoMapa chodzi bez zarzutu, WiFi oczywiście też. Mam wrażenie, że na nowym WM Manila2 chodzi szybciej.

ROM Gen.Y 1.2.9 - siedzę na nim już od dłuższego czasu i z czystym sumieniem mogę polecić.

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 06, 2009, 17:35:53 »
No dzięki... chcę coś popularnego z xda, więc wybiorę pewnie BsB 6.5J Black chociaż szczerze przyznam, że Revolution Black Edition bardzo mi się podoba!:)
W Gen.Y niepokoi mnie jednak słowo "beta" :) nie musi oznaczać, że jest niedopracowany ale na pewno będą niedługo jakieś zmiany a mi się nie chce co tydzień romu zmieniać - tak jak było kiedyś z Duttys'ami :)

Cóż a jednak sprawdzę ten Revo najpierw ze względu na lepszy dla mnie dobór aplikacji i składników... btw: (co to/ na co) jest ta nakładka RCM ??

*

Offline razor777

• **
  • 160
  • Sprzęt: Nokia 9300, FS T810, HTC Tytn II, HTC Diamond, HTC HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 06, 2009, 19:45:24 »
Resco Contakt Manager - sam z niej korzystam, szybkość i niezawodność.

http://www.resco.net/pocketpc/contactmanager/
Pozdrawiam
    razor

*

Offline Kamill

• 357
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 06, 2009, 20:47:25 »
Beta w Gen.Y jest tylko dlatego, że WM6.5 jest sam w sobie betą i nie ma dialera Topaz (jest Tachi, ale autor nie zdecydował się go jeszcze wgotować, ale instalacja a caba śmiga super).

*

Offline jaszczuk

• 26
  • Sprzęt: ||Htc Diamond||Samsung Omnia||
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 06, 2009, 23:04:17 »
odnośnie do baterii, to lepiej trzyma na wm 6.5.

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 06, 2009, 23:16:04 »
Aha... tak jak mówiłem zainstalowałem najpierw Revo4 ale nie przypadł mi do gustu. Ma kilka niedogodności, które irytowały mnie w dużo starszych romach:) do tego obsługa czystego WM6.5 to porażka !! zdecydowanie potrzebuję Manili... nic mnie tak nie irytuje jak porozrzucane bez sensu ikonki i klikanie 10 razy żeby napisać sma:P

Dlatego wracam do 1 typu - BsB + Manila :P zobaczymy jak to bangla....

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 07, 2009, 18:44:56 »
Małe pytanko... te slidery odbierz/odrzuć wyświetlające się podczas połączenia przychodzącego w WM6.5 są nawet OK ale pod warunkiem, że nie działają klawisze sprzętowe... miałem kiedyś jakiegoś caba, który załatwia sprawę ale nie mogę znaleźć:( chcę zrobić tak żeby działały tylko klawisze vol_up/vol_down jako mute i power normalnie jakos power off + odrzuć.

Próbowałem googlować ale kieruje mnie to pocket shielda albo S2U a nie o to chodzi:)

btw: jeszcze pytanie2 jak zrobić, żeby te slidery wyświetlały się również kiedy PDA jest aktywny:P?

*

Offline Kamill

• 357
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 07, 2009, 21:55:09 »
btw: jeszcze pytanie2 jak zrobić, żeby te slidery wyświetlały się również kiedy PDA jest aktywny:P?
SmartLock, ale nie działało to zbyt dobrze u mnie. Właściwie w ogóle nie działało :P Trzeba nauczyć się blokować pda przed wyłączeniem ekranu, albo zainstalować dialer htc (tachi działa wyśmienicie).